Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

Σουβατζόγλου και Δημάκη Πρωταθλητές Ελλάδας στο Τρίαθλο

Share

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών – Γυναικών. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας του αθλήματος.

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων για το 2016, παράλληλα με τον αγώνα του Μεσογειακού Κυπέλλου Triathlon1.

Μεγάλοι νικητές της μέρας και Πανελληνιονίκες του αγωνίσματος αναδείχτηκαν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και η Ντενίζ Δημάκη, όπως και πέρσι. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 180 αθλητές καθώς εκτός από τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, παράλληλα διεξήχθη και αγώνας Age Group και Σκυταλοδρομιών.

Διοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου ενώ ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Το παρόν στους αγώνες έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο Πρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου Γεώργιος Γερόλυμπος και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού Τάσος Σακελλαρίου.

Να σημειώσουμε πως τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργάνωση με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου και οι οποίες δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο έτσι άλλωστε οι αθλητές μας έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Το ενδιαφέρον της μέρας εστιάστηκε στην μεγάλη κούρσα των elite ανδρών η οποία ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική και ίσως ήταν ο καλύτερος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος όλων των εποχών. 11 αθλητές τερμάτισαν μέσα στα πρώτα 5 λεπτά κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε πανελλήνιο πρωτάθλημα καταδεικνύοντας την άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου στην Ελλάδα, ποιοτικά και ποσοτικά. Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου έχοντας βγει στο γκρουπ των πρωτοπόρων μετά την κολύμβηση, πίεσε αρκετά στο ποδήλατο και αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους για να πάρει τη διαφορά που θα του έδινε και τη νίκη. Στο τρέξιμο διατήρησε την πρωτοπορία και έφτασε πρώτος στο νήμα σε χρόνο 59:32.

 

Πίσω του οι θέσεις για τα υπόλοιπα μετάλλια ήταν ρευστές. Τελικά τη δεύτερη θέση πήρε ο Νίκος Γουϊλτζεκ (1:00:15), ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Δανιήλ (1:01:31) κερδίζοντας στο νήμα τον Παναγιώτη Δημόπουλο (1:01:31). Πέμπτος τερμάτισε ο Γιώργος Αλυφαντής, 6ος ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης (1:02:40) ενώ στην 7η θέση ήταν ο Γιώργος Λάβδας (1:02:43), ο οποίος μάλιστα στέφθηκε και πρωταθλητής στους εφήβους. Δεύτερος έφηβος ήταν ο Άγγελος Μαυρογιάννης (1:03:31) και τρίτος ο Νίκος Μπελεγρίνος (1:04:01). Πρώτος στην κατηγορία Βετεράνων ανδρών ήταν ο Απόστολος Τέκος (1:07:09), δεύτερος ο Πάνος Ρώτας (1:14:00) και τρίτος ο Θάνος Μπακατσιάς (1:14:52).

Νωρίτερα, στις γυναίκες, η Ντενίζ Δημάκη για άλλη μια χρονιά δεν είχε δυσκολία στο να πάρει την πρώτη θέση και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος για 14η φορά στην καριέρα της με συνολικό χρόνο 1:10:07. Πίσω της στη δεύτερη θέση τερμάτισε η πολλά υποσχόμενη Μαριλού Καζαμαριώτη με χρόνο 1:17:12 η οποία ήταν και η πρωταθλήτρια Νεανίδων. Ακολούθησαν η Κατερίνα Σάπαρη (1:19:06) και η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη (1:23:26) οι οποίες ήταν 2η και 3η αντίστοιχα στις γυναίκες. Πρώτη στην κατηγορία Βετεράνων  γυναικών ήταν η Νταϊάν Βάτης με χρόνο 1:28:27.

Μεγάλες μάχες όμως έγιναν και στη συνέχεια στις κατηγορίες των Age Group. Πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ο Χρήστος Ραφαηλίδης με χρόνο 1:04:21 και πρώτη γυναίκα η Αγγελική Στάμου με 1:19:50. Στις ομάδες σκυταλοδρομίας ξεχώρισε η τριάδα των Σπύρο Χρυσικόπουλο – Γιάννη Αιβατίδη, Παντελή Αιβαρίτη και Μάκη Μυλωνόπουλου που ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε 1:00:32.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς, χορηγούς και υποστηρικτές για τη συνεργασία και την αρωγή τους σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση:

Sport Camp, Waves, Ολυμπία Οδός, Αρίων, EthicSport, Loutraki Lifeguard, Sport Travel Loutraki, Top Cycles, Ypanema, Argos Security, Pearl Izumi, Zone3,

φυσικά την Ελληνική Αστυνομία με το ΑΤ Λουτρακιου, το Λιμενικό και τον Ερυθρό Σταυρό στη συμβολή τους για τη διασφάλιση του αγώνα και των αθλητών,

καθώς και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν και προέβαλαν τον αγώνα, όπως επίσης και τους εξειδικευμένους χορηγούς επικοινωνίας RunningNews.gr, trinews.gr, MBike.”

φωτό: Γιώργος Σπύρος – EnergPhotos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο