Σπουδαία πράγματα στο Millrose Games – Απίθανο σερί ο Willis

Share
O NIck Willis

Οι αγώνες Millrose Games είναι ένα αγαπημένο όσο και κλασικό μίτινγκ κλειστού στίβου στην Νέα Υόρκη όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή συναντώνται κορυφαίοι αθλητές και πετυχαίνουν πολύ μεγάλες επιδόσεις.

Μάλιστα η φετινή διοργάνωση που κράτησε δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, ήταν η 114η!

Και φέτος σημειώθηκαν, λοιπόν, σπουδαίες επιδόσεις σε όλα τα αγωνίσματα, καθώς και σε αυτά των αποστάσεων.

Εθνικά ρεκόρ σε 3.000μ. και μίλι στους άνδρες

Η κούρσα των 3.000μ. των ανδρών ήταν συναρπαστική κι έβγαλε πολύ συναγωνισμό και επιδόσεις.

Νικητής ήταν ο Νεοζηλανδός Geordie Bimish, και αυτός αθλητής της ΟΝ, όπως πρόσφατα είδαμε και την Hellen Obiri, με 7:39.50.

Η επίδοση αυτή για τον Beamish αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση αυτήν την περίοδο και είναι ικανός να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνολικά 10 δρομείς έτρεξαν κάτω από το 7:50 σε έναν αγώνα με πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Ο Ohare στο μίλι

Στο συγκεκριμένο μίτινγκ πολύ γνωστός είναι και ο αγώνας του ενός μιλίου, με τον τίτλο Wanamaker Mile.

Σε αυτόν τον αγώνα νικητής ήταν ο Σκωτσέζος Ollie Ohare με 3:50.83 που αποτελεί εθνικό ρεκόρ για τη χώρα του. Μάλιστα και ο Ohare ανήκει στην ομάδα της ΟΝ.

Το απίθανο ρεκόρ του Nick Willis

Μπορεί να μην κατέκτησε την πρώτη θέση, ούτε καν μία θέση στην τριάδα, όμως ο Nick Willis έκλεψε την παράσταση σε αυτόν τον αγώνα.

Ο 38χρονος Νεοζηλανδρός τερμάτισε στην 9η θέση και με 3:59.71 κατάφερε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει: Να τρέχει για 20 συναπτά έτη την απόσταση του ενός μιλίου κάτω από τα 4 λεπτά!

Ο Willis που έχει μία τεράστια καριέρα με δύο ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο στο Πεκίνο και χάλκινο στο Ρίο), ένα σε παγκόσμιο κλειστού και πολλά ακόμα σε μικρότερες διοργανώσεις, στα 38 του συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά και σε πολύ υψηλό επίπεδο!

Για την ιστορία, το ρεκόρ του στην απόσταση είναι 3:49.83, ενώ στα 1.500μ. κρατά το ρεκόρ Ωκεανίας με 3:29.66.

Ωστόσο, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για έναν αθλητή σε αυτήν την ηλικία να τρέχει τόσο σπουδαίες επιδόσεις, καθώς πρόκειται για μία απόσταση που απαιτεί μεγάλη ταχύτητα (υπολογίστε ότι ο μέσος ρυθμός του είναι κάτω από 60”/400μ.)!

Γρήγορες οι γυναίκες

Στις γυναίκες, η Alice Monson επικράτησε στα 3.000μ. 8:31.62 που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο, ρεκόρ αγώνα αλλά και ατομικό της ρεκόρ.

Στο μίλι Wanamaker των γυναικών πρώτη ήταν η Elle Purier St Pierre με 4:19.30, ενώ στην ίδια κούρσα η 4η, η Αυστραλή Jessica Hull πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ με 4:24.06.

Στον ίδιο αγώνα, η Χρυσή ολυμπιονίκης των 800μ., Athing Mu εγκατέλειψε λίγο μετά τα 1.200μ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Μεγάλη γκάφα στη σφαιροβολία

Η φετινή διοργάνωση κατά κάποιο τρόπο “αμαυρώθηκε” από μία πολύ μεγάλη γκάφα των κριτών στη σφαιροβολία των ανδρών.

Αρχικά, λοιπόν, ανακοίνωσαν μεγάλα ρεκόρ από πολλούς ρίπτες – ανάμεσα τους και ένα Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ryan Crouser- ωστόσο λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει κάποιο λάθος με το σύστημα μέτρησης laser και ακυρώθηκε το αγώνισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο