Ζηρίνειο: Αντιδράσεις για το ξήλωμα του 1ου διαδρόμου στο στίβο

Ξεκίνησαν τα έργα για να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου

Share

Ξεκίνησαν οι εργασίες ξηλώματος στο στίβο – Έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο του στίβου, αλλά και του δρομικού χώρου έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Κηφισιάς να επεκτείνει τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου στο “Ζηρίνειο” Δημοτικό Στάδιο της περιοχής.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του 1ου διαδρόμου του στίβου και τη μείωση των διαδρομών από έξι σε πέντε.

Τόσο οι τοπικοί σύλλογοι και ο ΣΕΓΑΣ, όσο και αθλητές αλλά και δρομείς και αθλητές μεμονωμένα έχουν προχωρήσει σε γραπτές διαμαρτυρίες, ενώ δεκάδες είναι και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Και ο Τεντόγλου αντιδρά

Μάλιστα, και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ανήκει στον ΓΣ Κηφισιάς, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός μέσα από τη σελίδα του στο instagram.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΠΑΕ Κηφισιά, η οποία από πέρυσι αγωνίζεται στην κατηγορία Super League 2, έκανε αίτημα για επέκταση του αγωνιστικού χώρου (χόρτο) στο Ζηρίνειο.

Η αντίδραση του Δήμου Κηφισιάς στο συγκεκριμένο αίτημα ήταν άμεση και μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ξηλωθεί ο πρώτος διάδρομος (κουλουάρ) του στίβου, ενώ το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες!

Ένα στάδιο με ιστορία

Αξίζει να πούμε πως το Ζηρίνειο, το οποίο ήταν κλειστό για αρκετά μεγάλο διάστημα για την αντικατάσταση του ταρτάν (!), έχει πολύ μεγάλη ιστορία αφού εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες αθλητές στίβου, αλλά και δρομείς. Επιπλέον οι σύλλογοι ΓΣ Κηφισιάς και Ολυμπιάδα Κηφισιάς είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες με ακαδημίες που μετρούν εκατοντάδες παιδιά.

Μάλιστα, έχει φιλοξενήσει και πολλούς αγώνες στίβου (Ζηρίνεια, Βικέλεια), κάτι που πλέον δεν θα είναι δυνατό καθώς θα έχει μόλις 5 διαδρομές.

Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει έπειτα από το ξήλωμα του 1ου διαδρόμου έχει να κάνει και με τα μέτρα της εσωτερικής διαδρομής, καθώς το έργο των δρομέων να υπολογίσουν την απόσταση που τρέχουν θα είναι αρκετά πολύπλοκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Φορμάρισμα για Ημιμαραθώνιο
Χρυσές συμβουλές για να φτάσετε το 100% στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο