SNF Nostos Run 2022: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγαπημένο βραδινό αγώνα δρόμου

Share
SNF nostos run 2022

Ένας αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου επιστρέφει και μας παρακινεί να τρέξουμε με περισσότερη  θέληση και ορμή προς το καλοκαίρι και τις μαγικές του στιγμές. Το SNF Nostos Run: Τρέχοντας προς το Μέλλον του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έρχεται και πάλι την Ολυμπιακή Ημέρα, στις 23 Ιουνίου 2022.

Με φωτισμό του αγώνα το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα και για μουσική τα γέλια και τις φωνές των μικρών, των μεγάλων, των αθλητών των Special Olympics και όλου του υπόλοιπου κόσμου, η εκκίνηση θα δοθεί όπως κάθε χρόνο από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η διαδρομή θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα είναι αφιερωμένοι στους δρομείς, για να τερματίσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου οι φωνές χαράς για τον τερματισμό θα μετατραπούν αυτόματα σε τραγούδι και θα ενωθούν με τις φωνές των Locomondo σε μία μοναδική καλοκαιρινή συναυλία.

Διαδρομές για όλους

Όπως πάντα οι διαδρομές που προσφέρει είναι τρεις: 10 χλμ. 6 χλμ. και 1 χλμ. για αθλητές των SpecialOlympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιοστις20:30 και στις 20:45 αντίστοιχα.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδοςκαι το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένας αγώνας γεμάτος μουσική – Για καλό σκοπό!

Σε δυο σημεία της διαδρομής, θα δίνουν ρυθμό στους δρομείς οι μουσικοί της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών. Με τη σειρά τους, οι δρομείς θα συνεισφέρουν, μέσω της συμμετοχής τους στον αγώνα, στο έργο των δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που έχουν ως αποστολή την ενίσχυση των νέων μέσα από τη μουσική και τις τέχνες.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του SNF Nostos Run, οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν με ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), για την υποστήριξη της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών*.

Μετά τον τερματισμό, και την απονομή βραβείων στη σκηνή του SNF Nostos, στο Ξέφωτο οι Locomondo θα μας ξεσηκώσουν με reggae, ska και latin ρυθμούς τους, ενώ θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό droneshow που θα φωτίσει τον ουρανό πάνω από το ΚΠΙΣΝ.

Ο αγώνας SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα γίνεται επίσημη χρονομέτρηση, για όσους θέλουν να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

*Λίγα λόγια για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς

Polyphonica

H Polyphonica είναι μια  διαπολιτισμική «οικογένεια» που από το 2011 προσφέρει σε παιδιά με διάφορες καταγωγές και από διαφορετικές χώρες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήρια  μουσικής, σύγχρονου χορού, θεάτρου, μουσικών οργάνων, μουσικού θεάτρου, κ.ά. Σκοπός της Polyphonica είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά  να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από τις τέχνες, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, συναισθήματα βασικά για την εξέλιξή τους ως υπεύθυνοι άνθρωποι και πολίτες της κοινωνίας.

Κάθε εβδομάδα τα διακόσια περίπου παιδιά της Polyphonica μαζεύονται με φανερή ανυπομονησία και χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν θέατρο, παίζουν όργανα. Με εμπιστοσύνη τα παιδιά μαθαίνουν να συντονίζονται, να σέβεται το ένα το άλλο, να αποκτούν αυτοπεποίθηση, και χωρίς καν να το καταλάβουν καταφέρνουν να αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες και να παίρνουν και να δίνουν χαρά.
Το έργο της Polyphonica στηρίζεται αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές.

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλει στην ενίσχυση του προγράμματος Music and Inclusion.  

Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1917. Σκοπός της είναι η δημιουργική παρέμβαση στα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου Ιωαννιτών και η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας των νέων. Συγκεκριμένα, η Ορχήστρα εστιάζει στη διδασκαλία θεωρητικών της μουσικής και τη διδασκαλία πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων, με σκοπό την ένταξη των μαθητών στη Μπάντα ή σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο δημιουργηθεί στο μέλλον. Παράλληλα, η Ορχήστρα συμμετέχει σε τακτικές δραστηριότητες, όπως παρελάσεις, λιτανείες, αποδόσεις Τιμών, κ.ά.

Το ρεπερτόριό της είναι πλούσιο και σπάνιο, και αποτελείται από έργα κλασικά και σύγχρονα, Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η μπάντα αποτελείται από 55 μουσικούς και το φυτώριό της, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, από 40 μαθητές. Σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών είναι τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλει στην κάλυψη αναγκών της Ορχήστρας για την αγορά ή αντικατάσταση μουσικών οργάνων.

Ο αγώνας SNF Nostos Run αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την Υγεία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του SNF Nostos Health εδώ.

  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΙRONMAN® 70.3® Greece 2024: Όλα τα νέα
Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές
Καλές παρουσίες οι μικροί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18
Δείτε τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο