Adizero: Road to Records 2022

Μια αξέχαστη διοργάνωση από την adidas, με την Αναστασία Μαρινάκου να καταρρίπτει το ατομικό της ρεκόρ

Share
ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2022 - Αναστασία Μαρινάκου
Φωτο: Maja Hitij/Getty Images for Adidas

Το Σάββατο 30/04 πραγματοποιήθηκε από την adidas η διοργάνωση ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2022, στην οποία συμμετείχαν ελίτ αθλητές από όλο τον κόσμο, που ανήκουν στην οικογένεια της adidas. Οι αθλητές διαγωνίστηκαν σε αγώνες αποστάσεων 5χλμ., 10χλμ. και ημιμαραθώνιου, οι οποίοι έγιναν στα κεντρικά της adidas στο Herzogenaurach της Γερμανίας. Κάθε αγώνας μεταδόθηκε στο κανάλι YouTube του brand, όπου οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη δράση.

Η Αναστασία Μαρινάκου σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 16:06 στον αγώνα των 5χλμ. γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια φαίνεται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 16:40, σημειώνοντας ταυτόχρονα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε δημόσιο δρόμο. Η Senbere Teferi από την Αιθιοπία ήταν η νικήτρια με χρόνο 14:37 λεπτά. Στον αγώνα των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Yomif Kejelcha στα 12:53 λεπτά.

Kibiwott Kandie  - ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2022
O Kibiwott Kandie νικητής στα 10χλμ. (Photo by Maja Hitij/Getty Images for Adidas)

Στα 10χλμ. ανδρών, νικητής ήταν ο Kibiwott Kandie από την Κένυα με εντυπωσιακό χρόνο 26:50 λεπτά, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του Sebastian Sawe. Τον αγώνα γυναικών στην ίδια απόσταση κέρδισε η Azale Fentaye Belayneh σε 30:24 λεπτά.

ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2022 - Ημιμαραθώνιος ανδρών
Photo by Maja Hitij/Getty Images for Adidas

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ημιμαραθώνιοι ανδρών και γυναικών, με την Tigist Assefa από την Αιθιοπία να σημειώνει εξαιρετικό χρόνο, 1:07:28 και τον Mathew Kimeli να φτάνει στην κορυφή παρά το σκληρό ανταγωνισμό από τον Benard Kimeli με νικηφόρο χρόνο 59:30 λεπτά.

Επίσης, στους 6 αγώνες πραγματοποιήθηκαν 3 καλύτεροι χρόνοι στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας τους 3 ταχύτερους χρόνους του έτους στις αποστάσεις 21χλμ. γυναικών και στις αποστάσεις 5χλμ,. ανδρών και γυναικών. Όλα τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Τα παπούτσια των ρεκόρ

Οι αθλητές φόρεσαν μοντέλα της επιλογής τους από τη συλλογή ADIZERO και συγκεκριμένα το ADIZERO ADIOS PRO, το ADIZERO ADIOS PRO 2 και το ADIZERO TAKUMI SEN 8, τιμώντας την κληρονομιά πίσω από το franchise που είναι υπεύθυνο για μια σειρά από διακρίσεις και Παγκόσμια Ρεκόρ.

ADIZERO: ROAD TO RECORDS 2022 - Ημιμαραθώνιος γυναικών
Photo by Maja Hitij/Getty Images for Adidas
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο