To Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Με ομάδα 60 δρομέων θα συμμετέχει στους αγώνες του Φαλήρου

Share
Το γεωπονικό πανεπιστήριο αθηνών στον ποσειδώνιο ημιμαραθώνιο

Με ομάδα 60 δρομέων θα συμμετέχει Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» κάνει πράξη η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών AUA Running, η οποία την Κυριακή 17 Απριλίου θα στηθεί στις εκκινήσεις του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων. Με 60 δρομείς που εκπροσωπούν όλα τα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Γεωπονικού (φοιτητές, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό) να φορούν τα διακριτικά της ομάδας τους και να δίνουν ραντεβού στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το AUA Running αποτελεί την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση.

Αν και η συγκεκριμένη ομάδα για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις όμορφες διαδρομές του Ποσειδωνίου στον Φαληρικό Όρμο, η παρουσία της θα είναι πολύ δυναμική μια και ανάμεσα στους δρομείς θα είναι ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Νικόλαος Δέρκας καθώς ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης καθηγητής Σταύρος Ζωγραφάκης, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι πρυτανικές αρχές στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία της ομάδας.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για συνεργασίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, λόγω των τραυμάτων της απόστασης που άφησε η πανδημία, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, έρχεται πιο κοντά στους δρομείς του κι ενώνει φέτος τις δυνάμεις του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφού αμφότεροι μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη σημασία του αθλητισμού αλλά του πολιτισμικού και των κοινωνικών πρωτοβουλιών. Εδώ και αρκετό καιρό, άλλωστε, Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκτός από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, αφήνει το αποτύπωμά του συμμετέχοντας σε πλήθος δράσεων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα μέσα από τη λειτουργία εθελοντικών ομάδων και οργανωμένων εκδηλώσεων.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση για την επικείμενη

συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο

Ημιμαραθώνιο και τους Παράλληλους Αγώνες. Η σκέψη για τρέξιμο στον Φαληρικό Όρμο, αυτή

την όμορφη εποχή αλλά και το πλήθος των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών

εκδηλώσεων, ενθουσίασε τους υποψήφιους δρομείς», αναφέρει η Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής  Πολυξένη Τσαλιαγκού, η οποία εμπνεύστηκε το στήσιμο της ομάδας πριν από δύο περίπου χρόνια και σήμερα αποτελεί την προπονήτριά της.  «Ο 13ος Διεθνής Ποσειδώνιος Αγώνας, εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, αναδεικνύει τον οικολογικό προσανατολισμό του χάρη στη δράση ανακύκλωσης «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!», προωθεί τον εθελοντισμό, με το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» (συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή

κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους), αναδεικνύει τη Δράση για το Διαβήτη

και την Παχυσαρκία, με το σύνθημα «Τρέχω &Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! και

πολλές άλλες δράσεις», τονίζει η Πολυξένη Τσαλιαγκού.

Λίγα λόγια για την ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ονομασία «AUA Running» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής  Πολυξένης Τσαλιαγκού, του Επίκουρου Καθηγητή  Κωνσταντίνου Σούλη και του Καθηγητή Διονύσιου Καλύβα, με αφορμή την οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής του ΓΠΑ στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με δική του ομάδα και αθλητική εμφάνιση.

Μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι η μύηση και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο μαζικό αθλητισμό, με σκοπό τη συμμετοχή σε αθλητικές αλλά και άλλες συναφείς δράσεις, ευελπιστώντας να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος, βοηθώντας  στη σύσφιξη  των σχέσεων και δημιουργώντας την αίσθηση του «ανήκειν» στην ευρύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου.

Οι πρώτες συζητήσεις για τη δημιουργία της ομάδας έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή μελών του πανεπιστημίου σε εικονικό αγώνα δρόμου που οργάνωσε η συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η δράση αυτή που υποστηρίχθηκε από την Καθηγήτρια Φυσικής ΑγωγήςΠολυξένη Τσαλιαγκού, έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του πανεπιστημίου για συμμετοχή σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Η δημιουργία της ομάδας AUA Running συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το τρίτο σε αρχαιότητα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας και ιδρύθηκε στις 22.01.1920, ως αυτοτελές Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς των Γεωπονικών Επιστημών και του Αγροδιατροφικού Τομέα. Το ΓΠΑ συνεπές προς τον ιστορικό του ρόλο, παρακολουθεί, παρεμβαίνει αλλά και αναπτύσσεται στους ρυθμούς και τις κατευθύνσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης και επιστήμης ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κοινωνία αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες της.

Η ομάδα AUA Running έκανε το ντεμπούτο της την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στον 38ο Μαραθώνιο Αθήνας όπου συμμετείχε, με 41 δρομείς στη διαδρομή των 5χλμ και 2 μαραθωνοδρόμους. Οι Αντιπρυτάνεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Δέρκας και κ. Σταύρος Ζωγραφάκης υποστήριξαν θερμά τη διοργάνωση αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια των Πρυτανικών Αρχών.  Επόμενες συμμετοχές της ήταν στον 10o Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Bρείτε μας στα social media

https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/

https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqUQ

https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/

https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο