4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 – Αντίστροφη μέτρηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο αγώνας στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Share
Acheloos Run 2022

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο 4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Μαΐου στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, με τις εγγραφές να κλείνουν σύντομα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 – Αντίστροφη μέτρηση

Ο Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 επιστρέφει δίπλα στον Αχελώο για τέταρτη φορά το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. 

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Στο νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία Acheloos Project, θα ενσωματωθούν οι αγώνες του 1 km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5 km, δυναμικό βάδισμα 6 km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1 km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km. Οι δρομείς θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου με ένα finish line party με εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς και μουσικές από τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό και DJ Thodoris Triantafillou. Περισσότερες πληροφορίες: www.acheloosrun.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνα - ΕΥΔΑΠ
10 Χρόνια συνεργασίας και συνεχίζει…
ΣΔΥΑ: Ομαδική εγγραφή στον ΑΜΑ 2024
Δείτε τις πληροφορίες του συλλόγου για την εγγραφή των μελών του στον Μαραθώνιο της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο