Ο Σταύρος Στεφανής νικητής στον Ηρακλή

Όλοι οι φίλοι του ορεινού τρεξίματος έδωσαν το παρών στην Οίτη. Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης και τα αποτελέσματα.

Share

Με επιτυχία, και παρά την αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα λόγω των εκλογών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ο 9ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής».
Η διοργάνωση εκτός από τον αγώνα του μαραθωνίου (Hercules Mountain Marathon) περιελάμβανε ακόμα αγώνα ημιμαραθωνίου (Helleborus Half Marathon) και αγώνα 6,4 χλμ. (Farmakides Trail) ενώ και τα παιδιά έτρεξαν τη δική τους απόσταση 1.000 μ. (Λαγοπόδαρος).
Νικητής της μεγάλης απόστασης αναδείχθηκε ο Σταύρος Στεφανής ενώ στις υπόλοιπες αποστάσεις αντίστοιχα οι Νίκος Κωστόπουλος και Αθανάσιος Χάδος.
Να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση συμμετέχει με τον μαραθώνιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning by Salomon αποτελώντας τον προτελευταίο σταθμός της.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Ο 9ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (HERCULES MOUNTAIN MARATHON), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων, την «Όρος Οίτη» και το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό τη γραφική Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία. Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν περισσότερους από 250 αθλητές. Η μειωμένη συμμετοχή, σχετικά με άλλες χρονιές, οφείλεται στο ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο διεξάγονταν και οι εθνικές εκλογές. Η μετάθεση των αγώνων για το Σάββατο 19/09/2015 επηρέασε αρνητικά τον αριθμό των συμμετεχόντων όμως δεν επηρέασε καθόλου την διάθεση των αθλητών και τον παλμό της διοργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης.  Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν δώρα συμμετοχής.

Στους αγώνες του Σαββάτου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Άντρες: Μαραθώνιος

1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ – 4:52:54
2. ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ – 4:57:57
3. ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΛΗΣ – 5:11:08

Γυναίκες: Μαραθώνιος

1. JO ΜΑΝΤΑ – 7:15:11
2. ΕΛΕΝΗ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΥ – 7:16:57
3. ΖΩΗ ΑΔΑΜ – 7:25:03

Άντρες: Ημιμαραθώνιος

1. ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – 1:49:09
2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ – 1:52:04
3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΟΣ – 1:53:04

Γυναίκες: Ημιμαραθώνιος

1. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΚΑΚΗ – 2:17:58
2. ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΛΟΚΑ – 2:35:00
3. THALIA FISHER – 2:47:32

Άντρες: Μονοπάτι Φαρμακίδων

1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΔΟΣ – 0:40:11
2. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ – 0:43:51
3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – 0:43:56

Γυναίκες: Μονοπάτι Φαρμακίδων

1. ΑΣΗΜΙΝΑ ΝΤΟΤΣΙΑ – 0:53:43
2. MARINA FYTROU – 1:02:12
3. ΓΙΟΥΛΗ ΦΥΤΙΛΗ – 1:09:01

Όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στην Υπάτη αλλά παρά την σωματική κούραση ήταν ενθουσιασμένοι από τα μονοπάτια και τις ομορφιές του βουνού. Στην πλατεία της Υπάτης την μυική αποκατάσταση των δρομέων είχε αναλάβει το γυμναστήριο Ballad Center με διατατικές ασκήσεις και χαλαρωτικό μασάζ.

Αξίζει να αναφερθούν οι χορηγοί του αγώνα με την στήριξη των οποίων πραγματοποιείται η διοργάνωση. Η εταιρεία Wind ήταν βασικός χορηγός όπως και η εταιρεία «Κλαουδάτος» που με αθλητικά προϊόντα Dynafit στήριξε τους αθλητές. Επίσης όλοι οι δρομείς του βάθρου πήραν τοπικά προϊόντα από το «ελαιοτριβείο Αποστολόπουλου» και την Φθίας Έλαια του Κώστα Κολοκύθα και τα γυμναστήρια «Home» βράβευσαν τους πρώτους Λαμιώτες αθλητές με εξάμηνες συνδρομές.
Η διοργάνωση θα ήθελα να ευχαριστήσει ακόμα τους: Lamia Report, Mag24, Andvendure ενώ
οι φωτογραφίες του αγώνα είναι διαθέσιμες για όλους τους αθλητές προσφορά της διοργάνωσης από  actionphotos.gr και lifemoments.gr.
Για να κατεβάσετε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Για το 2016 μια μεγάλη γιορτή σχεδιάζεται στην Υπάτη. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μονοπάτια της Οίτης, ο Ορεινός Μαραθώνιος «Ηρακλής» αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους αγώνες της χώρας μας. Σας περιμένουμε όλους στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2016, να γιορτάσουμε μαζί και να τρέξουμε στην πανέμορφη Οίτη!» 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:535:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Ο Russ Cook διένυσε ολόκληρη την Αφρική τρέχοντας
Η απίθανη ιστορία του Βρετανού!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο