Ο Μαραθωνοδρόμος Στέργιος Σιούτης στη Βοστόνη

Ο τυφλός μαραθωνοδρόμος σε έναν από τους μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου

Share

Στον περίφημο Μαραθώνιο της Βοστόνης, στις 18 Απριλίου, θα συμμετάσχει ο Έλληνας-τυφλός-μαραθωνοδρόμος Στέργιος Σιούτης. Ο Στέργιος Σιούτης έχει συμμετάσχει σε 32 Μαραθώνιους μεταξύ των άλλων στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, στο Ριτσιόνι της Ιταλίας, στο Κόσιτσε της Σλοβακίας κ.λ.π. Η πιο σημαντική στιγμή ίσως ήταν ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό στάδιο το 2004 στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Ο Στέργιος Σιούτης είναι τυφλός και όπως λέει ο συνοδός του στον αγώνα είναι τα μάτια του. Στη Βοστόνη θα τρέξει μαζί με τον Βασίλη Πιπέρη και ευχή όλων είναι να απολαύσει τον αγώνα. Σκοπός του είναι να προβάλλει την πατρίδα, δείχνοντας, με τη συμμετοχή του, ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της ήσσονος προσπάθειας και της κρίσης. Όπως λέει και ο ίδιος: «στη Βοστόνη, θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και να δείξω σε όλους, ότι παρά τη κρίση που βιώνουμε, ήμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε. Είναι σαν τον αγώνα που κάνω, δύσκολος αλλά η χαρά του τερματισμού είναι απερίγραπτη. Η χαρά της επίτευξης του στόχου”. Ταυτόχρονα, θέλει να δείξει ότι και τα άτομα με αναπηρία, μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στη κοινωνία και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής.

Το όριο για τους τυφλούς συμμετέχοντες στη Βοστόνη είναι 5 ώρες και ο Στέργιος Σιούτης έχει πρόσφατη καλύτερη επίδοση, από τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος το 2015, 3:50:08.

Οι ευχές όλων είναι μαζί του, για έναν καλό αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ultra Tihiorace 2021
Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης
PUMA DEVIATE NITRO ELITE RACER SPECTRA
To next big thing στα carbon plated!
Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας αποχαιρετά τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου
Back to Top