Η συνέντευξη τύπου της Ειρηνοδρομίας 2015

Παρουσίαση του αγώνα και αναγόρευση “πρεσβευτών ειρήνης”

Share

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου η δεύτερη επίσημη Συνέντευξη Τύπου για την ‘Ειρηνοδρομία 2016’, παρουσία συντακτών του αθλητικού, τοπικού – υπερτοπικού τύπου και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη βράβευση και επίσημη αναγόρευση της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη και του πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη ως «πρεσβευτές ειρήνης» για το θεσμό της Ειρηνοδρομίας, το δρομικό γεγονός που διοργανώνεται από το Δήμο Αγ. Δημητρίου εδώ και 32 χρόνια στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη.

Συμμετέχοντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), Σπήλιος Διαβολίτσης, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Μαρίκα Καρδαρά, ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Γιώργος Καρδαράς και ο τεχνικός σύμβουλος της Ειρηνοδρομίας Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Ο κ. Βασίλης Σεβαστής αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη του ΣΕΓΑΣ στην Ειρηνοδρομία και έκανε λόγο για τη σημαντικότητα, εκτός της λαϊκής συμμετοχής και του μηνύματος της άθλησης, και των συμβολισμών που διέπουν την Ειρηνοδρομία ως θεσμό, λόγω του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου τόνισε τον έντονα συμβολικό χαρακτήρα του αγώνα, τονίζοντας πως ο Δήμος Αγ. Δημητρίου κατέχει το θλιβερό προνόμιο να έχει συμβεί το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στα όρια της πόλης. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φέτος θέλουμε όλοι, αθλητές, πολίτες, μαθητές να δώσουν αποφασιστικό «παρών» και να διαδώσουν το μοναδικό μήνυμα ‘Τρέχουμε για την ειρήνη!’. Η γειτονιά μας, φλέγεται από τις πολεμικές συρράξεις, σήμερα πιο επιτακτικά από ποτέ όλοι μας οφείλουμε με κάθε μέσο να απαιτήσουμε να σταματήσει η τρέλα του πολέμου. Ο πήχης από πέρσι έχει στηθεί πολύ ψηλά. Η ένταξη της Ειρηνοδρομίας στο δρομικό κίνημα, η άρτια περσινή οργάνωση, η μεγάλη συμμετοχή και το εξαιρετικό πρόγραμμα του αγώνα (10χλμ, 5χλμ, 2,5χλμ, 1000μ. ΑΜΕΑ και φυσικά τα Kids Athletics) είναι στοιχεία ικανά να εξασφαλίσουν και τη φετινή επιτυχία. Η συμμετοχή και η υποστήριξη του θεσμού από αθλητές όπως ο πρωταθλητής Περικλής Ιακωβάκης και η Βούλα Κοζομπόλη, η οποία έχει διττό ρόλο, αυτό της Ολυμπιονίκη, αλλά και της δημότισσας του Αγ. Δημητρίου, είναι τεράστια τιμή για το Δήμο μας. Είμαστε βέβαιοι πως η επιρροή τους προς τους αθλητές και μαθητές της πόλης θα είναι περισσότερο από θετική».

Η Βούλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης του πόλο, Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών και δημότισσα του Αγ. Δημητρίου, επισφραγίζει τον τίτλο της «πρέσβειρας ειρήνης», δεδομένης και της έντονης συμμετοχής της στα θέματα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, δήλωσε συγκινημένη για την τιμή, αλλά και πολύ αποφασισμένη να μεταδώσει, με τις ιδιότητες της, τα μηνύματα της ειρήνης και της δημοκρατίας, που σήμερα περισσότερο από ποτέ βρίσκονται σε άδικη διαπραγμάτευση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός με όποιες δυνάμεις διαθέτει τη δεδομένη στιγμή, στην προσπάθεια, της Ειρηνοδρομίας, τόσο για την προάσπιση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, όσο και για τη Δημοκρατία, τονίζοντας πως ο Δήμος Αγ. Δημητρίου κατάφερε να επιτύχει έναν μοναδικό συνδυασμό.

Επίσης, τον λόγο έλαβαν και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι, η κ. Μαρίκα Καρδαρά, ο κ. Βασίλης Καρδαράς, ο κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου και φυσικά ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Σπήλιος Διαβολίτσης.

Η Ειρηνοδρομία με συμβολικό, αλλά και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνεται τα τελευταία 32 χρόνια στην πόλη του Αγ. Δημητρίου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκου Παναγούλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο