Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου σκέφτεται ο Μο Φάρα

O Bρετανός υπερπρωταθλητής των αποστάσεων καλοβλέπει και τον ημιμαραθώνιο

Share

Τη διάθεση του να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας εξέφρασε ο Μο Φάρα.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στα 5.000 και 10.000μ. δήλωσε διαθέσιμος στην ομοσπονδία της χώρας του, η οποία στις 7 Μαρτίου θα ανακοινώσει την ομάδα που θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Φάρα έχει ήδη αποπειραθεί να τρέξει την απόσταση έχοντας ατομικό ρεκόρ 59:32 (το οποίο αποτελεί και ρεκόρ Ευρώπης), όμως αν αναλογιστεί κανείς τα ατομικά του ρεκόρ στις μικρότερες αποστάσεις, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να τρέξει πολύ πιο γρήγορα. Ωστόσο, κίνητρο για αυτόν αποτελεί και η πολύ καλή διαδρομή καθώς επιθυμεί ένα νέο ρεκόρ στην απόσταση.

Με αυτή του την κίνηση ωστόσο δείχνει ότι έχει ακόμα βλέψεις για μεγαλύτερες αποστάσεις αλλά και ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού δεν θα ρίσκαρε τη συμμετοχή του σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς από όλο τον κόσμο και – κυρίως – την Αφρική. Στόχος του βέβαια για το 2016 παραμένουν τα αγωνίσματα του στίβου και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο.

Το 22ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου αποτελεί μία σημαντική διοργάνωση και επιστρέφει σε βρετανικό έδαφος μετά το 2009. Στον αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν και 25.000 δρομείς εκτός από τους ελίτ που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο