Οι ημερομηνίες για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο μεγάλων αγώνων

Share
Από ον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, η πρώτη μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι μεγάλες ημερομηνίες

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης επικυρώθηκαν οι ημερομηνίες για τους δύο μεγάλους δρομικούς αγώνες του ΣΕΓΑΣ, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Ημιμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, ενώ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και τα παράλληλα αγωνίσματα, το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ

Στην άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, στην αρχική της τοποθέτηση στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, του πρώτου μετά τη διεξαγωγή του κορυφαίου δρομικού γεγονότος της χώρας μας.

Η κ. Σακοράφα στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια, που καταβλήθηκε από το σύνολο του προσωπικού, των τεχνικών και των συνεργατών, προκειμένου ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. “Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς όλο το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του, την αποφασιστικότητα του, αλλά και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε  όταν τους ρώτησα αν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουμε όλοι μαζί τη διοργάνωση του Μαραθωνίου”, είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή συγκεκριμένων ανθρώπων. “Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Ηλία Ζαχαρόγιαννη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα με τον ίδιο ζήλο στην πρόσκληση μου. Εξίσου σημαντική και η συμβολή του τεχνικού Υπεύθυνου Δημήτρη Χαλβατζάρα, που είχε καθοριστικό ρόλο στο επιτυχές αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη συμβολή της Γεωργίας Σαγιαδινού, συντονίστριας στο γραφείο του Μαραθωνίου, της Λίας Λέκκα, υπεύθυνης των εγγραφών και φυσικά των τεχνικών Μάρκου Καλούδη, Στέφανου Ματάκη, Χρήστου Χατζηβασιλείου, Βασίλη Πλάτωνα, Νότη Παπούλια και Άγγελου Προβατά και τις κυρίες Λούλα Καρατζά και Ξένια Αργειτάκη, που ανέλαβαν το βάρος της οργάνωσης της τελετής στον Τύμβο και της λαμπαδηδρομίας με ιδιαίτερο κόπο, αλλά απόλυτη επιτυχία”.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη, που έχει η Ομοσπονδία από την επιτυχή διεξαγωγή του Μαραθωνίου Αθήνας και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι χιλιάδες εθελοντές, που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση και στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Επίσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις συναντήσεις που είχε στο Βελιγράδι, στη διάρκεια του Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης.

Στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ έγινε ο απολογισμός του 38ου Μαραθωνίου Αθήνας, ενώ επικυρώθηκαν οι ημερομηνίες του Ημιμαραθωνίου Αθήνας και Μαραθωνίου Αθήνας του 2022. O Ημιμαραθώνιος Αθήνας, θα γίνει το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου, ενώ ο 39ος Μαραθώνιος Αθήνας στις 12-13 Νοεμβρίου.

Το πρακτικό του μαραθωνίου πέρασε με πλειοψηφία, αφού ναι ψήφισαν σε αυτό οι Σακοράφα, Κεντέρης, Πετσούλας, Μελαχρινός, Γιατρουδάκης, Λιούμπας, Μυστακίδης, Δημάκος, Παχατουρίδου, Μαντάς, Τριαντάφυλλος και Μπελιμπασάκη, όχι ψήφισαν οι  Αλεξόπουλος, Βασιλειάδης, Γκατσιούδης, Δημότσιος, Κελεσίδου, Παπαδιάς, Ρετσινά, Τσώνης, δεν ψήφισαν οι Μπόλας και Οικονόμου. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Γιάννης Θεμελίδης. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο