16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin: Συνέντευξη τύπου

Μήνυμα ειρήνης από τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» – Από τις 3 Απριλίου και σε Virtual μορφή

Share
16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin - συνέντευξη τύπου

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του 16ου Διεθνή Μαραθώνιου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και τη δυνανότητα συμμετοχής στη virtual μορφή του από τις 3 Απριλίου. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:

«Η μεγάλη εαρινή αθλητική γιορτή της χώρας επιστρέφει, για να προσφέρει νέες συγκινήσεις σε 10.000 και πλέον δρομείς, που θα ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την Κυριακή 10 Απριλίου και θα γίνουν κοινωνοί των πολλαπλών σημαντικών μηνυμάτων που εκπέμπει η διοργάνωση.

Παραλαβή των πακέτων συμμετοχής

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (04/04) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 1.500 επιπλέον θέσεις, τόσο για δρομείς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όσο και για μη εμβολιασμένους δρομείς, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη (07/04) μέχρι το Σάββατο (09/04), ώρες 10:00 – 19:00).

Οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης. Επιπλέον, και σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων δρομέων θα διατεθούν θέσεις συμμετοχής σε μη εμβολιασμένους δρομείς με την επίδειξη rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ την Κυριακή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής της διοργάνωσης που θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Κ.Υ.Α. και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ώρες εκκίνησης

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Παράλληλα θα διεξαχθεί, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια, ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη τύπου και δηλώσεις

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ειδική αναφορά έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Δρόσο Χριστόπουλο, σε τρεις από προσωπικότητες που πρόσφατα έφυγαν από κοντά μας, αλλά βρίσκονται πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά όσων τους γνώρισαν: Τον επίτιμο Πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Ιάκωβο Νικολή, την αδικοχαμένη πρωταθλήτρια και πρώτη νικήτρια στα 10.000μ. γυναικών της διοργάνωσης του 2006 Δήμητρα Ιορδανίδου, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Ακύλα Κουκίδη. Επίσης, έγινε ξεχωριστή μνεία στα 65α γενέθλια του διοργανωτή συλλόγου, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ.

Στην συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι ομιλητές τόνισαν τα εξής:

16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin - συνέντευξη τύπου

Κωνσταντίνος Ζέρβας (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): «Θέλω να χαιρετίσω τη φετινή διοργάνωση, ελπίζοντας πλέον ότι οι συνθήκες θα επιτρέπουν να γίνεται κάθε φορά στις δεδομένες ημερομηνίες διεξαγωγής και να προσφέρει αυτό το συναίσθημα ανάτασης και χαράς που αναζητά ο κόσμος. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες, τόσο σ’ αυτή τη διοργάνωση του Απριλίου όσο και στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο. Περιμένουμε να δούμε όλους τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο αυτούς να δηλώνουν παρόντες στη διοργάνωση και να προσφέρουμε μέσα από αυτήν ανεβασμένη διάθεση, χαρά και χαμόγελο».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού):«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συνδιοργανωτής για 16η χρονιά σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που έχει διεθνή ακτινοβολία, μια γιορτή γεμάτη Ελλάδα, η οποία φέτος θα περιλαμβάνει και την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία. Η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπήσει στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο στόχος που έχει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχός μας Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την Κυριακή, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου, θα πεζοδρομηθεί η Λεωφόρος Νίκης, για να διευκολυνθούν τόσο οι δρομείς όσο και ο κόσμος που θα βρεθεί στην παραλία για να τους χειροκροτήσει. Καλούμε όλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής, άλλωστε ο αθλητισμός και η χαρά της ζωής αποτελούν έννοιες ταυτόσημες».

16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin - συνέντευξη τύπου

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε., Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης): «Χαίρομαι πολύ που ξαναβρισκόμαστε! Αυτός ο Μαραθώνιος, που είναι 4ος σε όλο τον κόσμο στο κομμάτι της ασφάλειας, δείχνει πόσο μεγάλο καλό μπορεί να κάνει μία διοργάνωση σε μία πόλη. Οι άνθρωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν επίσης τρέξει πολύ, ώστε να αναπλαστούν κομμάτια της πόλης σε συνεργασία με αυτή τη διοργάνωση, που μόνο οφέλη προσφέρει. Η Ειρηνοδρομία είναι ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο. Ο αθλητισμός γεννά ανθρώπους που στοχεύουν στο συναίσθημα, επειδή ακόμα και όταν δεν κερδίζεις ξέρεις ότι θα έχεις μία νέα ευκαιρία για να τα καταφέρεις την επόμενη φορά».

Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης): «Κάθε χρόνο είμαστε παρόντες εδώ γι’ αυτό το γεγονός, μέσα το οποίο ακούγεται σε όλο τον κόσμο η Μακεδονία και η Ελλάδα. Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, μαζί με τις ευχές της για καλή επιτυχία στον αγώνα μας. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα φέτος, επειδή ο κόσμος διψά να βγει στον δρόμο και να συμμετάσχει, έπειτα από τις ευκαιρίες που έχασε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές, στους θεσμικούς φορείς και υποστηρικτές και θέλω επίσης να συγχαρώ όσους συνεισφέρουν και συμμετέχουν στη διοργάνωση είτε ως εθελοντές είτε ως χορηγοί. Επιπλέον, θέλω να επισημάνω ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια ο ΣΕΓΑΣ ανέθεσε στη Θεσσαλονίκη τη φιλοξενία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών-Γυναικών και το καλοκαίρι η πόλη μας θα ζωντανέψει, με την παρουσία των καλύτερων Ελλήνων αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους».

Λάζαρος Κυρίζογλου (Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης): «Το 2006 ξεκινήσαμε τον πρώτο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τότε άναψε μια φλόγα και στην πορεία του χρόνου έγινε μια δυνατή φωτιά. Ένας θεσμός που συνεχίζεται και εκπέμπει μηνύματα εθνικά, ιστορικά, πολιτιστικά, αλλά πάνω απ’ όλα ένα πολύ δυνατό αθλητικό μήνυμα. Είναι μία διοργάνωση που τιμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους συλλόγους που συμμετέχουν, καθώς και την ίδια τη χώρα μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή, επειδή από την στιγμή που τελειώνει μία διοργάνωση σχεδιάζει και ενεργεί για την επόμενη, ώστε να φτάνουμε κάθε φορά σε πολύ ευχάριστη θέση πριν από την πραγματοποίηση του επόμενου αγώνα. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε επίσης προετοιμασμένοι όπως κάθε χρόνο και θα ανταποκριθούμε σε ό,τι μας ζητηθεί. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας το επίσημο T-Shirt, το επίσημο μετάλλιο, το Bib Number της διοργάνωσης, καθώς και τα ονόματα των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους.

Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται και virtual

Επιπλέον, έκανε τα «αποκαλυπτήρια» του Virtual Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος μέσα από μία εφαρμογή για κινητές συσκευές και από τον δικτυακό τόπο https://alexanderthegreatvirtual.com θα προσφέρει σε δρομείς σε όλο τον πλανήτη τη δυνατότητα να «τρέξουν» στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη, με όλα τα αξιοθέατα και τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνει αυτή. Αφού ολοκληρώσουν τη virtual διαδρομή, θα παραλαμβάνουν στον τόπο κατοικίας τους το αυθεντικό συλλεκτικό μετάλλιο και το πιστοποιητικό συμμετοχής, μέσα από μία δράση που θα προβάλλει την Ελλάδα αθλητικά, ιστορικά αλλά και τουριστικά, παρακινώντας πλήθος κόσμου να έρθει στη χώρα μας και να γνωρίσει και από κοντά τη μοναδική αυτή διοργάνωση.

Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία

Καινοτομία του φετινού «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτελεί και η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, το Σάββατο 9 Απριλίου, καλύπτοντας την απόσταση από την Αρχαία Πέλλα μέχρι την παραλία της Θεσσαλονίκης, διερχόμενη από 15 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

Η δράση αυτή για φέτος φιλοξενεί την πρωτοβουλία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), μέσω της οποίας θα αναδειχτούν μηνύματα για την ειρήνη και το διάλογο μεταξύ των λαών σε όλο τον πλανήτη.

Ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της ΕΦΟΕπΑ, Νίκος Γραμμένος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία:
«Η Διεθνής Ομοσπονδία διοργανώνει σε 25 χώρες δράσεις που προάγουν τον διάλογο και την συμφιλίωση. Η ανταλλαγή των χτυπημάτων στο μπαλάκι του πινγκ πονγκ αποτελεί άλλωστε έναν συμβολισμό μιας μορφής διαλόγου. Ευχαριστώ τους διοργανωτές του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin που αγκάλιασαν αυτή την ιδέα.

Το ερχόμενο Σάββατο έχουν προσκληθεί και θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της αντίστοιχης τουρκικής Ομοσπονδίας, μαζί με διακεκριμένους αθλητές από την Ελλάδα και την Τουρκία, για να τρέξουν δίπλα-δίπλα στα τελευταία χιλιόμετρα της Ειρηνοδρομίας. Θα στείλουν έτσι το μήνυμα ότι αθλητισμός ενώνει και η Ελλάδα θα δώσει για άλλη μια φορά το παράδειγμα παγκοσμίως, μέσα από ένα γεγονός που θα προβληθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μέσω live stream σε όλες τις χώρες του πλανήτη».

Στο ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Φάνης Παπάς:
«Για άλλη μια φορά η διοργάνωση δείχνει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της. Φέτος συνδιοργανώνουμε με το “Χαμόγελο του Παιδιού” τον Παιδικό Αγώνα, ο οποίος θέλουμε να στείλει παντού το μήνυμα της ειρήνης. Μέσα από κάθε συμμετοχή, προσφέρουμε στο “Χαμόγελο του Παιδιού” 1 ευρώ για κάθε ατομική εγγραφή και 0,50 ευρώ για κάθε εγγραφή μέσω ομάδας, ώστε να διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση του αυτοκινούμενου ιατρίου «Ιπποκράτης». Επίσης, η διοργάνωση υποστηρίζει και υποστηρίζεται από 81 κοινωνικούς φορείς, υποστηρίζει τα σωματεία στίβου της Θεσσαλονίκης, τις αθλητικές υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και άλλων θεσμικών και εθελοντικών φορέων.

Παράλληλα, με πλήθος ενεργειών σχεδιάσαμε μία “πράσινη” διοργάνωση, με ιδιαίτερη φροντίδα στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, καθώς και για το ότι σε ελάχιστο χρόνο μετά το πέρας της διοργάνωσης παραδίδει την πόλη πεντακάθαρη στους πολίτες της. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε. Τέλος, η διοργάνωση θα στηρίξει εμπράκτως την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία».

Από την πλευρά της, η συντονίστρια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Β. Ελλάδα, Ιωάννα Μακρή, πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε πολύ για τη διαχρονική συνεργασία που έχουμε με τη διοργάνωση. Η φετινή πρωτοβουλία ταυτίζεται με τις αξίες που έχουμε ως Οργανισμός, για να έχουν όλα τα παιδιά το χαμόγελο που τους αξίζει, χωρίς βία, χωρίς φτώχεια και ανισότητες. Ευχαριστούμε τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, ευχόμαστε καλή επιτυχία με ασφάλεια σε όλους τους δρομείς και τα λέμε την Κυριακή 10 Απριλίου, με Χαμόγελο!»

16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin - συνέντευξη τύπου

Χορηγοί και υποστηρικτές

Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του Ονομαστικού Χορηγού, bwin, των Μεγάλων Χορηγών, Μασούτης Α.Ε., ZeniΘ και Dole, του Κύριου Χορηγού, Αύρα, των Χορηγών ΕΟΤ, sky express, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, EUROMEDICA, Pharmacy Megastore, FIX Άνευ, των Media Sponsors, ΕΡΤ3, COSMOTE TV, ΔΕΘ HELEXPO, των Υποστηρικτών – Προμηθευτών της διοργάνωσης, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, CITY car rental, HERBALIFE NUTRITION, ZAKCRET SPORTS, saucony, MAXIM, PRINTCODE, taxiway, Limited Cars, bubble toys, HIGH5 SPORTS NUTRITION, Plaisir, GRAND HOTEL PALACE, Tselika Constructions, καθώς επίσης και των Χορηγών Επικοινωνίας, ενώ τους συνεργαζόμενους Θεσμικούς Φορείς και Υποστηρικτές παρουσίασε και ευχαρίστησε ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Γιάννης Ποδιώτης.

Η Εύη Καταμούτου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «Μασούτης Α.Ε.»., που αποτελεί φέτος Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης, παρέστη στην Συνέντευξη Τύπου και επισήμανε: «Η Μασούτης Α.Ε., ως μία καθαρά ανθρωποκεντρική εταιρεία, υλοποιεί πολλές ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε αυτό το μεγάλο γεγονός. Θα είμαστε δίπλα στη διοργάνωση, ευελπιστούμε ότι όλη η Ελλάδα θα αγκαλιάσει αυτόν τον θεσμό και ότι θα είναι πάντοτε συνυφασμένος με σπουδαίες δράσεις, όπως η συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Στοχεύουμε σε μακροχρόνια συνεργασία, προς όφελος του αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα που επιτελεί. Καλή επιτυχία σε όλους!».

Το δικό του μήνυμα, εκ μέρους των 10.000 και πλέον συμμετεχόντων αθλητών, έστειλε ο νικητής του περσινού Μαραθωνίου δρόμου Ιάσων Ιωαννίδης, ο οποίος θα βρεθεί και πάλι στην εκκίνηση στην Πέλλα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά στην εκκίνηση την Κυριακή. Η οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης είναι δεδομένη. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία των φορέων της πόλης για τη βοήθειά τους προς τον αθλητισμό, η οποία είναι πολύ σημαντική. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τρέξουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και για να περάσουμε όμορφα».

Τις δικές της θερμές ευχές για καλή επιτυχία έδωσε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισήμου Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, Αντωνία Κράντα.

Τον επίλογο έβαλε η Χριστίνα Καραμίχου, Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, ο οποίος την Κυριακή (03/04) συμπλήρωσε 65 χρόνια δράσης και δημιουργίας: «Μόνο περήφανη μπορώ να νιώθω, με όσα ακούστηκαν και με όλες αυτές τις συνέργειες που δημιουργεί ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Αυτός ο σύλλογος, που γιόρτασε τα 65α γενέθλιά του, έχει μια ανοιχτή αγκαλιά, ώστε όλοι μαζί να προβάλλουμε την πόλη μας ενωμένοι. Σας προσκαλώ να ζήσουμε όλοι μας μια μεγάλη γιορτή, να χαρούμε, να τρέξουμε να περπατήσουμε στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin».

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο