Όλα έτοιμα για το 6ο No Finish Line

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα

Share

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης:

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το 6ο No Finish Line Athens, που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ από 25 έως 29 Μαΐου, η Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς φιλανθρωπικού αγώνα των 100 ωρών για την ενίσχυση της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, παρουσίασε τις πρέσβειρες και τους πρεσβευτές που προστέθηκαν στη φετινή διοργάνωση, τους χορηγούς και υποστηρικτές, αλλά και τους θεσμικούς συνεργάτες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου του φετινού No Finish Line Athens.

Δώδεκα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά το παιδί, ο φύλακας άγγελος της διοργάνωσης Γιώργος Καπουτζίδης, η πρέσβειρα της Ένωσης Μαζί για το Παιδί Δούκισσα Νομικού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Ολυμπιονίκες Νικόλας Κακλαμανάκης, Νίκη ΞάνθουΑντιγόνη Ντρισμπιώτη, Γιάννης Μπουρούσης, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κυριακή ΦιλτισάκουΧριστίνα ΠαπαδοπούλουΈφη Κουρκουτσάκη, η βαλκανιονίκης Αναστασία Μαρινάκου, αλλά και ο ιδιαίτερα αγαπητός και πολυσχιδής καλλιτέχνης Ησαϊας Ματιάμπα, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που μέσω του 6ου No Finish Line Athens ενώνουν τις φωνές τους για το κοινό καλό και τον κοινό σκοπό της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Η παρουσίαση του 6ου No Finish Line Athens πραγματοποιήθηκε 24 ώρες πριν από την ολοκλήρωση των εγγραφών και με μόλις 203 θέσεις να έχουν μείνει πλέον διαθέσιμες από τις 10.000 που άνοιξαν πρίν από τρείς περίπου μήνες, φάνηκε ξεκάθαρα πόσο θετικό αντίκτυπο και μεγάλη απήχηση έχει στην ελληνική κοινωνία αυτή η μοναδική πρωτοβουλία που υλοποιείται εδώ και έξι χρόνια και με τη στήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής, ώστε μέσω της καταγραφής χιλιομέτρων από απλούς πολίτες κάθε ηλικίας να συγκεντρώνουμε χρήματα για παιδιά που το έχουν ανάγκη και να υλοποιούνται προγράμματα της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, η οποία φέτος θα στηρίξει τις μητέρες και τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο Γενικός Γραμματέας του No FinishLine International Γιάννης Νικολάου, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στον φιλόξενο και μοντέρνο χώρο του Moxy Athens, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, πρεσβευτών, χορηγών και υποστηρικτών, έδωσαν το στίγμα της φετινής διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν και στηρίζουν τόσο ο Βόρειος Τομέας Αττικής που εκπροσωπήθηκε από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, όσο και η διοίκηση του πιο εμβληματικού αθλητικού χώρου της Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ

Όπως προέκυψε και από την φετινή παρουσίαση, το NFL Athens κάθε χρόνο έχει να παρουσιάσει και κάτι καινούργιο στο ελληνικό κοινό. Πέραν του φιλανθρωπικού αγώνα των 100 συνεχόμενων ωρών τρεξίματος ή βαδίσματος, στο 6ο NFL Athens υπάρχουν φέτος πολλές παράλληλες αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε αθλητικό επίπεδο, μερικές από τις οποίες είναι και οι ακόλουθες:

  • ο αγωνιστικός υπερμαραθώνιος 100 ωρών με σημαντικές διεθνείς συμμετοχές από Γαλλία-Ιταλία-Ρουμανία (από Τετάρτη 25 έως Κυριακή 29 Μαΐου)
  • το αγωνιστικό μίλι Herbalife Nutrition Athens Mile Run που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με συμμετοχή Ελλήνων πρωταθλητών (Πέμπτη 26 Μαΐου)
  • ο κορυφαίος και μεγαλύτερος στην Ελλάδα αγωνιστικός μαραθώνιος 24 ωρών με συμμετοχή κορυφαίων ημεροδρόμων (Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαΐου)
  • η μοναδική παιδική αθλητική γιορτή Ζαγοράκι Kids Relays Festival με αγωνίσματα σκυταλοδρομιών και αγώνα 1 χιλιομέτρου (Σάββατο 28 Μαΐου)
  • οι καθημερινές συναυλίες με καλλιτέχνες εθελοντές όπως ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Γιώργος Λεμπέσης, η Μαρία Κορέλλι κα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ-ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ

Γιάννης Νικολάου, Γενικός Γραμματέας του No Finish Line International: «Από το 2017 που έχουμε φέρει τον αγώνα στην Ελλάδα – γιατί πρόκειται για ένα διεθνές εγχείρημα – στηρίζουμε περισσότερα από 30.000 παιδάκια. Το NFL έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι η μεγάλη γιορτή της οικογένειας. Όλοι το βλέπουν ως μία ιδανική έξοδο. Είναι όμως και μία μοναδική δυνατότητα εταιρειών και οργανισμών για σύσφιξη σχέσεων με το προσωπικό τους, αλλά και για όλον τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Κάνουν περπάτημα μετά μουσικής και αυτό δίνει πολύ μεγάλη ώθηση. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται για δέκα λεπτά και στο τέλος μένουν από μία έως και πέντε ώρες. Γι αυτό και βάλαμε φετινό στόχο να ξεπεράσουμε τα 50.000 χιλιόμετρα».

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: «Ο σκοπός μας φέτος είναι η ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιάσουμε σε λίγες ημέρες για μητέρες και παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά αυτά που έχουν βιώσει τον πόλεμο, όπως κάνουμε τα τελευταία 26 χρόνια για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την φτώχεια, την κακοποίηση, την αρρώστια ή την αναπηρία. Σκοπός μας είναι πάντα να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί».

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: «Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι σε αυτήν την οικογένεια, σε αυτήν την ομάδα, σε αυτήν την προσπάθεια που έχει να κάνει με το παιδί. Νομίζω ότι είναι μία πρόκληση για όλους μας να καταγράψουμε χιλιόμετρα, να καταγράψουμε συμμετοχές. Η Περιφέρεια Αττικής ενώνει τις δυνάμεις της. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά και βεβαίως αυτά που έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο. Καλούμε όλους τους ανθρώπους της Αττικής να βρεθούν στο ΟΑΚΑ».

Νατάσα Μαυραγάνη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Εθνικής Ασφαλιστικής (Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά είμαστε εδώ. Έχουμε αγαπήσει πολύ αυτόν τον αγώνα. Κάθε χρόνο καταφέρνουμε και έχουμε πρωτιές όχι μόνο σαν μεγάλοι χορηγοί, αλλά και ως εταιρική ομάδα βγαίνουμε πρώτοι μαζεύοντας τα περισσότερα χιλιόμετρα και κατ’ επέκταση το μεγαλύτερο ποσό. Η εταιρία μας διαχρονικά στηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που προάγουν τον εθελοντισμό. Έτσι λοιπόν και φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να μην στηρίξουμε το No Finish Line Athens».

Νίκη Ξάνθου, Ολυμπιονίκης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μήκους & Πρέσβειρα του 6ου No Finish LineAthens: «Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μπορείς να τρέξεις, να περπατήσεις, να κάνεις μία βόλτα με τα παιδιά σου, με τις φίλες σου. Είναι ένα event που έχει χαρά, έχει διασκέδαση, έχει προσφορά προς τα παιδιά. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί και εκτός του ότι θα προσφέρουμε, θα περάσουμε και όμορφα. Θα πρέπει να βγάλουμε τον πρωταθλητισμό για λίγο από μέσα μας και να γίνουμε ένα με τον κόσμο. Θα είναι μία μεγάλη γιορτή, θα υπάρχει μουσική, χορός και νομίζω ότι όλοι οι γονείς πρέπει να φέρουν τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να τα μαθαίνουν να έχουν φιλανθρωπικές δράσεις».

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ολυμπιονίκης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια βάδην & Πρέσβειρα του 6ου No FinishLine Athens«Μακάρι να μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια που περπατάω να μεταφραζόταν αυτό σε χρηματική προσφορά. Απλά με μία καθημερινή μου προπόνηση! Εκείνες τις ημέρες θα είμαστε εκεί να βαδίσουμε πλάι σε όλους όσυς θα σπεύσουν στο ΟΑΚΑ. Να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι, να πάρουμε τα κατοικίδιά μας, τους φίλους μας, να περπατήσει ο καθένας και η καθεμία όσο και όπως μπορεί. Θα είναι ωραίο να δείξουμε και στον κόσμο το αγώνισμά μας που έχει φέρει Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας».

Ησαΐας Ματιάμπα, Καλλιτέχνης & Πρεσβευτής του 6ου No Finish Line Athens«Είναι μία προσπάθεια που έχει σαν βάση το παιδί. Και το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να το κάνουμε απλόχερα. Συγκινούμαι στην ιδέα αυτή, γιατί ως μπαμπάς προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Χαίρομαι πολύ που θα είμαι στην έναρξη του αγώνα και θα εμπλουτίσω τον σκοπό του αγώνα μουσικά, χορευτικά αλλά και αθλητικά. Θέλω πολύ να λάβω κι εγώ μέρος».

Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια Ελλάδος σε δρόμους ημιαντοχής: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα μετάσχω στο 1o Herbalife Nutrition Athens Mile Run, είναι ένας πρωτότυπος αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα χάρη στη στήριξη της Herbalife και θέλουμε πολύ να πετύχει. Και είμαι διπλά χαρούμενη που γίνεται για καλό σκοπό. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να βοηθάμε για τέτοιους σκοπούς γιατί τα παιδιά μας έχουν ανάγκη».

Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει αυτό το σπουδαίο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το τοπόσημο του ελληνικού αθλητισμού. Ενισχύουμε έτσι το όραμα που έχουμε να κάνουμε την Περιφέρεια πρότυπο υγείας και ευζωίας».

Κωνσταντίνος Χαλιορής, Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που στο ΟΑΚΑ επιστρέφει η ζωή. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Υφυπουργό Αθλητισμού να έχουμε μία προσεγμένη και καλοσυντηρημένη εγκατάσταση, αλλά παράλληλα ζωντανή. Να ξανανιώσουμε υπερήφανοι όχι μόνο για την Αγορά του ΟΑΚΑ αλλά γενικότερα για την εγκατάσταση. Να μην τη θυμόμαστε μόνο τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ, 9:30 ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Η έναρξη στο No Finish Line της Αθήνας που πραγματοποιείται για την στήριξη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, με την υποστήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΚΑ, θα δοθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 09:30 και η λήξη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Μαΐου στις 13:30.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν όποια ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές και ημέρες θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην πανέμορφη κυκλική διαδρομή 1.000μ. εντός της Αγοράς του Καλατράβα, για να προσφέρουν χρήματα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα καλύψουν.

Μεγάλος Χορηγός του No Finish Line Athens είναι για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Ασφαλιστική, η ιστορικότερη και μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδας, που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά που έχουν ανάγκη!

Premium Partners της διοργάνωσης είναι από φέτος ο Antenna Group, ένας από τους μεγαλύτερους και πρωτοποριακούς Ευρωπαϊκούς ομίλους μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η κορυφαία Ελληνική εταιρεία επεξεργασίας & διανομής ψαρικών ΚΟΝΒΑ με το brand Trata και η Herbalife Nutrition, η Νο1 εταιρεία παγκοσμίως σε υποκατάστατα γεύματος και πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής.

Επίσημοι Χορηγοί είναι η Lidl μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων & οικιακών προϊόντων, η κορυφαία Ελληνική βιομηχανία εμφιάλωσης & διανομής φυσικού μεταλλικού νερού ΧΗΤΟΣ με το brand Ζαγόρι, η FRONERI μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παγωτού με το brand Nuii και τέλος η Ιαπωνική που διαθέτει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα δίκτυο ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εξοπλισμού συνεργείων οχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Ionian Sea Triathlon 2024
Τα αποτελέσματα του αγώνα
Aιμοδοσία «Εμείς οι δρομείς» 2024
Την Τρίτη 25 Ιουνίου η δράση – Δείτε τις πληροφορίες
6ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»: Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο