To FINISH LINE κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα

Την Τετάρτη 11 Μαϊου στον Δαναό η avant premiere της ταινίας της Ελιάνας Αμπραβανέλ

Share

Την Τετάρτη 11 Μαϊου στον κινηματογράφο Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109) στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η avant premiere του ντοκιμαντέρ FINISH LINE στην Αθήνα. 

Η avant-premiere θα γίνει σε συνεργασία με τo MDA Hellas, το σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προετοιμασία της δρομικής ομάδας του MDA που θα αγωνιστεί στις διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με ειδικά προσαρμοσμένα αμαξίδια.

Την προβολή πλαισιώνουν μουσικά “Οι Λαγοί”, ομάδα κρουστών για αγώνες δρόμου, βουνού & περιπέτειας, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο soundtrack της ταινίας.

Το FINISH LINE  είναι μία ταινία – ντοκιμαντέρ με θέμα το τρέξιμο που παρουσιάστηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2016!

Πρωταγωνιστές τρεις “αειθαλείς” έφηβοι δρομείς που ουδεμία σχέση έχουν με τον μέσο Έλληνα μαραθωνοδρόμο.

Aκολουθεί το κείμενο της Δέσποινας Παυλάκη για το FINISH LINE και τη σκηνοθέτιδα, Ελιάνα Αμπραβανέλ:

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν τρεις ήρωες…

Τι κοινό έχει ένας βοσκός, ένας αρματωμένος Κρητικός και ο πιο ηλικιωμένος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα; Η απάντηση επί της οθόνης στον κιν/φο Δαναό στις 11 Μαΐου!

Μετά από την πρεμιέρα του στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έναν υπερμαραθώνιο προβολών στην Κρήτη, τα Γρεβενά, την Αμοργό, στο Βόλο και την Ξάνθη, το δρομικό ντοκιμαντέρ “Ο Τερματισμός” της Ελιάνας Αμπραβανέλ ξαποσταίνει για λίγο στον κινηματογράφο Δαναό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν το 2005 όταν η σκηνοθέτιδα αποφάσισε να αλλάξει πορεία επιστρέφοντας στα θρανία. Το τρίτο, υπ’ αριθμόν, πτυχίο της – αυτή τη φορά στη σκηνοθεσία – της έμαθε να κρίνει τους ανθρώπους από τα “θέλω” τους και όχι από τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους. Κάπως έτσι συνάντησε τον Ιδομενέα, το Στέλιο και τον Αντώνη. Η πρώτη τους γνωριμία ήταν εν κινήσει, αφού λίγους μήνες πριν ολοκληρώσει την πρώτη της ταινία (Roughcut, 2013), είχε κατακτήσει μια άλλη πρωτιά. Είχε τρέξει τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Ο Ιδομενέας, ένα ρωμαλέος 65χρονος Κρητικός που έτρεχε αρματωμένος με αρχαιοελληνική πανοπλία, ήταν ο πρώτος που την εμψύχωσε μπροστά στις κοφτερές ανηφόρες της κλασσικής διαδρομής. Ο Στέλιος, πλέον στα 86 του, ήταν ένας ζωντανός θρύλος, ενώ ο Αντώνης, ένας βοσκός από την Εράτυρα, την έκανε να πάρει τα βουνά προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά – κατόπιν προτροπή του προπονητή της.

Ήταν πλέον φανερό: το δεύτερο ντοκιμαντέρ της δεν θα μπορούσε παρά να είναι για το τρέξιμο! Μένοντας μακριά από την πεπατημένη, “Ο Τερματισμός” δεν βιάζεται να κόψει το νήμα. Δεν έχει καμία σχέση με ρεκόρ, εξαντλητικές προπονήσεις και θαυματουργές δίαιτες, ούτε φοράει τα τελευταία αθλητικά της μόδας. Είναι μια ωδή στις δεύτερες ευκαιρίες κι ένα ερωτική επιστολή στη γραμμή του τερματισμού, που μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με τον καλύτερο εαυτό μας.

Ο τρεις αειθαλείς πρωταγωνιστές της ταινίας θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει, τιμώντας με την παρουσία τους την avant-premiere του “Τερματισμού” στην Αθήνα, που ελπίζουμε να εμπνεύσει κοινό και συντελεστές να βρουν τον ήρωα που κρύβεται μέσα τους. Καιρός να ανακαλύψετε κι εσείς το δικό σας!”

*Προσκλήσεις για την πρεμιέρα διατίθενται ηλεκτρονικά μέσω των Tickethour, finishline.mdahellas.gr, καθώς και της επίσημης ιστοσελίδας της ταινίας www.finishlinethemovie.com. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε προσκλήσεις στο Runner Store, εντός του Golden Hall, μαζί με 15% έκπτωση σε όλα τα ρούχα και παπούτσια της νέας σεζόν!  

[!%ARTICLE_MODULE_ID:688:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο