Τελικά, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου η έναρξη των εγγραφών για τον Olympus Marathon

Όλοι οι trail runners είναι σε ετοιμότητα για τον Olympus Marathon

Share

Τελικά, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 ανοίγουν οι εγγραφές για τον Olympus Marathon. Ο μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, που φέτος κλείνει τα 13 χρόνια παρουσίας του στο αθλητικό μας καλεντάρι, αποτελεί στόχο για όλους τους φίλους του ορεινού τρεξίματος και όχι άδικα, καθώς η διαδρομή δεν έχει μόνο αισθητική αλλά και ιστορική σημασία.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία όπου οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον θεό Δία.
Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών».
Όπως αναφέραμε παραπάνω οι εγγραφές ξεκινούν στις 24 Ιανουαρίου στις 13:00 και θα κλείσουν στις 29 Φεβρουαρίου στις 20:00 ενώ κάθε συμμετέχων θα πρέπει να πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια (συμμετοχή σε αγώνες βουνού και τερματισμός σε συγκεκριμένο χρονικό όριο).

Η διαδρομή είναι απόστασης 44 χλμ., από τα οποία τα 39 είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα 5 άσφαλτος και μπορείτε να δείτε την αναλυτική της περιγραφή πατώντας εδώ.

Για να δείτε τους κανονισμούς της φετινής διοργάνωσης πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

 

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο