Ursa Trail 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε τους νικητές των αγώνων και την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share

Η διοργάνωση του Ursa Trail 2022 ανακοινώνει τους νικητές, δίνει ευχαριστίες σε χορηγούς και συντελεστές και μας ενημερώνει για τον αγώνα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο μεταγωνιστικό δελτίο που ακολουθεί.

Ursa Trail 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και συνοδούς πραγματοποιήθηκαν στο Μέτσοβο οι αγώνες Ursa Trail 2022 με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 1200.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου έγινε αγώνας ανάβασης Katara Vertical όπου έτρεξαν εξήντα αθλητές. Στην κατηγορία Ανδρών νικητές ήταν: πρώτος ο Βασίλης Μπαλαμώτης  με χρόνο 39΄:24΄΄, δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός με χρόνο 39΄:38΄΄ και τρίτος ο Χαράλαμπος Καλαμπούκας με 39΄:44΄΄. Στις Γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο 50’:02΄΄, δεύτερη η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου με χρόνο 52΄:25΄΄ και Τρίτη η Δήμητρα Χαιροπούλου με χρόνο 54΄20΄΄.

Το Σάββατο 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος αγώνας των  40km με 2800μ. υψομετρική διαφορά. Στον αγώνα συμμετείχαν 420 αθλητές.

Στην κατηγορία Ανδρών μετά από μεγάλη μάχη και αλλαγές στην κεφαλή της κούρσας πρώτευσε ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 4:13΄32΄΄ επιτυγχάνοντας ρεκόρ διαδρομής καθώς από πέρσι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές αυξάνοντας την απόσταση και την υψομετρική, δεύτερος ο Ευάγγελος Νούλας με 4:15΄:55’’ και τρίτος ο Άγγελος Ζιάκας με 4:28΄:35΄΄.

Στις Γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου η οποία οδηγούσε από την αρχή την κούρσα με χρόνο 5:22΄28΄΄, δεύτερη η Κρυσταλλία Κουτσιμάνη με 5:49΄:09΄΄ και τρίτη η Νίκη Ζιώγα με 5:50΄:10΄΄.

Την Κυριακή 29 Μαΐου  πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 21km 1160μ. υψομετρική και των 11km 650μ. υψομετρική. Στα 21km συμμετείχαν 500 αθλητές.

Στην κατηγορία των Ανδρών δόθηκε μεγάλη μάχη και πρώτος τερμάτισε ο Μανώλης Πουρίκας με χρόνο 1:43΄:33΄΄, δεύτερος ο Βασίλης Μπαλαμώτης  με 1:44΄09’’ και τρίτος ο Γιώργος Δημουλάς με 1:44΄:13΄΄.

Στις Γυναίκες πρώτη με ρεκόρ διαδρομής 2:03΄:04΄΄ η Γερμανίδα Monica Pletzer, δεύτερη η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου  2:10΄:51 και τρίτη η Μαριλένα Μπαρούτη με 2:15’:08΄΄.

Στα 11km συμμετείχαν 300 αθλητές. Στην πρώτη θέση ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με 58΄:50΄΄, δεύτερος ο Απόστολος Κατσαβριας με 1:01΄:19΄΄ και τρίτος ο Ανδρέας Μπαρούτας με 1:01΄:46΄΄

Στις Γυναίκες πρώτη η Εύη Αυδή με χρόνο 1:20΄:37΄΄, δεύτερη η Θάλεια Ζώη με 1:24΄:25΄΄ και τρίτη η Γεωργία Ζαχαριουδάκη με 1:24΄:51΄΄.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των αγώνων.

Η διοργάνωση Ursa Trail θέλοντας να φέρει κοντά στον αθλητισμό τα νέα παιδιά πραγματοποίησε παιδικούς αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου με 300 περίπου συμμετοχής. Οι μικροί αθλητές χειροκροτήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής που για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκαν στη διαδρομή για να είναι σε άριστη κατάσταση την ημέρα του αγώνα αλλά και όσους στελέχωσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας και κάλυψαν διάφορες ανάγκες του αγώνα.

Σημαντική βοήθεια στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα πρόσφερε η Ελληνική Αστυνομία, η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Εθελοντών, Διασωστών, Σαμαρειτών Παράρτημα Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Θεσμικούς Χορηγούς Δήμο Μετσόβου και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου που οργάνωσε συναυλία το Σάββατο στην κεντρική πλατεία.

Καθοριστική η συμβολή του Ιδρύματος  Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα  που με την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου ΔΙΑΣΕΛΟ διευκόλυνε το δύσκολο έργο της γραμματείας. Αξίζει να αναφέρουμε πως και τα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου στεγάζονται σε χώρο του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα.  Τέλος στον σταθμό τερματισμού οι αθλητές γεύτηκαν τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά που παρασκευάζονται στο Μέτσοβο στο τυροκομείο του Ιδρύματος.

Επίσης ευχαριστούμε το Πίχτειο Κληροδότημα για την οικονομική στήριξη.

Ευχαριστούμε θερμά το Οινοποιείο-Ξενοδοχείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ όπου την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε δεξίωση-pasta party προς τιμή των αθλητών και συνοδών τους στον υπέροχο χώρο  στην αυλή του οινοποιείου.

 Επίσης ευχαριστούμε την εταιρεία ΒΙΚΟΣ που βοήθησε στις αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης των αθλητών με το φυσικό μεταλλικό νερό και τη Vikos Cola, στην αποκατάστασή τους με Σόδα Βίκος και πορτοκαλάδα Βίκος για τον παιδικό αγώνα.

To κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού Fifth Element και την Μy Adventure που όπως κάθε χρόνο  ανέλαβε την χρονομέτρηση.

Την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT που κάλυψε μέρος των εξόδων για το συλλεκτικό πολλυχρηστικό μαντήλι που δόθηκε σε όλους τους αθλητές και στον αγώνα των 40km φλασκί υδροδοσίας.

Την Tailwind που ενίσχυσε την αποκατάσταση των αθλητών στο Katara Vertical με τo Recovery Tailwind και στους αγώνες των 40km, 21km και 11km με μείγμα ηλεκτρολυτών και υδατανθράκων βοήθησε την απόδοση των αθλητών.

Τη Nomad Honey που με τη δύναμη της αρκούδας (Bear Strength-φυσικά τζελάκια μελιού) έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια των αθλητών.

Ένα σημαντικό υλικό τροφοδοσίας για τους αγώνες είναι οι μπανάνες. Φέτος είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας από την εταιρεία DOLE HELLAS.

Την εταιρεία ΚΙΚΙΖΑΣ  για την προσφορά των ζυμαρικών ΜΕΛΙΣΣΑ που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι αθλητές και στα δύο  pasta party της διοργάνωσης.

Το εστιατόριο ΤΖΑΚΙ ετοίμασε  τα γεύματα που προσφέρθηκαν στα δύο pasta party και τη σίτιση αθλητών και ομάδων που συμμετείχαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Τον παραδοσιακό φούρνο ΤΣΙΜΠΑ που ετοίμασε ειδικά ψωμάκια αποκατάστασης με νόστιμη και μυστική συνταγή που μόνο η αρκούδα γνωρίζει.

Την εταιρεία ΒΙΟΛΑΝΤΑ που χορήγησε μπάρες δημητριακών και μπισκότα σε ατομικές συσκευασίες για τους σταθμούς τροφοδοσίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο KASSAROS Travel για τη βοήθειά του στη μεταφορά αθλητών.

Το Café Metsovorama που πρόσφερε καφέ και τσάι στον χώρο τερματισμού σε αθλητές και συνοδούς.

Τις μεταφορές ΑΦΟΙ ΔΕΛΦΑ για τη βοήθεια στη μεταφορά υλικών και  κάλυψη μερους της τροφοδοσίας.

Την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού SCOTT που πρόσφερε δώρα για αθλητές, για τα 40km ένα ζευγάρι παποτσια scott super track 3, στο vertical δυο τεχνικά μπλουζάκι scott trail running, στα 21km δύο σορτς scott trail running και στα 11km ένα τεχνικό μπλουζάκι. Τις επόμενες μέρες η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους τυχερούς αθλητές.

Τους Χορηγούς Επικοινωνίας Adventure, iRun και Runner Magazine.

Τον Κώστα Πλαχούρα που όλα αυτά τα χρόνια από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μας βοηθά στη διαχείριση της ιστοσελίδας των αγώνων www.ursatrail.gr

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ Αττικόν στη διάρκεια του τριημέρου των αγώνων πραγματοποίησε ειδικές αθλητιατρικές μετρήσεις και τα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η επίσημη φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την Go Experience και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν από την διοργάνωση στους αθλητές τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με την αγαπημένη μας αρκούδα τον Μάιο του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Faethon Skyrace: Με πολλές συμμετοχές και ρεκόρ
Όλα όσα έγιναν, οι νικητές και τα αποτελέσματα
5o Kallithea Half Marathon 2024
Ξεκίνησαν οι εγγραφές!
2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης
Όλα όσα έγιναν στον αγώνα – Ευχαριστήριο μήνυμα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο