100 αγώνες 100 μιλίων για τον 64χρονο Tobie Reyneke

Ένα απίθανο σερί από έναν 64χρονο δρομέα

Share

100×100 για έναν 64χρονο Νοτιοαφρικανό

Ο 64χρονος Tobie Reyneke από την Νότια Αφρική έγραψε ιστορία αφού κατάφερε να ολοκληρώσει 100 αγώνες 100 μιλίων στη δρομική του καριέρα!

Με αυτόν τον τρόπο μπήκε στο κλειστό κλαμπ των 100×100, δηλαδή των δρομέων που έχουν ολοκληρώσει 100 αγώνες 100 μιλίων, κι έγινε ο 21ος που το κατάφερε!

Πώς ξεκίνησε

Ο πρώτος του αγώνας στην απόσταση ήταν στην περιφέρεια Eastern Cape, ενώ στην ίδια περιοχή έκλεισε τον κύκλο των 100 αγώνων!

Μπορεί να ξεκίνησε να τρέχει υπεραποστάσεις στα 50 του, το 2009, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από τα πετύχει αυτό το σερί μέσα σε μόλις 13 χρόνια.

Φυσικά υπήρχαν κι απογοητεύσεις ή κι εγκαταλείψεις, αλλά και τραυματισμοί, ωστόσο τίποτα δεν τον σταμάτησε. Δεν τον σταμάτησε, όμως, ούτε το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει που τον αναγκάζει να κινείται πιο αργά από όσο μπορεί και πιο “προσεκτικά”.

Παράδοση στο ultra

Θα πρέπει να πούμε πως στην Νότια Αφρική έχουν μεγάλη παράδοση με τους αγώνες υπεραποστάσεων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της χώρας. Ωστόσο, για να φτάσει τον αριθμό των 100 αγώνων έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να τρέξει σχεδόν σε όλους τους αγώνες, αλλά ακόμα και σε μερικούς virtual (την περίοδο της πανδημίας).

Από τις πιο γνωστές διοργανώσεις που διεξάγονται στην Ν. Αφρική είναι ο Comrades Marathon που είναι και ο παλαιότερος αγώνας υπεραπόστασης στον κόσμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο