Τελευταία νέα από την Ειρηνοδρομία 2016

Παροχές στους δρομείς κι ένα ξεχωριστό μετάλλιο

Share

Στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου με την επωνυμία «Ειρηνοδρομία 2016» διοργανώνουν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλοντος) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΟΦΚΑ Οδυσσέα ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

 

«Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη, φορτίζουν θετικά τη μνήμη μας και επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας για Ειρήνη, Δημοκρατία και Πολιτισμό, ειδικά στις μέρες μας, είναι πάντα επίκαιρες» τονίζει σε μήνυμά της για τον αγών η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

 

Στο αγωνιστικό πλαίσιο της διοργάνωσης περιλαμβάνονται αγώνες 10Χλμ., 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), 2,5Χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑμεΑ.

 

Παράλληλα θα διοργανωθεί αγωνιστική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ , «Kids Athletics» με τη συμμετοχή 200 περίπου παιδιών Δημοτικών σχολείων (Έ και ΣΤ΄ τάξη) του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

Φέτος συμμετέχουμε όλοι. Τρέχουμε για την ειρήνη!

Με το παραπάνω σύνθημα η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου απευθύνει προσκλητήριο σε όλους του πολίτες να έρθουν και να συμμετάσχουν στην «Ειρηνοδρομία 2016» και επισημαίνει:

«H «Ειρηνοδρομία», που έχει καθιερωθεί στο Δήμο μας μαζί με τις ετήσιες εκδηλώσεις των Παναγουλείων, δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Για εμάς, είναι ένας αγώνας για την «Eιρήνη

Αυτός είναι ο συμβολισμός που τόσα χρόνια έχουμε δώσει στον αγώνα αυτό. Θέλουμε όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές, αθλήτριες, απλοί πολίτες, μεγάλοι και παιδιά στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας να διεκδικούν τη νίκη πάντοτε όμως συμβολικά και να αφιερώνουν τον αγώνα τους τιμώντας τους λαούς εκείνους που ζουν σε πόλεμο, τους λαούς που πολλές φορές οδηγούνται στην προσφυγιά όταν στις πατρίδες τους νικάει ο φόβος. Θέλουμε να τρέχουν για όλους εκείνους που δεν μπορούν να απολαύσουν τα αγαθά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Το μετάλλιο των αγώνων

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ειρηνοδρομίας 2016, που προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, παρουσίασε το μετάλλιο των αγώνων:

Το μετάλλιο παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Σπήλιος Διαβολίτσης οποίο  είναι εμπνευσμένο από το «Σχολικό συγκρότημα στρογγυλό».

Το δημόσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου (γνωστό και ως Στρογγυλό λόγω του σχήματός του) σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τάκη Χ. Ζενέτο την περίοδο 1969-1972,  ενώ  η κατασκευή του ξεκίνησε το 1972 και ολοκληρώθηκε το 1974.

Το κτήριο αυτό έχει σχολιαστεί για το ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα σχήμα του και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Πληροφορίες μέσω του συνδέσμου: Σχολικό συγκρότημα στρογγυλό

Η  Ο.Ε. ανακοίνωσε τις παροχές προς τους συμμετέχοντες:

Σε όσους δηλώσει συμμετοχή για να συμμετάσχουν οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και θα παρέχουν:

T-Shirt.

Μετάλλιο ειδικής κοπής.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση με την τεχνολογία των Chip από την «My laps».

Ηλεκτρονικό δίπλωμα.

Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με τον χρόνο τερματισμού.

Αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα ( για εγγραφές μέχρι τις 5 Μαΐου 2016).

Πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά (κέντρο εγγραφών, υλικά, ποτά, υπηρεσίες, κλπ.).

Πλήρης υγειονομική κάλυψη.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα του Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά on line http://eirinodromia.gr/registration/ στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και αυτοπροσώπως στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ), Λεωφόρος Αγ. Δημητρίου 216.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024: 500 δρομείς από 17 χώρες
Ηχηρό μήνυμα σε δύσκολους καιρούς, αλλά και θλίψη για την απώλεια συναθλητή
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο