Καλές επιδόσεις στον 10K Valencia Ibercaja 2022

Δείτε τι έγινε στον αγώνα

Share
Ο Daniel Simiu Ebenyo

Ο αγώνας 10K Valencia Ibercaja 2022 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην ισπανική πόλη με καλές επιδόσεις, όχι όμως ρεκόρ, όπως περίμεναν οι διοργανωτές.

Βέβαια τα ρεκόρ του αγώνα είναι ούτως ή άλλως απλησίαστα, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν σήμερα στην πόλη δεν βοήθησαν.

Οι νικητές

Νικητές αναδείχθηκαν η Norah Jeruto σε 30:24 και ο συμπατριώτης της, επίσης από την Κένυα, Daniel Simiu Ebeny σε 26:57.

Πίσω από την Jeruto η οποία έφαγε και μία τούμπα στον τερματισμό καθώς μπερδεύτηκε με την κορδέλα, τερμάτισε η πρόσφατη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανώμαλο δρόμο Karoline Grovdal από την Νορβηγία με 30:38.

Ωστόσο, η Grovdal, παρά την ήττα έδειξε πως μπορεί να συναγωνιστεί επάξια τις Αφρικανές δρομείς και σε αυτές τις αποστάσεις.

Τρίτη ήταν η Gladys Chepkurui επίσης από την Κένυα.

Γρήγορος ο Ebenyo, μακριά από το ρεκόρ

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, ο Ebenyo σημείωσε 26:57 μακριά από το 26:24 του συμπατριώτη του Rhonex Kipruto που αποτελεί και Παγκόσμιο ρεκόρ για την απόσταση στην άσφαλτο.

Ο 26χρονος Κενυάτης άφησε πίσω του τον Αιθίοπα Chimdessa Debele Gudeta σε 27:10 και τον συμπατριώτη τουJacob Krop σε 27:23.

Από… ευρωπαϊκής άποψης ο Βρετανός Emile Cairess τα πήγε περίφημα στην 5η θέση με 27:44, ενώ ο Ελβετός Julien Wanders για μία ακόμα φορά έμεινε αρκετά πίσω τερματίζοντας σε 28:14 στην 11η θέση.

Ακόμα, ο Ισπανός Mayo ήταν 8ος σε 28:11 και ο Πορτογάλος Barata 9ος σε 28:12.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο