10ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Οι νικητές

Η εξέλιξη και οι νικητές του αγώνα

Share
Ημιμαραθώνιος Αθήνας 22 - Κατερίνα Ασημακοπούλου
Φωτο: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Ξεκίνησαν στις 8:30 οι εκκινήσεις για τον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας σε ένα σκηνικό που μόνο ανοιξιάτικο δεν μοιάζει. Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόνερο και αέρα δημιούργησαν ένα παγωμένο σκηνικό που βέβαια, δεν έκλεψε από τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων. Άλλωστε, όπως, δήλωσε και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα στη δημόσια τηλεόραση που καλύπτει το αθλητικό γεγονός, όσοι αθλούνται και τρέχουν δεν πτοούνται από τις καιρικές συνθήκες, και σίγουρα είναι κάτι που το πιστεύουμε και εμείς.

Η εκκίνηση έγινε σε 4 διαφορετικά γκρουπ με λίγο πάνω από 5.000 δρομείς να περνούν από τη γραμμή της εκκίνησης.

Δείτε τα αποτελέσματα του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας

10ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Η εξέλιξη

Στο 3ο σημείο ελέγχου τα 6,56χλμ. προηγείται το γκρουπ με τους Παναγιώτη Καραΐσκο, Alexandru Corneschi και Γιώργο Τάσση.
Στις γυναίκες στο ίδιο σημείο η Κατερίνα Ασημακοπούλου πέρασε πρώτη, με την Σόνια Τσεκίνη και την Χρυσούλα Κατσουράκη να ακολουθούν από πλευράς γυναικών.

Στα μισά της διαδρομής στο 10,2οχλμ. η σειρά στους άνδρες παραμένει η ίδια, ενώ στο πέρασμα του 15,53χλμ. Καραΐσκος και Corneschi είναι μπροστά λίγα δευτερόλεπτα από τον Τάσση.

Στις γυναίκες η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου πέρασε πρώτη στο 12,03χλμ. με την Ασημακοπούλου και την Τσεκίνη να ακολουθούν.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 22 Alexandru Corneschi
Ο Alexandru Corneschi νικητής του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας.
Φωτο: (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

10ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας – Οι νικητές

Ο αθλητής από την Ρουμανία Alexandru Corneschi πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με 1:07:26, χρόνο που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Ο αθλητής από τη Ρουμανία δήλωσε μετά τον τερματισμό του  «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδόση μου. Χαίρομαι πολύ για τον χρόνο που έκανα».

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 22 - Παναγιώτης Καραΐσκος
Φωτο: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, του Πανελλήνιου ΓΣ, τερμάτισε δεύτερος, και πρώτος από πλευράς Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με 1:07:45 πετυχαίνοντας ρεκόρ διαδρομής από πλευράς Ελλήνων και βελτιώνοντας την επίδοσή του. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη μου. Οι δύσκολες συνθήκες μας τρομάξανε. Βοηθήθηκα πολύ από έναν ξένο πρωταθλητή που ήρθε από τη Ρουμανία στη διάρκεια του αγώνα, τον βοήθησα κι εγώ και βγήκε αυτό το απότελεσμα. Με κέρδισε στο τέλος, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Ήμουν πολύ άτυχος που έχασα τον Μαραθώνιο της Αθήνας, λόγω κορωνοϊου. Ο σημερινός αγώνας έδειξε ότι είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε για τον Μαραθώνιο».

Ο Δημήτρης Τσάκαλος, του ΓΣ Αμαρουσίου Αττικής, με 1:09:20 και ο Γιώργος Καλαπόδης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) με 1:09:32 συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες θέσεις του πρωταθλήματος.

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου, που επιτάχυνε στα τελευταία χιλιόμετρα τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 1:19:42. Η αθλήτρια του AO Μυκόνου δήλωσε μετά τον τερματισμό της «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την επίδοσή μου. Είχα μια μικρή διακοπή στον αγώνα, αλλά κατάφερα να ξαναμπώ και να κερδίσω. Συγχαρητήρια και στις συναθλήτριες μου».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο instagram

Δεύτερη ακολούθησε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (OKA Καβάλας) με 1:20:03, ενώ στην τρίτη θέση η Ειρήνη Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1:22:57.

Οι νικητές του Ημιμαραθώνιου 2022
Οι νικητές του Ημιμαραθώνιου 2022 Φωτο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Οι νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθώνιου 2022
Οι νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθώνιου 2022. Τις απονομές έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος και η Β Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, .Παρασκευή Παχατουρίδου
Φωτο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
adidas Originals Fashion Show
Τα adidas Originals διοργάνωσαν το πιο αυθεντικό Street Event της χρονιάς
Puma Glyfada Flagship Store: Grand Opening
Celebrities, influencers, και εκπρόσωποι των media στο experiential opening event της PUMA
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο