H Paula Radcliffe έτρεξε με την κόρη της για έναν σημαντικό σκοπό

Η 14χρονη κόρη της που νίκησε τον καρκίνο έτρεξε μαζί της σε αγώνα στην Κένυα

Share

H Paula Radcliffe μαζί με δεκάδες ακόμα, κυρίως Κενυάτες δρομείς, έτρεξαν σε έναν ξεχωριστό αγώνα σκυταλοδρομίας 80χλμ. στην Κένυα.

Σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το να συγκεντρώσουν χρήματα και να ενημερώσουν τον κόσμο για τον παιδικό καρκίνο. Άλλωστε η Paula, η πρώην κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο, έχει ζήσει τη δική της δραματική ιστορία.

H 14χρονη

κόρη της, Isla, η οποία συμμετείχε στον ίδιο αγώνα τρέχοντας μαζί με τη μαμά της, είχε στο παρελθόν καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο. Έτσι, η συμμετοχή μαμάς και κόρης ήταν διπλά συμβολική στη σκυταλοδρομία των 80χλμ. όπου ο κάθε δρομέας κάλυπτε 5 ή 10χλμ.

Σπουδαίες μορφές έδωσαν το παρών στην περιοχή Timboroa, όπως ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στα 3.000μ., Daniel Komen, ο Αμερικάνος πλέον Paul Chelimo, o Παγκόσμιος πρωταθλητής των 800μ. Alfred Kirwa Yego, η μαραθωνοδρόμος  Lydia Cheromei, η 800άρα Janeth Jepkosgei, ο  Moses Kiptanui ή ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 5.000μ. του 2005, Benjamin Limo, αλλά και η σπουδαία Mary Keitany καθώς και πολλοί ακόμα.

Στόχος τους είναι να καταφέρουν να χτίσουν το Νοσοκομείο, Shoe4Africa Juli Anne Perry Children’s Cancer Hospital, με 154 κλίνες για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, σε συνεργασία το ίδρυμα Shoe4Africa.

Η Paula μάλιστα εδώ και καιρό μέσα από την ιστοσελίδα της Paula’s Families on Track, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για τον ίδιο σκοπό

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο