Η μαγεία του Παρανεστίου

Αγώνες σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον

Share

Mία γιορτή για τους φίλους του ορεινού τρεξίματος, κυρίως των υπεραποστάσεων, αλλά και της φύσης είναι κάθε χρόνο ο VFT, ή πιο αναλυτικά ο Paranesti Virgin Forest Trail.

Η διοργάνωση ουσιαστικά πραγματοποιείται σε δύο “πράξεις” μία τον Οκτώβριο και μία τον Μάιο με τέσσερις αγώνες η κάθε μία. 

Τον Οκτώβρη λοιπόν, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας, Paranesti Ultra Forest Trail απόστασης 160χλμ. Εκεί, οι δρομείς θα κληθούν να ανακαλύψουν τα όρια τους σε μία πανέμορφη και περιπετειώδη διαδρομή που σχηματίζει 6.889μ. υψομετρικής διαφοράς.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι άλλοι τρεις αγώνες του προγράμματος και συγκεκριμένα:

-ο Nature Trail Race (110χλμ. – 4.675μ.), μία ακόμα μεγάλη πρόκληση για ορεινούς δρομείς

-ο μικρός αγώνες, Nestos Trail απόστασης 10χλμ. που αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία “γνωριμία” με τις ορεινές διαδρομές

-oι Άλκιμοι Παίδες, ένας αγώνας απόστασης περίπου 2 χλμ. που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 14-17 ετών να γνωρίσουν τις ομορφιές του βουνού (την Κυριακή)

Σκοπός των αγώνων είναι μεταξύ άλλων να ευαισθητοποιήσουν τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους για ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύοντας την αξία του οικοσυστήματος της περιοχή αλλά και η προσωπική ανακάλυψη των ορίων μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειρηνοδρομία 2024: «Τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Στις 19 Μαΐου η καρδιά το δρομικού κινήματος χτυπάει στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο