Μαρία Πολύζου: Παρουσίαση βιβλίου «Μην τα παρατάς»

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου η παρουσίαση του βιβλίου στο Public Συντάγματος

Share
Μαρία Πολύζου - Παρουσίαση βιβλίου «Μην τα παρατάς» στο Public

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 20:30 η Μαρία Πολύζου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μην τα παρατάς» στο Public του Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1).

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τις εκδόσεις Key Books.

Σε αυτό η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου μιλάει για τη ζωή της και όλες τις μάχες που έδωσε και ακόμη δίνει για την υγεία της. Και μας μεταδίδει το πιο σημαντικό της μήνυμα: Μην τα παρατάς!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο από την Μαρία Πολύζου πατώντας εδώ.

Συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου στο Runner Magazine

Δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα άκουγε αυτά τα νέα. Το καλοκαίρι του 2019 η παλιά πρωταθλήτρια του Μαραθώνιου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην απόσταση, Μαρία Πολύζου, διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού. «Όλη μου η ζωή ήταν αθλητική. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, εντούτοις ήρθε», λέει.

Μπροστά της ανοιγόταν πλέον ένας δύσβατος δρόμος: εγχείρηση, 16 χημειοθεραπείες, 32 ακτινοβολίες, παρενέργειες από τα φάρμακα που έπρεπε να παίρνει. Ήταν όμως αποφασισμένη να τερματίσει νικήτρια και σε αυτόν τον αγώνα.

Στα 52 της χρόνια η Μαρία Πολύζου δεν επρόκειτο να σταματήσει το τρέξιμο. Έξι ημέρες μετά το χειρουργείο, με την παροχέτευση ακόμη πάνω στο σώμα της, ξεκίνησε να περπατάει. Μία εβδομάδα αργότερα διένυσε τα πρώτα της χιλιόμετρα και την τρίτη εβδομάδα μετά την επέμβαση έτρεξε 5.000 μ. στα 24 λεπτά. Δεν έκανε υπερβολές, όπως λέει. Άκουγε το σώμα της, αλλά δεν μπορούσε να μείνει και αδρανής.

Το τρέξιμο λειτούργησε κατά κάποιο τρόπο ως το «παυσίπονό» της.

«Είπα ότι δεν θα χάσω λεπτό, δεν θα αφήσω να περάσει καμία ημέρα από τη ζωή μου», λέει. «Τα φάρμακα που παίρνω ακόμη έχουν πολλές παρενέργειες. Πόνους στα οστά, μυαλγίες. Κάποιες φορές απορώ πώς τα καταφέρνω και τρέχω. Πιστεύω, όμως, ότι η άσκηση, το να είμαι σε μια συνεχόμενη κίνηση, με βοηθάει και θα δυναμώσει το μυϊκό και νευρομυϊκό μου σύστημα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου στον Γιάννη Παπαδόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο