Μπλόκο Καλογρέζας 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Δείτε τους νικητές και τα αποτελέσματα του αγώνα της Νέας Ιωνίας

Share
Αγώνες Μπλόκο Καλογρέζας 2022

Πραγρατοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου οι αγώνες στη Νέα Ιωνία «Μπλόκο Καλογρέζας 2022». Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

Μπλόκο Καλογρέζας 2022: Μεταγωνιστικό δελτίο

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι (εξ αναβολής), 35οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2022», οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στα 22 παλληκάρια, τα οποία εκτελέστηκαν στις 15 Μαρτίου 1944, στο Μπλόκο της Καλογρέζας, από τους Γερμανούς κατακτητές.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), ο Σύλλογός μας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (ΦΟΝΙ). Υπενθυμίζουμε ότι ο ΦΟΝΙ ήταν ο εμπνευστής του πρώτου αγώνα που διεξήχθη το 1986 και ήταν από τότε αφιερωμένος στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές αυτό το πρωινό της Κυριακής και από πολύ πρωί το Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας γέμισε από αθλητές κάθε ηλικίας. Οι μικροί αθλητές με χαρά αλλά και με αγωνία μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας τη στιγμή για να «ριχτούν» στον αγώνα τον τίμιο.

Επί ποδός βέβαια από τα χαράματα ήταν τα όλα μέλη του ΟΠΑΝ και του Συλλόγου μας, της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, για να προετοιμάσουν όλες τις εγκαταστάσεις και να ελέγξουν την κάθε λεπτομέρεια, πριν να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο ιδιαίτερες απονομές. Ο Σύλλογός μας βράβευσε την πρωταθλήτριά του στο αγώνισμα του βάδην ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ και τον προπονητή της κ. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟ. Η Κυριακή Φιλτισάκου το 2021 ήταν πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην γυναικών 20.000 μ. Δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην γυναικών στα 35.000 μ. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και εκπροσώπησε επάξια την πατρίδα μας. Η συμμετοχή της νεαρής μας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογό μας, αλλά και για το Δήμο μας.

Αγώνες Μπλόκο Καλογρέζας 2022

Φέτος το 2022, ήταν ΔΕΥΤΕΡΗ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην 35.000 μ., με νέο ατομικό ρεκόρ και επίτευξη ορίου για τους διεθνείς αγώνες. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάδην Εθνικών Ομάδων, στο Μουσκάτ του Ομάν, στα 20.000 μ.. Η Ελληνική Ομάδα κατέλαβε τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση ανάμεσα σε πολύ ισχυρές ομάδες, αποσπώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η Κυριακή ήταν δεύτερη ανάμεσα των γυναικών της Ελληνικής Ομάδας.

Τις τιμητικές πλακέτες πρόσφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλείου. Ο προπονητής κ. Κεφαλόπουλος, ευχαριστώντας το Σύλλογο για τη βράβευσή του, εγκωμίασε το Σύλλογο και το έργο που επιτελεί επί χρόνια στο άθλημα του στίβου. Τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμη πρόσφερε στην Κυριακή Φιλτισάκου και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, επαινώντας την αθλήτρια και ευχόμενη να έχει πάντοτε επιτυχίες.

Στη συνέχεια άρχισαν οι αγώνες της ημέρας. Πριν την εκκίνηση η Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους δρομείς, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για το Μπλόκο της Καλογρέζας. Την υπόσχεση του αθλητή απήγγειλε ο υπερμαραθωνοδρόμος και πρωταθλητής του ημιμαραθωνίου κ. Παύλος Μπασδέκης. Πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τα 1.500 μ. των κοριτσιών. Μετά για τα 1.500 μ. των αγοριών. Τις εκκινήσεις τις έδωσε η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου. Μετά τον τερματισμό των παιδιών δόθηκε η εκκίνηση των 10.000 μ. για άνδρες και γυναίκες. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασιλείου. Στο τέλος δόθηκε η εκκίνηση για τα 5.000 μ. Την εκκίνηση έδωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Σακαλόγλου.

Οι τερματισμοί όλων των δρομέων συνοδεύονταν από τα χειροκροτήματα των πολυπληθών φιλάθλων, οι οποίοι παρακολουθούσαν τους αγώνες από τις κερκίδες του Σταδίου. Κύπελλα και μετάλλια απονεμήθηκαν στους νικητές των αγώνων, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη των αγώνων. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση για το «έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε». Ο «τυχερός» αθλητής ήταν ο κ. Μελισσάρης Γεώργιος, ο οποίος έλαβε μέρος στα 5.000 μ. Το κύπελλο το απένειμε η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου. Οι διοργανωτές έχουν καθιερώσει αυτό το έπαθλο γιατί δίνεται έμφαση στη συμμετοχή και στον τερματισμό.

Αγώνες Μπλόκο Καλογρέζας 2022

Οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε αγώνα έχουν ως ακολούθως:

1.500 μ. Κοριτσιών:
1η Κακογιάννη Δέσποινα (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ) 5.11,
Αγοριών: 1ος Μπόϊντας Αυγερινός (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 4.36,

5.000 μ. Γυναικών:
Τζώρτζου Αγγελική (Αίας Σαλαμίνας) 21.09,
Ανδρών: Βασιλάκης Αντ. (ΟΔΕΥΩ), 18.32,

10.000 μ..:
Γυναικών: Γούπου Τάνια (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 45.36,
Ανδρών: Καρβουνιάρης Αθανάσιος (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 35.28.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή των 10.000 μ. είναι επίσημα μετρημένη και πιστοποιημένη από τον επίσημο κριτή της IAAF.

Αγώνες Μπλόκο Καλογρέζας 2022

Στη διοργάνωση είχαμε την υποστήριξη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και άνω των 60 εθελοντών. Εθελοντές προσέφεραν οι ακόλουθοι Σύλλογοι: Σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, η Ένωση Καππαδοκών, Ρουμελιώτικη Εστία, Ιωνικός Σύνδεσμος, ΦΟΝΙ, Σύλλογος Σμυρναίων, Σύλλογος Ποντίων, οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και 8ου Δημοτ. Σχολείων και του 3ου Γυμνασίου, το Λύκειο Ελληνίδων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου , η εθελόντρια κ. Ουρανία Κοτούλα, ο ΟΠΑΝ με όλο το επιτελείο των γυμναστών του και (φυσικά) ο Σύλλογός μας με όλους τους προπονητές του, τα μέλη του Δ.Σ (ακόμη και παλαιότερα μέλη των Δ.Σ.), αθλητές και αθλήτριες, αλλά και παλαιές αθλήτριες του Συλλόγου, που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στην ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση.

Υποστήριξη είχαμε και από πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, από το νοσηλευτή του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας κ. Γιάννη Παγκράτη και από τη νοσηλεύτρια, μέλος του Συλλόγου μας, κ. Καραγιώργου Ιωάννα.

Φωτογράφος (εθελοντής) ήταν το μέλος μας κ. Παύλος Τσίγκας, τον οποίο ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσφορά του.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δρομείς, όλους τους εθελοντές και τους φορείς που αυτό το πρωινό της Κυριακής βοήθησαν στη διοργάνωση.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: Μόνο η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: η Πρόεδρος της Ένωσης Καππαδοκών κ. Μπρόλιου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΦΟΝΙ κ. Χομπάς, ο Πρόεδρος των Ποντίων κ. Ανθόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης, ο πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας κ. Βελλιανίτης.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ. Το δίπλωμα συμμετοχής και φωτογραφίες από τη συμμετοχή σας και τις βραβεύσεις μπορείτε να πάρετε πάλι ακολουθώντας τις οδηγίες του Συλλόγου μας, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Αγώνες Μπλόκο Καλογρέζας 2022
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Νίκη για τον Μπιτάδο στο Challenge Kaiserwinkl-Walchsee
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα τριαθλητή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο