Μεταγωνιστικό δελτίο διοργάνωσης του Βίκος Street Relays – Γλυφάδα

Δηλώσεις συμμετεχόντων και φιλανθρωπική προσφορά του 2ου Βίκος Street Relays του 2016

Share

Με τη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε το Βίκος Street Relays που έγινε στην Γλυφάδα.
Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

«Μοναδικό αθλητικό πάρτι για το Make-A-Wish στη Γλυφάδα
Η πόλη της Γλυφάδας είναι αληθινή κοιτίδα του αθλητισμού και αυτό επιβεβαιώθηκε εμφατικά την Κυριακή 10 Απριλίου κατά τη διάρκεια των Βίκος Street Relays που διεξήχθησαν στην πανέμορφη παραλία της.
Ο σκοπός ήταν ιερός και αυτό άλλωστε είχε τονιστεί εξαρχής από τη Δημοτική αρχή η οποία στάθηκε πολύτιμος αρωγός καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών της αθλητικής αυτής γιορτής, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες  αποτελώντας μάλιστα το μεγαλύτερο αγώνα στα τρία χρόνια ύπαρξης της πρωτοποριακής αυτής διοργάνωσης!
Στην τρίτη χρονιά της σειράς, τα νότια προάστια πήραν τη σκυτάλη για πρώτη φορά. Οι κάτοικοί τους αγκάλιασαν τις σκυταλοδρομίες και έτρεξαν όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά κυρίως για να προσφέρουν με την παρουσία τους στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), συμβάλλοντας έτσι στο να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές των παιδιών του Ιδρύματος.

Ξεκίνημα με “Ώθηση”
Το πάρτι που στήθηκε μπροστά στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας ξεκίνησε με ιδιαίτερη “Ώθηση” με τον ομώνυμο σύλλογο να διεξάγει μία ασυνήθιστη αλλά ταυτόχρονα φαντασμαγορική σκυταλοδρομία με πατίνια, εν μέσω μάλιστα των έντονων χειροκροτημάτων των θεατών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν φυσικά και πολλά μικρά παιδιά τα οποία εντυπωσιάστηκαν από την ταχύτητα και τις ικανότητες των αθλητών του συλλόγου.
Η αρχή ήταν ιδανική και η συνέχεια δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών, υπό το ρυθμό της μουσικής του DJ Valvis έφτιαξαν ομάδες, πήραν τις σκυτάλες τους και έτρεξαν άλλοι με πάθος, άλλοι με πιο χαλαρή διάθεση όμως όλοι με ένα και μοναδικό σκοπό: να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα… πως με την συνεργασία και την αλληλεγγύη ακόμα και οι πιο δύσκολες ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν… πως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά!
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση δήλωσε: «Σήμερα ήταν μία πολύ ωραία ημέρα, γεγονός που βοήθησε στο να τρέξουν πολλοί συμπολίτες μας. Ήταν τιμή μας που φιλοξενήσαμε τον αγώνα ο οποίος προάγει τις αξίες του αθλητισμού και ειδικά σήμερα ήταν αφιερωμένος στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος). Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τέτοιες δραστηριότητες μας βοηθούν να συνεχίσουμε».

Πρωταθλητές στην Αλληλεγγύη
Αξιοσημείωτη ήταν για ακόμα μία φορά και η παρουσία δεκάδων Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Πανελληνιονικών, οι οποίοι σε ένα ακόμα αγώνα των Street Relays έτρεξαν όχι φυσικά για τη διάκριση, αλλά για να αναδείξουν τα ανώτερα ιδανικά του αθλητικού πνεύματος.
Η Εύη Μωραϊτίδου εκπροσωπώντας το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών τόνισε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που ως Σύλλογος δίνουμε για ακόμα μία φορά το παρών στη διοργάνωση καθώς όχι μόνο φέρνει τον απλό κόσμο κοντά στον αθλητισμό, αλλά επιτελεί και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο».
Αρκετά μεγάλη ήταν και η παρουσία του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών με 5 ομάδες και 20 αθλητές! Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνα Τουτουντζή  δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για τη συμμετοχή στους αγώνες και τη συνεισφορά στο Make-A-Wish: «ήρθαμε να στηρίξουμε τη διοργάνωση για ένα πολύ σημαντικό λόγο…για να δώσουμε χαμόγελο στα παιδιά μας. Στηρίζουμε τα Street Relays προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα της άσκησης και της αλληλεγγύης για όλους».
Με τη σειρά του, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και επίσης μέλος του ΣΕΟ, Θωμάς Μπίμης, τόνισε «Είναι πολύ ωραίο που βρίσκομαι στις σκυταλοδρομίες της Γλυφάδας καθώς είναι η πόλη που μεγάλωσα και ξεκίνησα την καριέρα μου μαζί με το Νίκο (Συρανίδη) και ακόμα περισσότερο που το συνδύασα με τη συμμετοχή μου σε ένα τόσο συναρπαστικό αγώνα, όπως τα Street Relays».
Στους αγώνες ξεχώρισε η πολυπληθής ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας, οι αθλητές του οποίου κέρδισαν στα 4χ2,500 χλμ. ανδρών και γυναικών ενώ στα Kids Relays για ακόμη μία φορά συγκινητική ήταν και η παρουσία των ακαδημιών στίβου «Σπύρος Λούης» οι οποίες με κάθε ευκαιρία βρίσκονται κοντά στη διοργάνωση των σκυταλοδρομιών.

Τη σκυτάλη για τα Βίκος Street Relays παίρνει η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία με τους αγώνες της Καβάλας και της Κοζάνης να ακολουθούν στις 24 Απριλίου και 22 Μαΐου αντιστοίχως με σκοπό πάντα τη στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων αλλά και την προβολή του αθλητισμού ως εναλλακτικού τρόπου ζωής και διασκέδασης».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:672:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο