Χρήσιμες πληροφορίες για τον 6ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Ξηρολίβαδου

Λίστα συμμετεχόντων και περιορισμένος αριθμός εγγραφών την ημέρα του αγώνα

Share

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Χώρο «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη η συνέντευξη τύπου για τον 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης – Historic Run.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τις αποστάσεις 10 – 5 & 2,5 χλμ. ενώ οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης http://neasmirnihistoricrun.gr όπου μπορείτε να δείτε και περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης σχετικά με τη συνέντευξη τύπου:

«Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν για τους τρεις αγώνες (2,5 χλμ, 5 χλμ και 10 χλμ) της 2ας Οκτωβρίου. Αγώνες που ήδη από πέρυσι που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά κέρδισαν την αγάπη του κοινού.

Οι διοργανωτές – ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης – του αγώνα που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, έδωσαν το στίγμα του σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» παρουσία δύο σημαντικών ελληνίδων αθλητριών που στηρίζουν τη διοργάνωση: την χρυσή ολυμπιονίκη στο βάδην Αθανασία Τσουμελέκα και την πρωταθλήτρια στον Μαραθώνιο και το τρίαθλο, Ντενίζ Δημάκη.
«Μετά την περσινή επιτυχία δεν είχαμε κανένα λόγο να μην θέλουμε να επαναλάβουμε τον αγώνα και όποιες παραλείψεις υπήρχαν, αυτή τη φορά θα τις διορθώσουμε. Είμαι σίγουρος ότι εάν βοηθήσουν όλες οι πλευρές, η συμμετοχή του κόσμου θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θέλουμε όλοι ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει θεσμός και να είναι αντάξιος της Ίστορίας αυτής της πόλης. Επίσης να επισημάνω, επειδή οι ημέρες αυτές είναι για πολλούς δύσκολες, ένα ποσοστό των εσόδων θα διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Για ποιους λόγους όμως ξεχωρίζει ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης από άλλους που διοργανώνονται στην Αττική; «Ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα σε όλη τη χώρα που αφιερώνεται στην επέτειο της Καταστροφής της Σμύρνης, τη μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του προηγούμενου αιώνα», εξήγησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν

«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποτελεί ουσιαστικά την Dream Team των αγώνων δρόμου και εγγυάται την απόλυτη επιτυχία του αγώνα. Είναι μάλιστα από τους λίγους αγώνες που γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ κάτι που προσδίδει στη διοργάνωση κύρος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Πέρα από το δρομικό γεγονός, θα υπάρχουν και άλλες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με συναυλίες, εκθέσεις, χάπενιγκ, ενώ στις επτά στάσεις του τραμ θα υπάρχουν μουσικά συγκροτήματα, υποστηρίζοντας τους δρομείς και δίνοντας κλίμα γιορτής σε όλη την πόλη.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι οι παροχές προς τους δρομείς, ξεπερνούν σε ποιότητα και ποσότητα μεγαλύτερους αγώνες. Χαρακτηριστικά αναφέρω το συλλεκτικό μπλουζάκι για τον αγώνα που θα δημιουργήσει ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ενώ και το μετάλλιο θα είναι πραγματικά ξεχωριστό και θα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να τρέξει κάποιος και να τερματίσει. Παράλληλα θα είναι ένα καλό αγωνιστικό τεστ για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς γίνεται ένα μήνα πριν από αυτόν.
Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αυξάνονται οι συμμετοχές αλλά και να ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ιστορική πλευρά του αγώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ξεχωριστούς πρεσβευτές στη διοργάνωση όπως οι πρώην ποδοσφαιριστές Νίκος Αναστόπουλος, Θωμάς Μαύρος και Δημήτρης Σαραβάκος που ανδρώθηκαν εδώ ποδοσφαιρικά, καθώς ξεκίνησαν από τον Πανιώνιο. Σε αυτούς να προσθέσω και την εξαιρετική Κάρμεν Ρουγγέρη που μιλάει στις καρδιές των παιδιών και θα είναι μαζί μας εδώ, στη Νέα Σμύρνη».

Τον λόγο που ο ΣΕΓΑΣ προσφέρει την αιγίδα του στον αγώνα εξήγησε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου, Γιάννης Μαμουζέλος: «Για μας στον ΣΕΓΑΣ είναι ιδιαίτερα θετικό οι Δήμοι μαζί με τα σωματεία να διοργανώνουν καλούς αγώνες. Αυτό στηρίζουμε και θέλουμε προκειμένου μέσα από τους αγώνες αυτούς να εξασφαλίζονται η σωστή οργάνωση, η ποιότητα και η ασφάλεια, κάτι που ισχύει εδώ στη Νέα Σμύρνη, όπως είδαμε ξεκάθαρα στον περσινό αγώνα.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η σύνδεση του αγώνα με ένα μέρος της Ιστορίας μας κι εδώ υπάρχει σύνδεση με ένα γεγονός που αφορά όλους τους Έλληνες, κάτι που κινητοποιεί και σε μεγαλύτερο βαθμό την τοπική κοινωνία».

Tέλος ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου κάλεσε τον κόσμο να σπεύσει να δηλώσει συμμετοχή καθώς άνοιξαν οι εγγραφές. «Πέρυσι αυτό που έγινε ήταν πραγματικά κάτι μεγάλο και πρέπει να επισημάνω την προσπάθεια του Δημάρχου να σταματήσει η κυκλοφορία του τραμ ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια μέσα στον αστικό ιστό. Πετύχαμε να έχουμε καλούς αθλητές, πολλούς φιλάθλους, σωστές υποδομές και τη σύνδεση με τον πολιτισμό, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί ο αγώνας σε μία μεγάλη γιορτή για την πόλη, κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε και τον προσεχή Οκτώβριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο