Πραγματοποιήθηκε το 1ο Acropolis Night Run

Δείτε τα αποτελέσματα και διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης

Share

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το 1ο Acropolis Night Run με αρκετές συμμετοχές σε μία όμορφη διαδρομή. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα και στη συνέχεια διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης.

“Κάτω από το φως της Ακρόπολης, υπό τους ήχους του Μπετόβεν και τη διαχρονική χροιά της φωνής του Αλέξη Κωστάλα ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με μεγάλη επιτυχία το 1ο ACROPOLIS NIGHT RUN,  γεμίζοντας με χρώμα, χαμόγελα και μελωδία την ιστορική διαδρομή των 2445 ετών.

Πάνω από 2.000 δρομείς από 14 χώρες, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του ATHENS SPORTS CLUB και του ΟΠΑΝΔΑ, να δημιουργήσουν για πρώτη φορά, έναν θεσμό που να ενώνει τις αξίες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού με το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το  σπουδαιότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, 250 εθελοντές  υποδέχονταν στους δρομείς  του Θησείου, στη σκιά της Ακρόπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο  χώρο της εκκίνησης του αγώνα των 5χλμ. Γονείς με μικρά παιδιά, τουρίστες, ερασιτέχνες δρομείς και αθλητές  δημιούργησαν μια “αθλητική συμφωνία”  που ακούστηκε σε όλη την ιστορική διαδρομή γύρω από τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης με χιλιάδες θεατές να εμψυχώνουν τους δρομείς.

Στις 18:30 ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ έδωσε την εκκίνηση  στον αγώνα των 5χλμ του 1ου ACROPOLIS NIGHT RUN με  τον  Πρωταθλητή μας  Γιώργο Τάσση   και την πρωταθλήτρια Ελλάδος  Αναστασία Μαρινάκου να παίρνουν από την αρχή το προβάδισμα σε μια διαδρομή με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για γρήγορες επιδόσεις, αλλά απαράμιλλης ομορφιάς και μοναδικότητας.

Ο Χρυσός χορηγός του Αγώνα, o μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Χώρα μας  η PROTERGIA και  ο Μεγάλος Χορηγός, η κορυφαία εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, η STOIXIMAN, δεν συνέβαλλαν μόνο τα μέγιστα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και παροχών για όλους τους δρομείς, αλλά είχαν και τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή running teams με 102 και 145 δρομείς αντίστοιχα. Ακολούθησε η ομάδα του ΔΕΣΜΟΥ, που είναι και ο φορέας που θα παραλάβει μέρος των εσόδων από τις συμμέτοχες του αγώνα,  με 100 συμμετέχοντες. Μεγάλα σε αριθμό συμμετοχών, δημιούργησαν και οι υποστηρικτές της διοργάνωσης, το RUNNER STORE, η INTERAMERICAN, η ΕΤΕΚΑ, η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και το ΖΑΓΟΡΙ.

Οι ΝΙΚΗΤΕΣ:

ΑΝΔΡΕΣ

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΣΗΣ  – 16.12
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΗΛΙΑΡΑΣ  – 16.14
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ – 16.14

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ 18.03
  2. ΕΛΕΝΑ ΦΙΛΑΝΔΡΑ 19.29
  3. ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΑ 22.02

 

Ένα όνειρο για όλους μας έγινε πραγματικότητα. Ένας αγώνας που θα ενώνει τον αθλητισμό και πολιτισμό της Χωρας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες δρομείς και εθελοντές για την εμπιστοσύνη τους. Διοργανωτές, χορηγοί, υποστηρικτές, εθελοντές και συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2017 στην ίδια διαδρομή προσκαλώντας όλο τον κόσμο να ζήσει αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Σας περιμένουμε στο 2ο Acropolis Night Run.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας. Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ
Το τελευταίο άρθρο του Στέφανου Αντωνάκη
Δρομικό πάρτι στην Ρόδο - 2:16:08 ο Moses Kurgat Kiptoo
Μοναδικές στιγμές στο πανέμορφο νησί
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο