Μία ξεχωριστή τελετή έναρξης υπόσχονται οι Γάλλοι για το Παρίσι 2024

Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Share

Οι Γάλλοι βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα φιλοξενηθούν στην Πόλη του Φωτός.

Έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν αντίστροφα, αν και έχουμε ακόμα 2,5 χρόνια, ενώ έχουν ξεκινήσει και τις… ανακοινώσεις.

Μόλις χθες, λοιπόν, η Paris 2024 ανακοίνωσε πως η τελετή έναρξης θα είναι εντυπωσιακή, μα το σημαντικότερο, ανοιχτή για όλους!

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου του 2024 θα γίνει μέσα σε βάρκες στον Σηκουάνα, τον ποταμό που διασχίζει το Παρίσι.

Αρχική τους πρόθεση, σύμφωνα με τον πρόεδρος της επιτροπής, Tony Estanguet, δεν είναι μόνο η τελετή να είναι πρωτότυπη, αλλά και προσβάσιμη απ’ όλους,

Η ιδέα είχε πέσει από τον Μάρτιο, ωστόσο, οι διοργανωτές περιέμεναν όλες τις τυπικές εγκρίσεις (χρειάστηκαν κάπου 50 συναντήσεις με τους φορείς) κι έτσι πλέον βάζουν μπροστά στο σχεδιασμό της.

Με τον τρόπο αυτό υπολογίζουν να προσεγγίσουν 600.000 θεατές, ενώ θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων που η Τελετή έναρξης θα είναι ανοιχτή. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως για τις μπροστινές σειρές θα υπάρχει εισιτήριο.

Το πρώτο πλάνο αναφέρει πως θα χρησιμοποιηθούν 170 βάρκες που θα μεταφέρουν τους αθλητές και όσους συμμετέχουν στην τελετή, οι οποίοι θα διανύσουν μία απόσταση κοντά στα 6χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Tα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου 22-23 Ιουνίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
HEALTH | WELLNESS | FITNESS expo 2025
Η πετυχημένη έκθεση για την υγεία, την ευεξία και το fitness έρχεται…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο