Όλα έτοιμα για το Run Greece Ηράκλειο – Ετοιμάζονται στα Ιωάννινα

Τελευταία νέα από τους αγώνες της σειράς

Share

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, αλλά και του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στα πλαίσια του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Απριλίου ώρα 18.00 στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του δήμου Ηρακλείου με την ετήσια «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης», όπου θα τιμηθούν οι καλύτεροι αθλητές με τους προπονητές τους και τα σωματεία της Κρήτης  που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2015. 

Επίσης στα πλαίσια του RUN GREECE  θα τιμηθούν φορείς που στήριξαν την εκδήλωση από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής της. 

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα του δρομικού κινήματος ο Ισπανός πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Paco Borao, θα είναι το διήμερο 16-17/4 στην Κρήτη για να τιμήσει με την παρουσία του την προσπάθεια του Ηρακλείου για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Οι Βραβεύσεις 

Στην τελετή βραβέυσεων θα τιμηθούν τα σωματεία στίβου Γ.Σ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και Ο.Φ.Η. που κέρδισαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην ετήσια αξιολόγηση – κατάταξη του 2015, μεταξύ των 297 σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ καθώς και οι πρωταγωνιστές του 2015 στο στίβο, οι αθλητές των σωματείων της Κρήτης, που πέτυχαν μία από τις παρακάτω επιτυχίες:

– 1η – 3η  θέση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού ή κλειστού στίβου.

– Συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες με τις Εθνικές μας ομάδες.

– Πανελλήνιες επιδόσεις.

Μαζί με τους αθλητές – αθλήτριες  βραβεύονται και οι προπονητές τους, που γυμνάζουν τους αθλητές των σωματείων στην Κρήτη.

Η σκυτάλη στα Ιωάννινα στις Μαΐου

Η οργανωτική επιτροπή του τρίτου αγώνα της σειράς που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου στα Ιωάννινα, έδωσε συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα χθες Τετάρτη 13 Απριλίου στο Δημαρχείο της πόλης.    

Παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπέιρου Γιάννης Καραμπίνας,  ο Αντιδήμαρχος  Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης, ο Τοπικός εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού του αγώνα της Wind και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης, η εκπρόσωπος του υποστηριζόμενου φορέα «Φλόγα» Ευανθία Καρρά και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπέιρου Κώστας Μάμαλης.

 

Οι ομιλητές τόνισαν την σημασία του αγώνα για την πόλη και ολόκληρη την περιφέρεια σε μια εποχή που το δρομικό κίνημα διευρύνεται συνεχώς και προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους.

Εξήραν την προσφορά και την συμμετοχή των Ιωαννίνων τα οποία όχι απλά έχουν καθιερωθεί στον χάρτη του δρομικού κινήματος, αλλά κατά γενική παραδοχή των συμμετεχόντων από άλλες περιοχές της χώρας, ο τόπος μας προσφέρει ιδανικές διαδρομές.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Ιωάννινα υποδέχονται τον λαϊκό αγώνα δρόμου «Run Greece» που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εγγραφές 

Οι online εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE – ΙΩΑΝΝΙΝΑ έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5χλμ & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE ΙΩΑΝΝΙΝΑ μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας (πατήστε εδώ) ή με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης που μπορείτε να προμηθευθείτε από την 1η Απριλίου 2016, από το Κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Προθεσμία εγγραφών 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, στο βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 26 Απριλίου 2016 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τυπωμένο το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους.

Εγγραφές μετά τις 3 Μαΐου θα είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στην Κλειστή Αίθουσα του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων “Ζωσιμάδες”, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Αριθμητικά όρια συμμετοχής 

Το  όριο συμμετοχής συνολικά στον αγώνα είναι 4.200 δρομείς και αναλυτικά:

Αγώνας 10χλμ: 800

Αγώνας 5χλμ: 2600

Αγώνας Παιδιών: 800

Από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, segas.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο