4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 – Αντίστροφη μέτρηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο αγώνας στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Share
Acheloos Run 2022

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο 4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, με τις εγγραφές να κλείνουν σύντομα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 – Αντίστροφη μέτρηση

Ο Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 επιστρέφει δίπλα στον Αχελώο για τέταρτη φορά το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. 

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Στο νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία Acheloos Project, θα ενσωματωθούν οι αγώνες του 1 km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5 km, δυναμικό βάδισμα 6 km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1 km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km. Οι δρομείς θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου με ένα finish line party με εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς και μουσικές από τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό και DJ Thodoris Triantafillou. Περισσότερες πληροφορίες: www.acheloosrun.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ στον 17ο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» αγκαλιάζει όλους τους δρομείς και υποδέχεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ
Έτρεξαν στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Ένα μήνα με την τραγωδία τίμησαν τρέχοντας τα θύματα
12ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο