Evrytania Trail Races – Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε τους νικητές και ό,τι έγινε στον αγώνα

Share
Evrytania Trail Races

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης του Evrytania Trail Races.

«Ολοκληρώθηκε το «Evrytania Trail Races», που διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στα βουνά της Νότιας Ευρυτανίας με επίκεντρο τα χωριά Άμπλιανη, Δομνίστα, Κρίκελλο, Σκοπιά Στάβλοι.

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση, που διεξήχθη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 11-12 Ιουνίου 2022 και περιλάμβανε δύο αγώνες 30K & 12K ήταν περίπου 200 αθλητές, οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η άψογη διοργάνωση, οι σταθμοί τροφοδοσίας με την μέγιστη πληρότητα εδεσμάτων που παρείχαν, το δυνατό χειροκρότημα των ντόπιων στις πλατείες παραδοσιακών χωριών, το ζεστό χαμόγελο και η ευγένεια των εθελοντών, σε συνδυασμό με τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια, το μαλακό τερέν σαν χλοοτάπητας και ο μοναδικός Κρικελλοπόταμος , θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη τους. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Δήμος Καρπενησίου.

Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 12K διεξήχθη το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 17:00μμ με αφετηρία το χωριό Σκοπιά και τερματισμό στο χωριό Στάβλοι με θετική υψομετρική 650m όπου αγωνίστηκαν 108 αθλητές/τριες. Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο ΠετρούτσοςΣτέλιος με χρόνο 1:08:24, την δεύτερη θέση ο Τσιμογιάννης Βασίλης με χρόνο 1:14:59 και την τρίτη θέση ο Ράλλης Νίκος με χρόνο 1:15:19. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Σίψα Ηρώ με χρόνο 1:32:42, την δεύτερη θέση η Παπαδήμα Ελισάβετ με χρόνο 1:37:46 και την τρίτη θέση η Καλτσά Δήμητρα με χρόνο 1:39:19.

Evrytania Trail Races

Ο αγώνας «Evrytania Trail Races» 30K διεξήχθη την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 09:00πμ με αφετηρία και τερματισμό στην Δομνίστα με θετική υψομετρική 1600m, όπου αγωνίστηκαν 83 αθλητές/τριες.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σαγκριωτης Ηλίας με χρόνο 2:51:53, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Πετρούτσος Στέλιος με χρόνο 2:52:33, —ο οποίος κέρδισε με διάφορα τον αγώνα 12χλμ το Σάββατο,  επέστρεψε την Κυριακή και έπειτα από μάχη ως τον τρίτο σταθμό τροφοδοσίας, στο τέλος πήρε 2 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο ως εκείνη τη στιγμή Σαγκριώτη Ηλία, για να χάσει όμως την πρωτιά και έτσι να μην επιτύχει το 2 στα 2, αφού στο τέλος από λάθος  ακολούθησε το ίχνος της διαδρομής των 12χλμ, που έτρεξε την προηγούμενη και να χάσει πολύτιμο χρόνο για την αψίδα του τερματισμού, που βρισκόταν σε αντίθετη κατεύθυνση. 

Στέλιο, σε περιμένουμε του χρόνου με περισσότερα μονοπάτια και θα είμαστε εκεί να σου υποδείξουμε τον τερματισμό, αυτή τη φορά— την τρίτη θέση κατέκτησε ο Φόρτης Γεράσιμος με χρόνο 2:55:42. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση η «φοβερή» Δημακάκου Παναγιώτα με χρόνο 3:30:58, την δεύτερη θέση η Φούντα Κωνσταντίνα με χρόνο 4:00:53 και την τρίτη θέση η Στεργιοπούλου Ειρήνη με χρόνο 4:01:12

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους ήρωες που λέγονται εθελοντές οι οποίοι με υπομονή, ευγένεια και χαμόγελο στήριξαν τη διοργάνωση σε όλες τις φάσεις της.

Ευχαριστήσουμε τους προέδρους των χωριών Δομνιστας Καρέτσο Νίκο, Κρικέλλου Μανίκα Αντώνη και Στάβλων Ζούκα Σπύρο . Τον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου συλλόγου Δομνίστας Τσιάμη Κώστα , την πρόεδρο συλλόγου Σταβλιωτών Δεσκουράκη Νάνσυ , οι οποίοι στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αρωγοί στην προσπάθεια μας. Το διασώστη Σπύρο Καλαντζή και τη νοσοκόμα Παλαιολόγου Λίλα, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα σε όλα τα περιστατικά μικροτραυματισμών των αθλητών μας.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς , ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διοργάνωσης, καθώς και  τους χορηγούς επικοινωνίας . Επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου  που βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Να ευχαριστήσουμε την Έλενα Κανέλλου που με τον μοναδικό της τρόπο  ανέλαβε τις παρουσιάσεις των αγώνων. Τα καταλύματα και τα μαγαζιά εστίασης και κυρίως τα μαγαζιά εστίασης : ο Μέτοικος, η Αντιγόνη & Το φαγοπότι του Μουσούλια  που ανέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου το pasta party όλων των αθλητών.

Evrytania Trail Races

Ευχαριστούμε την εταιρία Fitrace και τον κ Ζαχαρόγιαννη Ηλία , για την άψογη επιμέλεια της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης , δίνοντας μας άμεσα αποτελέσματα .
Να ευχαριστήσω επί προσωπικού το φίλο Γιάννη Λιάτσο , ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε αυτό το εγχείρημα  . Οι βαθιές γνώσεις του και η αγάπη του για το ορεινό τρέξιμο ήταν καθοριστικές για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης .
Επίσης, το φίλο , αθλητή και διοργανωτή αγώνων Πρατίλα Λουκά ο οποίος μας στήριξε κάνοντας τη «σκούπα» στον αγώνα των 30Κ.

Τέλος ,ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που εμπιστεύτηκαν τη διοργάνωση, αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας και ήρθαν και έτρεξαν στα βουνά μας. Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους , να συγχώρησαν κάποια λάθη μας και τους περιμένουμε στο 2ο «Evrytania Trail Races», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  3-5 Ιουνίου 2023 με συνολικά πέντε αγώνες . Θα είμαστε πιο έτοιμοι, με περισσότερες παροχές , σίγουρα όμως με την ίδια αγάπη και το ίδιο χαμόγελο!

Η διοργάνωση των αγώνων « EVRYTANIA TRAIL RACES»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο