Olympus Marathon: Δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή των αγώνων

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των διοργανωτών

Share
Olympus marathon

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της διοργάνωσης:

Μάχη με τον χρόνο έδωσε η διοργάνωση του Olympus Marathon για να καταφέρει να πάρει την άδεια διεξαγωγής των αγώνων του 18ου Olympus Marathon και πιο συγκεκριμένα για τους αγώνες Olympus Marathon, Olympus Ultra και Κόψη των Αετών από τις αρμόδιες αρχές.

Εκτός της μεγάλης αλλαγής που χρειάστηκε να γίνει από τη γέφυρα του Αγίου Διονυσίου, (απορρίπτοντας το Ε4), αλλάζοντας την κατεύθυνση προς τον “Προσήλιο Ενιπέα”, χρειάστηκε να γίνουν και 2 μικρότερες αλλαγές. Αυτές είναι 1 xμ πάνω από τα Πριόνια και περίπου 500μ κάτω από  αυτά.

Πιο συγκεκριμένα (εικ. 1) η διαδρομή 1 xλμ. πριν τα πριόνια αφήνει το κεντρικό μονοπάτι (καταφύγιο Α – Πριόνια) και κατευθύνεται μέσα από το Ρέμα του “Παλαβού”.

• Εικόνα 1 – όπου μπλε χρώμα, η νέα διαδρομή.

Και κάτω από τα Πριόνια, η διαδρομή (εικ. 2) δεν μπαίνει πλέον στο Ε4, αλλά συνεχίζει το δρόμο για 300μ και στη συνέχεια (ακριβώς στο σημείο της εκκίνησης του Olympus Vertical) μπαίνει σε μονοπάτι που βγαίνει ακριβώς στη Δεύτερη γέφυρα.

• Εικόνα 2 – όπου μπλε χρώμα, η νέα διαδρομή.

Χρειάστηκε πολύ δουλειά, διότι το ίχνος ήταν σχεδόν ανύπαρκτο. Χρειάστηκε να κατασκευαστούν σκαλιά και τέλος για να βγουν οι αθλητές στη δεύτερη γέφυρα, να κατασκευαστούν 2 αυτοσχέδιες σκάλες, μήκους 2 και 4 μέτρων αντίστοιχα (Εικόνα 3).​

Να διευκρινιστεί ότι χωρίς αυτές τις αλλαγές ΔΕΝ θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι 3 παραπάνω αγώνες.


Επίσης έγιναν και κάποιες διορθωτικές αλλαγές με γνώμονα την ασφάλεια.

Olympus Ultra

Αφαιρέθηκε η επίπονη κατηφόρα στο “Πατραλέξη” και έτσι η διαδρομή μετά την κορυφή του “Μπαρμπαλα” κατευθύνεται δεξιά κατηφορίζοντας προς τη ρεματιά με ομαλή κλήση σε ένα ευχάριστο τερέν από χόρτο (Εικόνα 4 – όπου μπλε χρώμα, η παλιά διαδρομή). 

Λόγω του ότι στο “Ξηρολάκι” έχει ακόμα αρκετό χιόνι και οι αθλητές θα χρειαστεί να κινηθούν σε αυτό και λόγω της αλλαγής της ώρας εκκίνησης από 4.00 στις 00.00, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει το όριο έγκυρου από 19 σε 20 ώρες.

Κόψη των Αετών

Τέλος για την Κόψη των Αετών και λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετοχών, η οργανωτική επιτροπή με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών θεώρησε πολύ επικίνδυνο να εισέλθει  στο μονοπάτι  τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών και σε τόσο μικρή απόσταση. Έτσι ο αγώνας για λιγότερο από 2χμ θα κινηθεί στο δρόμο με φορά από Πριόνια (Εκκίνηση) προς τη διασταύρωση του Αγίου Διονυσίου και 100μ πριν τη διασταύρωση θα κινηθεί δεξιά στο χωματόδρομο προς την περιοχή “Παλιοπρίονο” και στη συνέχεια μπαίνει στο κύριο μονοπάτι του Ε4. Φυσικά όπως και στους άλλους αγώνες ο αγώνας δεν θα περάσει από το Άγιο Σπήλαιο αλλά θα συνεχίσει τη διαδρομή προς τον Προσήλιο Ενιπέα.

Διαδρομή OlympusMarathon 2022

Διαδρομή OlympusUltra 2022

Διαδρομή Κόψη των Αετών 2022

Οι προετοιμασίες για τους αγώνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σε εξέλιξη είναι ο καθαρισμός και η σήμανση όλων των διαδρομών για την εκκίνηση των αγώνων που ξεκινούν στις 24 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιο Ρόδου: Ρεκόρ διαδρομής
Χιλιάδες δρομείς βίωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο