Συλλογή παπουτσιών από την Marathon Team Greece by Maria Polyzou

«Παπούτσια χωρίς σύνορα: Χαρίζουμε βήματα, χαρίζουμε χαμόγελα»

Share

Με σύνθημα «Παπούτσια χωρίς σύνορα: Χαρίζουμε βήματα, χαρίζουμε χαμόγελα», η ομάδα μαραθωνοδρόμων και δρομέων αντοχής Marathon Team Greece by Maria Polyzou συλλέγει παλιά ή χρησιμοποιημένα αθλητικά υποδήματα για να τα προσφέρει στους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Αθήνα.

«Είναι κρίμα να καταλήγουν σε έναν κάδο σκουπιδιών τα παλιά μας παπούτσια, όταν μπορούν να δώσουν χαρά και ανακούφιση σε συνανθρώπους μας, μικρούς ή μεγάλους, που δεν είχαν την ίδια τύχη με εμάς στη ζωή για οποιονδήποτε λόγο,» δηλώνει η ιδρύτρια της ομάδας, πρωταθλήτρια και κάτοχος ρεκόρ του μαραθώνιου, Μαρία Πολύζου.
«Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για ανθρώπους που έφθειραν ή και μούσκεψαν τα δικά τους παπούτσια προσπαθώντας να ξεφύγουν από εστίες πολέμου και καταπίεσης, και βρέθηκαν εδώ με πληγωμένη την αξιοπρέπειά τους,» προσθέτει.

Τα παπούτσια που θα συλλεγούν θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια ειδικής επίσκεψης της ομάδας στο ανοιχτό κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα το Σάββατο 28 Μαΐου, με την Μαρία Πολύζου να υπογραμμίζει ότι «δε θυμόμαστε τους πρόσφυγες στο Ελαιώνα μόνο όταν περνά από εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα. Τείνουμε πάντα το χέρι με αγάπη, κρατώντας σε αυτό και προσφέροντας ό,τι μας περισσεύει».

Η δράση «Παπούτσια χωρίς σύνορα» εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης τού Marathon Team Greece υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «42.195», όσα δηλαδή και τα μέτρα της απόστασης του Μαραθωνίου Δρόμου.

Τα παπούτσια θα μαζευτούν το Σάββατο 28 Mαΐου στις 08:30 με 10:00 στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πραγματοποιήθηκε ο 20ος Ρήγειος Δρόμος
Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης
O 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει!
Δείτε περισσότερα από τη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης
84χρονος "πρωτάρης" τερμάτισε στο RUN Greece Ηρακλείου
Ο 84χρονος Βασίλης Στεφανής έτρεξε και τερμάτισε στα 5χλμ. του RUN Greece στο Ηράκλειο
Back to Top