Με επιτυχία η ομιλία «Μαραθώνιες Διαδρομές» στα Τρίκαλα

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρικάλων διοργάνωσε ομιλία με τους Γιάννη Θεοδωράκη και Δημήτρη Σούλα

Share

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στα Τρίκαλα ομιλία «Μαραθώνιες Διαδρομές» με θέμα «Τα μυστικά του μαραθώνιου δρόμου». Ακολουθεί το δελτίο του συλλόγου:

«Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που διεξήχθη την Πέμπτη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Τρικαλινοί πολίτες. Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων οργάνωσε ομιλίες με την ονομασία «Μαραθώνιες Διαδρομές» με κύριο θέμα το άθλημα του Μαραθώνιου Δρόμου και τα μυστικά του. Τα μέλη μας και οι φίλοι του Συλλόγου μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ακούσουν 2 εξαίρετους  και καταρτισμένους καθηγητές του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλίας πάνω σε θέματα αγώνων δρόμων αντοχής.

Τους δύο καθηγητές προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημοσθένης Πάλλας, αφού τους ευχαρίστησε για  την θετική τους απάντηση στην πρόσκληση που τους έγινε. Τον λόγο πήρε αρχικά  ο κ. Γιάννης Θεοδωράκης ,καθηγητής στην αθλητική ψυχολογία του Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κύριος Θεοδωράκης πέρα από την ιδιότητα του καθηγητή, μίλησε και με την ιδιότητα του δρομέα μιας και ίδιος έχει συμμετάσχει σε 8 μαραθώνιους και δεκάδες ημιμαραθώνιους. Ανέλυσε τον τρόπο σκέψης ενός δρομέα κατά την διάρκεια ενός αγώνα δρόμου αντοχής και στην συνέχεια ανέπτυξε την χρήση τεχνικών για την βελτίωση της ψυχολογίας του.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Σούλας, Καθηγητής Κλασικού Αθλητισμού στο Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλίας, ο οποίος είναι γνωστός στην Τρικαλινή κοινωνία για την πολυετή ενασχόληση του με τους αγώνες δρόμου αντοχής αλλά και την ανάδειξη μεγάλων ταλέντων. Ο κ. Δημήτρης ξεκίνησε την ομιλία του  με τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των δρομέων σε έναν μαραθώνιο δρόμο. Στην συνέχεια  ανέλυσε προπονητικά προγράμματα για αρχάριους αλλά και για ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου δρόμου.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών το λόγο πήρε το ακροατήριο καθώς είχε  την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις στους δύο καθηγητές  οι οποίοι απάντησαν  σε όλες τις ερωτήσεις.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Γιάννης Κουτεντάκης καθώς και η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Έφη Λεβέντη.

Τέλος, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους δύο καθηγητές που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας καθώς και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση».

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του συλλόγου στην ιστοσελίδα https://runningclubsdt.wordpress.com

[!%ARTICLE_MODULE_ID:733:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το Tihiorace Ultra Edition
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Νέο RUNNER MAGAZINE 133
Σε βάζει σε κίνηση!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο