Η μαγεία του Παρανεστίου

Αγώνες σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον

Share

Mία γιορτή για τους φίλους του ορεινού τρεξίματος, κυρίως των υπεραποστάσεων, αλλά και της φύσης είναι κάθε χρόνο ο VFT, ή πιο αναλυτικά ο Paranesti Virgin Forest Trail.

Η διοργάνωση ουσιαστικά πραγματοποιείται σε δύο “πράξεις” μία τον Οκτώβριο και μία τον Μάιο με τέσσερις αγώνες η κάθε μία. 

Τον Οκτώβρη λοιπόν, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 θα ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας, Paranesti Ultra Forest Trail απόστασης 160χλμ. Εκεί, οι δρομείς θα κληθούν να ανακαλύψουν τα όρια τους σε μία πανέμορφη και περιπετειώδη διαδρομή που σχηματίζει 6.889μ. υψομετρικής διαφοράς.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι άλλοι τρεις αγώνες του προγράμματος και συγκεκριμένα:

-ο Nature Trail Race (110χλμ. – 4.675μ.), μία ακόμα μεγάλη πρόκληση για ορεινούς δρομείς

-ο μικρός αγώνες, Nestos Trail απόστασης 10χλμ. που αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία “γνωριμία” με τις ορεινές διαδρομές

-oι Άλκιμοι Παίδες, ένας αγώνας απόστασης περίπου 2 χλμ. που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά 14-17 ετών να γνωρίσουν τις ομορφιές του βουνού (την Κυριακή)

Σκοπός των αγώνων είναι μεταξύ άλλων να ευαισθητοποιήσουν τους αθλητές αλλά και τους συνοδούς τους για ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύοντας την αξία του οικοσυστήματος της περιοχή αλλά και η προσωπική ανακάλυψη των ορίων μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πραγματοποιήθηκε ο Παλαμήδειος Άθλος 2021 - Τα αποτελέσματα
Δείτε τι έγινε στον Παλαμήδειο Άθλο 2021 – Τα αποτελέσματα
Taygetos Challenge 2022 - Έναρξη εγγραφών
4+1 διαδρομές περιμένουν το 2022 τους συμμετέχοντες
6ος Παλαμήδειος Άθλος: Μεταγωνιστικό δελτίο
Ρεκόρ στο Ναύπλιο στην 6η διοργάνωση
Back to Top