Tίτλοι τέλους για τον Adam Kszczot

Ο κορυφαίος 800άρης σταματά από τον αγωνιστικό αθλητισμό

Share
2018 IAAF World Indoor Championships

Ο κορυφαίος Πολωνός 800άρης σταματά από την ενεργό δράση

Οι φίλοι του στίβου τον θυμούνται για το περίεργο του επίθετο αλλά – πολύ περισσότερο -για το πολύ δυνατό του φίνις.

Ο Adam Kszczot, ο κορυφαίος Πολωνός 800άρης έτρεξε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον τελευταίο του αγώνα!

Ο 32χρονος γνωστός και ως “καθηγητής” καθώς η τακτική του στο αγώνισμα των δύο στροφών ήταν παροιμιώδης, είχε ανακοινώσει από την αρχή της σεζόν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του χρονιά.

Έτσι, την Κυριακή συμμετείχε στην τελευταία κούρσα της πλούσιας καριέρας του στο αγώνισμα των 1.000μ. σε μίτινγκ στην Γαλλία τερματίζοντας στη 2η θέση με 2:19.14.

Αντίο με ένα “ερωτικό” μήνυμα

Ο Kszczot έκανε και επίσημα γνωστό ότι κρεμάει τα καρφιά του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κάτι τελειώνει, κάτι ξεκινά. Αποφάσισα να βάλω τέλος στην επαγγελματική μου καριέρα. Δεν μπορούσα να βρω καλύτερη ημερομηνία για να μιλήσω για τη μεγάλη μου αγάπη, το πάθος μου, που δεν είναι άλλο από το τρέξιμο. Γνωριστήκαμε το 2005 κι από τότε αποφασίσαμε να γίνουμε παραπάνω από φίλοι. Πετύχαμε πολλά μαζί, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, και πάντα το κεφάλι ψηλά“, έγραψε ο 32χρονος Πολωνός κάνοντας εμφανές ότι ήταν συγκινημένος, αλλά και ότι διατηρούσε και διατηρεί μία… ερωτική σχέση με το τρέξιμο.

Αμέτρητες διακρίσεις

Ο Kszczot την τελευταία δεκαετία ήταν βασικός πρωταγωνιστής σε παγκόσμιο επίπεδο στα 800μ. έχοντας κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού (2011, 2013, 2017), ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού το 2017, και πολλές ακόμα μεγάλες διοργανώσεις, όπως Ευρωπαϊκά Κύπελλα κ.ά.

Το ατομικό του ρεκόρ 1:43.30 και είναι ένας από τους πιο γρήγορους Ευρωπαίους όλων των εποχών.

Ο “Καθηγητής” είναι παντρεμένος από το 2014 κι έχει έναν γιό 5 ετών, ενώ στα 17 του έχασε τον μεγαλύτερο αδερφό του από ηλεκτροπληξία.

Το επόμενο διάστημα σκοπεύει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, αλλά και να γράψει ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του!

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο