5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

Share
4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» και η διοργάνωση δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες.

5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας» – Δράσεις και παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του πανέμορφου πάρκου «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ», προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 5ου Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Στην Εκδήλωση θα υπάρχουν δύο αγώνες, των 5 και 10 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση των 10χλμ θα δοθεί στις 08:30, ενώ των 5χλμ στις 09:00, μπροστά από το άγαλμα της Αθηνάς.

Στον Αγώνα των 10χλμ οι δρομείς, ύστερα από μια στροφή εντός του Πάρκου, θ’ ακολουθήσουν μια διαδρομή στις γύρω γειτονιές. Εκκίνηση, Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ – ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ – ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΜΦΕΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ – ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ – ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ – ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ – ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ – ΒΑΡΒΑΚΗ – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Στον Αγώνα των 5χλμ οι δρομείς ξεκινούν από το Άγαλμα Αθηνάς – Αγ. Χαράλαμπος – Αγ. Ταξιάρχες – Ήρωες κάθοδος από δεξιά κοιτώντας την Πατησίων και άνοδος από το αντίθετο ρεύμα – Άγαλμα Αθηνάς) – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ – ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – Αναστροφή – ΒΑΛΤΙΝΩΝ (αντίθετα με το ρεύμα κυκλοφορίας) – ΜΠΟΥΣΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Άγαλμα Αθηνάς).

Στον Αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, στην εκκίνηση, ενδιάμεσα, καθώς και στον τερματισμό, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Όσον αφορά στην τροφοδοσία, στον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει ένα ενδιάμεσο τραπεζάκι με νερά (κοινό με τα 10 χλμ), στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.
Στον Αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα υπάρχουν τρία ενδιάμεσα τραπεζάκια με νερά. Ένα Ευελπίδων και Μουστοξύδη (κοινό με τα 5 χλμ, στο 2,8 χλμ), ένα Βαρβάκη στην Εκκλησία του Αγίου Ελεθερίου (5,2 χλμ) και ένα πάλι Ευελπίδων και Μουστοξύδη (7,8 χλμ).

Στον Αγώνα θα βραβευτούν οι τρείς πρώτους άνδρες και οι τρείς πρώτες γυναίκες των 5 & 10 χιλιομέτρων.

Φέτος, στον Αγώνα των 10 χλμ θα υπάρχει βράβευση ηλικιακών κατηγοριών ανά δεκαετίες.

  • 30-39 ετών
  • 40-49 ετών
  • 50-59 ετών
  • 60-69 ετών
  • 70+ ετών

Σ’ όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, προσφορά της συν-διοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής.

Ανακύκλωση συσκευών

Πρωτοπόροι και φέτος, σε συνεργασία με την Free Recycle, το Σάββατο 2/4 κατά την παραλαβή των αριθμών θα ζητήσουμε να προσκομιστούν για ανακύκλωση παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές. Επίσης, την Κυριακή 3/4, σε συνεργασία με την Free Recycle, θα παραλάβουμε για ανακύκλωση παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώσουμε τα μπουκάλια και τα χαρτόνια, θα τα ζυγίσουμε και θα ανακοινώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ειδικό πρωτόκολλο

Στα πλαίσια της πανδημίας, ο διοργανωτής Σύλλογος, Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς» για την προστασία των αθλητών κι όλων των εμπλεκομένων αρωγών του Αγώνα από την covid-19, προχώρησε στην κατάρτιση πρωτοκόλλου, με κανόνες, μέτρα και διαδικασίες, εγκεκριμένο από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο και θα εφαρμοστεί πιστά και κατά συνέπεια, στη συμμετοχή μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid test. Τέλος, θα υπάρχει επαρκής Ιατρική κάλυψη από ιατρό και πλήρη ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Πέραν της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Αττικής, η βοήθεια της οποίας είναι πάντα πολύτιμη, στην εν λόγω Εκδήλωση θα συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., η Τροχαία Αττικής η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας για την ασφάλεια των αθλητών στους δρόμους όπου περνά ο Αγώνας, ο Δήμος Αθηναίων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ομάδα διασωστών  Σαμαρειτών και πολλοί εθελοντές, η ψυχή κάθε διοργάνωσης των Αθηναίων Δρομέων.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Άκρως, σημαντικό. Η παράδοση του πακέτου συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί μόνο το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 10:00-17:00. Δε θα δοθούν νούμερα την ημέρα του Αγώνα.

Το Πάρκο του Πεδίου Άρεως είναι ένα, πραγματικό, φυσικό στολίδι για την πόλη της Αθήνας και με τις Εκδηλώσεις του Α.Π.Σ. Αθηναίοι Δρομείς παίρνει πνοή που την προσφέρει απλόχερα σ’ όλους!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και την προκήρυξη του αγώνα στο https://www.athenianrunnersclub.gr/5os-agonas-pedio-areos-geitonies-athinas-3-apriliou-2022-prokirixi/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πτώση για την Athing Mu που χάνει το Παρίσι! - Το βίντεο
Κι, όμως, συμβαίνουν κι αυτά + βίντεο
6ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»: Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Νίκη για τον Μπιτάδο στο Challenge Kaiserwinkl-Walchsee
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα τριαθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο