Νέα μέτρα: Αλλαγές σε διασκέδαση, εστίαση και γήπεδα

Δείτε τα νέα μέτρα και πώς επηρεάζουν τους δρομείς

Share
running covid

Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο “πακέτο” μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας και της εξέλιξης της μετάλλαξης Όμικρον.

Την Δευτέρα 27/12 προχώρησε στην ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου μέτρων με τον ίδιο σκοπό.

Τα νέα μέτρα δεν επηρεάζουν τους δρομείς σε ό,τι αφορά τις προπονητικές τους δραστηριότητες (χρήση σταδίων, άσκηση σε εξωτερικούς χώρους κλπ.), παρά μόνο τις αγωνιστικές καθώς ήδη είχαμε την ακύρωση κάποιων εορταστικού χαρακτήρα αγώνων δρόμου, όπως το SNF RUN: First Run 2022.

Απλά, όπως ισχύει από την περασμένη εβδομάδα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όχι όμως την ώρα της άθλησης.

Τα νέα αυτά μέτρα αφορούν:

  • Στην υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Υπάρχει μάλιστα επιπλέον σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης το οποίο θα είναι έως τις 12 το βράδυ. Υπάρχουν επιπλέον οδηγίες για λιγότερα τραπέζια και πελάτες.
  • Στους αθλητικούς χώρους, σε ό,τι αφορά όμως στους επισκέπτες (θεατές αγώνων κλπ.) Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά., όπου πλέον το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών.
  • Στην τηλεργασία η οποία θα πρέπει να φτάνει έως το 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να έχουμε και νέες ανακοινώσεις καθώς αυτά τα μέτρα έχουν ισχύ έως τις 3/1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο