39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας: Χρήσιμες πληροφορίες

Σημαντικές οδηγίες για τους συμμετέχοντες για την παραλαβή του πακέτου και τη διεξαγωγή του αγώνα

Share
39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας λογότυπο

Η διοργάνωση του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας ενημερώνει τους συμμετέχοντες σχετικά με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής τους και δίνει χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν για τη διεξαγωγή του αγώνα. Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη ενημερωθεί και με email.

39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας: Η ενημέρωση της διοργάνωσης

Εκ μέρους του ΣΔΥ Αθηνών, του συλλόγου που πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε να διαδίδει το τρέξιμο στην Ελλάδα και της ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα και από το 2005, με την έκδοση του περιοδικού RUNNER, έδωσε σημαντική ώθηση στο δρομικό κίνημα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εγγραφή σας και σας περιμένουμε την Κυριακή  28 Νοεμβρίου 2021, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά για να τρέξουμε για 39η φορά στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας

Σημαντική υποστήριξη

Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance από τη θέση του χορηγού, στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών, και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της New Balance προσφέρουν στους δρομείς άνεση, προστασία, αλλά και σημαντική επιστροφή ενέργειας για να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό.

Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Timekeeper, η φινλανδική εταιρεία SUUNTO, ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών, υπολογιστών κατάδυσης και αθλητικών οργάνων, κάνοντας τον χρόνο να είναι με το μέρος μας σε οποιαδήποτε αθλητική ή outdoor δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενυδατωθούν με το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό από τους σταθμούς τροφοδοσίας προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις και να κατακτήσουν το στόχο τους.

Η INTERAMERICAN θα συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση διαθέτοντας ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο και ασφαλίζοντας τη διοργάνωση, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού με πολυμελείς ομάδες μαζί με τους περισσότερους από 70 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Το RUNNER Magazine ως Χορηγός Επικοινωνίας θα συνεισφέρει στην προβολή του αγώνα που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής

Η πανδημία του Covid-19 και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο αγώνας, επιτάσσουν αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου που έχει εγκριθεί από τον ΕΟΔΥ, και βέβαια τη συνεργασία και συμμόρφωση όλων στους κανόνες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Έτσι, η γραμματεία του αγώνα από όπου θα μπορείτε να παραλάβετε τα πακέτα συμμετοχής  σας θα λειτουργήσει
την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου (12:00 – 18:00) και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου (11:00 – 17:00)στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (δείτε το ακριβές σημείο).

39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας χάρτης εκκίνησης

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ θα λειτουργήσει γραμματεία!
Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνει αυστηρά και μόνο αυτοπροσώπως!
Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να κατέχουν ένα από τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού και να έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 14ων ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος. Απαραίτητη είναι η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και εγγράφου ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο), έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος από την σχετική εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας. 
  • Πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση. Απαραίτητη είναι η επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης και εγγράφου ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο).

Με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας θα σας δοθεί ειδικό βραχιολάκι (από υλικό Tyvec), το οποίο είναι υποχρεωτικό να το φοράτε από την στιγμή που θα το παραλάβετε μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα προκειμένου να σας επιτραπεί η είσοδος στους χώρους της εγκατάστασης του αγώνα.

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 28 Νοεμβρίου
08:30 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
09:00 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
09:40 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
9:30-9:55 π.μ.: Προσυγκέντρωση δρομέων εντός σταδίου και σταδιακή τοποθέτηση στο Block ασφαλούς θέσης εκκίνησης
10:00 π.μ.: Εκκίνηση Α block, πρώτο group (1001 – 1250) Αγώνα 10 χλμ.
10:02 π.μ.: Εκκίνηση Α block, δεύτερο  group (1251 – 1500) Αγώνα 10 χλμ.
10:05 π.μ.: Εκκίνηση Β block, πρώτο group (2001 – 2250) Αγώνα 10 χλμ.
10:07 π.μ.: Εκκίνηση Β block, δεύτερο  group (2251 – 2600) Αγώνα 10 χλμ.
10:30 π.μ: Τερματισμός 1ου Δρομέα 10 χλμ.
11:45 π.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα 10 χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετενα προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Διαδικασία συγκέντρωσης δρομέων στην αφετηρία 

Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα διαδοχικά κύματα (2 Group από το Block A και 2 Group από τo Block B), με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας.
Τα τέσσερα Group, θα συγκεντρωθούν στον προκαθορισμένο χώρο προσυγκέντρωσης όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί και διαδοχικά θα οδηγηθούν και θα πάρουν θέση στο Block ασφαλούς θέσης εκκίνησης.

39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας χάρτης ροής αγώνα

Έτσι, το Block Ααποτελείταιαπό δύο Group. Στο 1ο θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους οι δρομείς με αριθμό συμμετοχής από 1001 έως 1250 ενώ στο 2ο με αριθμό συμμετοχής από 1251 έως 1500 (bibs με κόκκινο χρώμα).

Αντίστοιχα, το Block Bαποτελείται και αυτό από δύο Group. Στο 1ο θα πρέπει να πάρουν τη θέση τους οι δρομείς με αριθμό συμμετοχής από 2001 έως 2250 ενώ στο 2ο με αριθμό συμμετοχής από 2251 έως 2600 (bibs με γαλάζιο χρώμα).

Η είσοδος στον χώρο εκκίνησης θα γίνεται σταδιακά ανά Group, σύμφωνα με την καθοδήγηση των διοργανωτών.
Μετά την έξοδο από το στάδιο όπου θα γίνει η προσυγκέντρωση οι δρομείς θα πρέπει να σταθούν στις προκαθορισμένες θέσεις ασφαλούς εκκίνησης που θα έχουν σηματοδοθεί με ειδικά επιδαπέδια αυτοκόλλητα.

Προκειμένου να είναι έγκυρη η προσπάθειά σας και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να βρίσκεστε στο σωστό Block και στο σωστό Group, κατά την εκκίνηση του αγώνα, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.

Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στους χώρους προσυγκέντρωσης των Group το λιγότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα

Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου αγωνιστικού χώρου καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης

Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε προς τον καθορισμένο χώρο προσυγκέντρωσης αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία.

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας ένας στο 3,3 χλμ. και ένας στο 6,6 χλμ. από το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.

Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε).
Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά).
Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

39ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας χάρτης πρόσβασης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο