Οι συμμετοχές για το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου

Δείτε περισσότερα για τη διοργάνωση

Share

Το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου ανδρών και γυναικών διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 17 Απριλίου στη Δεσκάτη Γεβενών με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και του Δήμου Δεσκάτης.

Ο αγώνας θα είναι απόστασης 20,2 χλμ. σε νέα διαδρομή από αυτή που αρχικά είχε ανακοινωθεί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, που επικρατούν ακόμη στην περιοχή. Το επίπεδο του χιονιού στο βουνό παραμένει υψηλό κι έτσι δεν κατέστη δυνατό να καθαριστεί η διαδρομή από τον πάγο.

H εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Δήμου Δεσκάτης, η οποία αναμένεται να κατακλυστεί από δημότες, που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διοργάνωση ως θεατές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν και από την οργανωτική επιτροπή ανακοινώθηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Μεταξύ αυτών ο νικητής του 2019 Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Αστέρας 90 Αιγάλεω) και ο δεύτερος στην ίδια διοργάνωση Γιώργος Λουφέκης (ΓΣ Κερατσινίου), ο Θανάσης Παγουνάδης (Νίκη Βύρωνα), ο Γιώργος Διαλεκτός (ΓΑΣ Ιλίσός) και άλλοι.

Στις γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Χριστίνα Γιατζιτζίδου (ΦΓΣ Άρργους Ορεστικού), η Μαρία Μαλάι (ΓΑΣ Ιλισός), η Κων/να Μποσκοπούλου (ΝΓΣ Ηρακλής), Μαρία Λουφέκη (ΓΣ Κερατσινίου), Ερμιόνη Χασκή (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) και άλλες.

Να σημειώσουμε ότι το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας, δεν είχε γίνει τις δύο προηγούμενες χρονιές (2021, 2020) ενώ το 2019 είχε και πάλι διεξαχθεί στην περοιοχή της Δεσκάτης.    

Παράλληλα με το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό και ορεινού δρόμου, με την επωνυμία «Κωνσταντινίδεια 2022», με τέσσερις προγραμματισμένους αγώνες, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πρώην προέδρου και γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 6-7 Απριλίου
Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο