Ένας αγώνας υπεραπόστασης στη Θάσο

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του 1ου Θεαγένιου Δρόμου

Share

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26-27 Μαρτίου ο 1ος Θεαγένειος Διεθνής Υπερμαραθώνιος Δρόμος Θάσου. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του αγώνα:

“Το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου οι αθλητές και συνοδοί τους που βρέθηκαν στο νησί της Θάσου για να συμμετέχουν στον 1ος Θεαγένειο Διεθνή Υπερμαραθώνιο Δρόμο Θάσου. Είχανε την ευκαιρία οι μεν αθλητές να ζήσουνε μια μοναδική δρομική εμπειρία οι δε συνοδοί να απολαύσουνε την φιλοξενία σε ένα εξαιρετική ομορφιάς και ιδιαίτερο περιβάλλον. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική κίνηση Θάσου σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα των αγώνων Θάσου MTB-THASSOS. Μετά την πολυετή επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων Ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος μια νέα ιδέα πήρε σάρκα και οστά με την επιτυχημένη κατά γενική ομολογία “γέννηση” ενός καινούριου αγώνα στον χώρο των υπεραποστάσεων στην Ελλάδα. Η ιδιαίτερη δυσκολία που παρουσίαζε ο αγώνας λόγω του ανάγλυφου και της παρθενικής διοργάνωσης δεν απέτρεψε 40 τολμηρούς αθλητές να ακολουθήσουν το ένστικτο τους και να λάβουν μέρος σε μια νέα δοκιμασία. Εκτός από Έλληνες αθλητές έλαβαν μέρος αθλητές από Σαουδική Αραβία, ,Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Ρουμανία και Κύπρο. 

Η διαδρομή μήκους 104 χλμ, η οποία διέρχεται περιμετρικά του νησιού επι της δημοσίας οδού με εξαίρεση ένα κομμάτι 10χλμ σε βατό χωματόδρομο στο ακρωτήριο της Σαλιάρας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους αθλητές και συνοδούς. 

Στην ίδια διαδρομή πραγματοποιήθηκαν 2 αγώνες 50 & 100 χιλ. Η εκκίνηση δόθηκε στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου από το Aeolis Thassos Palace Hotel στις Αστρις.

Στον αγώνα των 100χλμ. στην κατηγορία των ανδρών οι 3 πρώτοι ήταν οι:
1. Δημήτριος Νικολαίδης Ελλάδα IRON TEAM 09:18:45
2. Θεόδωρος Κακουλίδης Ελλάδα 09:26:20
3. Χρήστος Σταυριανίδης Ελλάδα ΔΑΙΔΑΛΟΣ, Βασίλης Περικλέους Κύπρος TRAOULLOI 09:45:35

Στον αγώνα των 100χλμ στην κατηγορία των γυναικών οι 2 πρώτες ήταν οι
1. Κυριακή Αρσένη Ελλάδα ΣΕΒΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 12:20:30
2. DUNYA ELIAS Σαουδική Αραβία BAHRAIN ROADRUNNERS 14:10:19

Στον αγώνα των 50χλμ στην κατηγορία των ανδρών οι 3 πρώτοι ήταν οι
1. Bo Dudek Δανία BG-BIKES 03:36:55
2. Γιώργος Αμοιρίδης Ελλάδα Α.Ο. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 03:38:40
3. Πυργελής Ιωάννης Ελλάδα XANTHI RUNNERS 03:57:40

Στον αγώνα των 50χλμ στην κατηγορία των γυναικών οι 2 πρώτες ήταν οι
1. Γεωργία Μήτσιου Ελλάδα LYKOI KECHAGIOGLOU RUNNING TEAM 05:02:40
2. Clemente Bolle Ολλανδία YPSARION TRAIL RUNNERS 07:17:30

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 11:00 σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Aeolis Thassos Palace Hotel στις Αστρις παρουσία του Δημάρχου Θάσου Κωσταντίνου Χατζηεμμανουήλ του Αντιδημάρχου Ιωάννη Πλαφαδέλη καθώς και εκπροσώπων των συλλόγων και ομίλων που συμμετείχαν εθελοντικά στην διοργάνωση.

Η άψογη συνεργασία πολλών εθελοντών, μέλη συλλόγων, ποδηλατών, ομίλων, φίλων και κατοίκων απέφερε συνολικά ένα άρτιο αποτέλεσμα, τόσο οργανωτικά όσο και στη γενικότερη εικόνα φιλοξενίας που η Θάσος μπορεί να προσφέρει όταν όλοι μαζί λειτουργούν συλλογικά.

Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της διοργάνωσης:

Μέγας Χορηγός
Ξενοδοχεία AEOLIS THASSOS PALACE-AERIA HOTELS
ΠΑΡΑΣΧΟΥΔΗΣ ΠΑΡΗΣ

Κύριοι Χορηγοί
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗΚΕΘ)
Επιμελητήριο Καβάλας 
COCA COLA 3E
GIOTA UNISEX POTOS 
Φελλαχίδης

Επίσημοι Χορηγοί
Χαίτογλου Μακεδονικός Χαλβάς 
Ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΘ 
Makryammos Bungallows Hotel
Βιομηχανία Γάλακτος ΠΑΓΓΑΙΟ Νίκος Μάρτος
Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας (ΕΑΣ Καβάλας)
Hotel Royal Paradise
Hotel Kamelia
Semeli studios Thassos
Ψητοπωλείο στη Σέσουλα 
Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου

Επίσης μεγάλες ευχαριστίες για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝΟΥ και ειδικά τον οδηγό ασθενοφόρου Παπακωσταντίνου Τάκη και τον διασώστη Κουλούση Μιχάλη για την προσωπική τους συμμετοχή στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα, ευχαριστούμε επίσης τον γιατρό της Ιατρικής Φροντίδας Θάσου (Thassos med) Μπρίζα Ανδροκλή για την Ιατρική επίβλεψη του καθόλη την διάρκεια των αγώνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το Φυσιοθεραπευτικό team του Ιωσήφ Μιχαηλίδη που ζωντάνεψε… ακόμη και “νεκρούς” αθλητές στον κεντρικό σταθμό του Ραχωνίου, άλλα και βοήθησε τους τερματίσαντες να ανακουφισθούν από την κούραση των χιλιομέτρων.

Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολιτιστικούς συλλόγους Ραχωνίου-Αγ Γεωργίου, Καζαβητιου, Μαριών “Η ΓΕΝΝΑ”, στον Α.Μ.Σ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ, τον Σύλλογο Νέων Θάσου, τον Ροταριανό Όμιλο Θάσου την εθελοντική ομάδα MtbR Thassos voluntreers που στηρίζει την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια, για την θερμή υποστήριξη των αθλητών στα σημεία τροφοδοσίας στους δύο Θάσιους ποδηλάτες Τσακώνη Τάσο και Παπακωσταντίνου Κωσταντίνο για την συνοδεία των προπορευόμενων αθλητών των δύο αγώνων και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην χρονομέτρη του αγώνα Κατσώνη Ελένη η οποία ήτανε στον τερματισμό όλες τις ώρες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η διοργάνωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το CENTER TV 
Στιγμιότυπα του αγώνα θα μεταδοθούν από τα κανάλια της NOVA
Επίσης αφιερώματα θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, το ANT1, και το MEGA.
Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το CENTER TV, η Νέα Εγνατία, το Ράδιο Alpha, η Πρωινή, το Ράδιο Πρωινή, το proininews.gr, η θασιακή, η kavala news, το Θασόραμα και η Θασίων Γη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο