Αναγνώστου και Τσουπάκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ.

Ευκαιρία για νέα ρεκόρ για τους Έλληνες πρωταθλητές της απόστασης

Share

Στις 28/5 το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ.

Το επόμενο Σάββατο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων από την Γηραιά Ήπειρο.

Η διοργάνωση φέτος φιλοξενείται στην πόλη Πασέ της Γαλλίας και το παρών θα δώσουν 131 δρομείς, άνδρες και γυναίκες, από 29 χώρες.

Αναγνώστου στους άνδρες, Τσουπάκη στις γυναίκες

Ανάμεσα τους θα είναι και οι δύο Έλληνες πρωταθλητές της απόστασης, όπως αναδείχθηκαν στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Λαμία, ο Μάριος Αναγνώστου και η Ειρήνη Τσουπάκη.

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και σε έναν αγώνα με έντονο συναγωνισμό που λογικά θα βρει “γκρουπ” να ακολουθήσει – στην Λαμία έτρεξε όλο τον αγώνα μόνος του – είναι πιθανό να καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το προσωπικό του ρεκόρ.

Σε ό,τι αφορά την Τσουπάκη, που προπονείται με τον Γιώργο Τσαλτάκη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έκανε μία κούρσα τακτικής και σίγουρα μπορεί να τρέξει αρκετά πιο γρήγορα από το 35:57.35 που σημείωσε εκεί.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο είχε τρέξει την απόσταση σε 34:49 που είναι και το ατομικό της ρεκόρ.

Τα φαβορί

Στους άνδρες παρόντες θα είναι 13 δρομείς με ρεκόρ κάτω από 28 λεπτά με τον Νορβηγό μαραθωνοδρόμο Sondre Nordstad Moen να έχει το καλύτερο ατομικό ρεκόρ με 27:24.78 και τον Ισπανό Carlos Mayo με 27:25.00 να είναι, τουλάχιστον θεωρητικά, ο δεύτερος καλύτερος.

Σίγουρα, ωστόσο, στα φαβορί συγκαταλέγεται και ο απίθανος Γάλλος Jimmy Gressier, πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στην απόσταση πριν μερικά χρόνια.

Στις γυναίκες, χωρίς αμφιβολία, το μεγαλύτερο φαβορί είναι η Τουρκάλα Yasemin Can με ατομικό ρεκόρ 30:26.41 από το μακρινό 2016, βέβαια.

Ενδιαφέρον όμως, αναμένεται να έχουν οι συμμετοχές της Γερμανίδας Alina Reh, αλλά και των έμπειρων Βρετανίδων Steph Twell, Lauren Heyes και Jess Gibbon.

Αναλυτικά οι συμμετοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο