Επιβλητικός ο Barega, γρήγορη η Yavi στο Diamond League στο Παρίσι

Δείτε περισσότερα από τον αγώνα στην πόλη του φωτός

Share

Ο Selemon Barega και η Mutile Yavi ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις, στο 7ο φετινό Diamond League που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι.

Κι όλα αυτά ένα απόγευμα που είναι από τα πιο ζεστά που έχει ζήσει η πόλη του φωτός με τις θερμοκρασίες να είναι σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα και να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Κυρίαρχος ο Barega

Ο μεν Barega ήταν απόλυτος κυρίαρχος στα 5.000μ. χτίζοντας από σχετικά νωρίς μία μεγάλη διαφορά. Κινήθηκε σταθερά σε ρυθμούς κοντά στο 61-63/400μ. ακόμα και όταν έφυγαν οι λαγοί κι έφτασε σε μία επιβλητική νίκη με 12:56.

Ακολούθησε ο νεαρός Ndikumendayo από το Μπουρουντί με 13:05.24 κάνοντας μία μίνι έκπληξη, ενώ τρίτος ήταν ο Muktar Edris με 13:06.54.

Η εικόνα του Edris κάπου στα μισά πάντως να προσπαθεί να πάρει νερό (κι ενώ έτρεχε με ρυθμό κοντά στο 2:35/χλμ.) από τον πάγκο είναι ενδεικτική της ζέστης που επικρατούσε…

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός Γάλλος Jimmy Gressier που με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν 4ος με 13:08.75.

Εντυπωσιακή η Yavi

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η 21χρονη (!) Mutile Yavi στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια που διέλυσε το συναγωνισμό και παρά το “άτεχνο” της πέρασμα στα εμπόδια σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 8:56.55 και νέο προσωπικό της ρεκόρ.

Η γεννημένη στις 31 Δεκεμβρίου του 1999, Yavi που είναι Κενυάτισσα αλλά πλέον αγωνίζεται με το Μπαχρέιν, έδειξε ότι μπορεί να γίνει η νέα βασίλισσα του αγωνίσματος και να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις.

Ακολούθησαν δύο κορίτσια από την Αιθιοπία, η Alemayehu και η Abebe σε 9:09.19 και 9:11.09 αντίστοιχα.

Έκπληξη στα 800μ.

Μία μεγάλη έκπληξη είχαμε στα 800μ. των ανδρών με τον νεαρό Γάλλο Benjamin Robert να περνά κυριολεκτικά ανάμεσα από τους αντιπάλους του στην τελική ευθεία και να συντρίβει το ρεκόρ του.

Ο Robert με 1:43.75 ήταν ο μεγάλος νικητής στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο με ρεκόρ Ωκεανίας τον Peter Bol (1:44.00) και τρίτο τον Τony van Diepen από την Ολλανδία με 1:44.14.

Στους αγώνες ξεχώρισε για μία ακόμα φορά η Shelly Ann Frazier Pryce που κυριάρχησε στα 100μ. με 10.67, ενώ η Ελίνα Τζένγκο ήταν 7η για τη χώρα μας στον ακοντισμό.

Όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο