Ο Κωνσταντίνος Γκελούζος τιμήθηκε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου

Δείτε το δελτίο των διοργανωτών της εκδήλωσης

Share
Βλάσσης Καραβασίλης, Κώστας Γκελαούζος και Στέλιος Πρασσάς στην εκδήλωση βράβευσης του Γκελαούζου
Βλάσσης Καραβασίλης, Κώστας Γκελαούζος και Στέλιος Πρασσάς.

Το Μουσείο Μαραθώνιο Δρόμου σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Τελμησσό Μαραθώνα πραγματοποίησε εκδήλωση όπου τίμησε τον νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, Κωνσταντίνο Γκελαούζο, αλλά και τους Στέλιο Πρασσά και Νίκο Πολιά. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο:


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 τιμητική εκδήλωση για το μεγάλο νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, πανελληνιονίκη και πλέον κάτοχο του ρεκόρ της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής Κωνσταντίνο Γκελαούζο με χρόνο 2:16:49. Το ρεκόρ διαδρομής καταρρίφθηκε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο κατάμεστος- κυρίως από μαθητιώσα νεολαία- προαύλιος χώρος του Μουσείο Μαραθωνίου Δρομου γνώρισε συγκινητικές στιγμές.

Ο Δήμαρχος κος Στέργιος Τσίρκας καλωσόρισε τον πρωταθλητή μας στην πόλη του Μαραθώνα και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και παρέλαβε αθλητικά του κειμήλια για να τοποθετηθούν στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Μεταξύ αυτών, το Χρυσό μετάλλιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, τα παπούτσια, την αθλητική του ενδυμασία καθώς και τον αριθμό του.

Βράβευση του Νίκου Πολιά στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου
Ο Νίκος Πολιάς παραλαμβάνει το βραβείο του.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε επίσης και ο πρωταθλητής μας Νίκος Πολιάς που κατείχε το ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής από το 2004!

Για την πόλη μας και το σύλλογο μας συγκινητική ήταν και η παρουσία του Στέλιου Πρασσά, του γηραιότερου μαραθωνοδρόμου, που κατάφερε να τερματίσει στα 90του χρόνια την Αυθεντική Διαδρομή και να γίνει λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την υφήλιο!

Βράβευση του Γκελαούζου στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου

Ο πρόεδρος του συλλόγου μας Βλάσης Καραβασίλης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κορυφαίο μας μαραθωνοδρόμο, τον συνεχάρη για την λαμπρή του πορεία και του ευχήθηκε καλή δύναμη για την συνέχεια της αγωνιστικής του πορείας!

Πρόθεση μας είναι να γίνει ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος επίτιμο μέλος μας. Θα τον περιμένουμε με χαρά στην εκδήλωση των βραβεύσεων μας! Έχουμε ήδη τη θετική απάντησή του.

Στην κατ´ ίδιαν συζήτησή μας μας ανέφερε με συγκλονιστικό τρόπο ότι την ημέρα του αγώνα κάποιες φορές στη διάρκεια της διαδρομής ήθελε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού του που τον έκανε να υποφέρει. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής συνάντησε τον προπονητή του και του είπε ότι δεν αισθανόταν καλά αλλά εκείνος τον ενθάρρυνε να συνεχίσει! Κάπου στο 28ο χιλιόμετρο ένας θείος του του φώναξε δυνατά ότι από εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τρέχει με την ψυχή. Έκλεισε τα μάτια και ένιωθε πλέον ότι αυτό που του είπε ήταν η μεγάλη αλήθεια του μαραθωνοδρόμου! Μέχρι τον τερματισμό του ο κορυφαίος αθλητής μας ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ!

Είναι η μαγική αυτή δύναμη που βάζει φτερά στα πόδια όλων των μαραθωνοδρόμων που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις παραίτησης ιδιαίτερα μετά το 30ο χιλιόμετρο!

Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση!

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά – και εκ μέρους του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου- το μέλος του συλλόγου μας Κωνσταντίνο Ρουφαγάλα και την εταιρεία του Lively Event για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης!

Βράβευση του Γκελαούζου στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο