Ξεχωριστές στιγμές του 38ου Αυθεντικού Μαραθώνιου

Δείτε στιγμές από τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Share
Από ον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Με επιτυχία και πολλές ευχάριστες στιγμές έπεσε το απόγευμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, η αυλαία του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ο ΣΕΓΑΣ μπορεί να μετρά μια ακόμη επιτυχημένη διήμερη διοργάνωση.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ. είχαν πλημμυρίσει κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ενώ εργαζόμενοι και εθελοντές προσέθεταν τη δική τους πινελιά στην πόλη που ξυπνούσε ενόψει της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού,

Στις 8.00 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση για τον πρώτο από τους δύο αγώνες των 5 χλμ, ενώ μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι δρομείς του δεύτερου αγώνα των 5 χλμ. και του Μαραθωνίου (οι δεύτεροι από την ιστορική αφετηρία στον Μαραθώνα).

Τις επόμενες ώρες χιλιάδες δρομείς δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους υπό τις επεφημίες των θεατών που είχαν καταλάβει τα πεζοδρόμια για να τους εμψυχώσουν, ενώ το χειροκρότημα επιβράβευσης δυνάμωνε καθώς έτρεχαν τα τελευταία μέτρα ως τον τερματισμό, μέσα στο Καλλιμάρμαρο.

Έλληνες και ξένοι, γονείς με παιδάκια στην αγκαλιά ή από το χέρι, ζευγάρια, δρομείς που έτρεχαν για έναν φιλανθρωπικό σκοπό και κάποιοι με εκκεντρικές εμφανίσεις, αθλητές με προβλήματα όρασης ή κίνησης (με αμαξίδια) βρέθηκαν δίπλα, δίπλα, αγωνίστηκαν, δοκίμασαν τις αντοχές τους, ξεπέρασαν τα όρια τους και βίωσαν τη μοναδική εμπειρία του τερματισμού στο γεμάτο ιστορία και συμβολισμούς Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν εκείνη που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο 90χρονος Στέλιος Πρασσάς, ο γηραιότερος δρομέας του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. “Αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα.Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ”, ήταν τα πρώτα του λόγια μόλις τον αγκάλιασαν τα εγγόνια του και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα του φόρεσε ένα στεφάνι ελιάς στο κεφάλι.


Λίγο πριν τις 17.30 τερμάτισε μια από τις τελευταίες δρομείς, η τραπεζικός Δήμητρα Δημητρίου από την Κύπρο. “Ήταν ο πρώτος μου μαραθώνιος και είμαι ενθουσιασμένη. Ο κόσμος μας χειροκροτούσε στον δρόμο και μας έδινε δύναμη. Είχαμε μείνει τέσσερις τελευταίοι δρομείς και πηγαίναμε μαζί για να δίνει δύναμη ο ένας στον άλλο. Θα ξανατρέξω σίγουρα”, δήλωσε ενώ ο σύζυγος και οι δύο κόρες της που είχαν τερματίσει νωρίτερα την επεφημούσαν. Λίγο αργότερα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα κρέμασε στο στήθος της Barbara Wnek το συλλεκτικό μετάλλιο  συμμετοχής στη διοργάνωση.

Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου.

“Η σημερινή ημέρα μας γέμισε χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον. Επιπλέον μας δημιούργησε προσδοκίες, αλλά και το βάρος της ευθύνης για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο 38ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός επέστρεψε και το κατάφερε χάρη σε όλους τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες δρομείς που έδειξαν για μια ακόμη φορά τη δίψα τους για διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας, αλλά και στους αθλητές και στις αθλήτριες που με τις επιδόσεις τους ξεσήκωσαν τους θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η ομοσπονδία χάρη στο εγκεκριμένο από την Πολιτεία υγειονομικό πρωτόκολλο ολοκλήρωσε με ασφάλεια και υπευθυνότητα ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ελπίζουμε και ευχόμαστε πως το 2022 θα είναι η χρονιά, όπου η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα και χιλιάδες δρομείς απ΄όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο Αθήνα. Μέχρι τότε, η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, προκειμένου αυτό το γεγονός, να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αίγλη και παράλληλα να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό στέλνοντας τα μοναδικά του μηνύματα. Μηνύματα όπως η συμμετοχή, η προσπάθεια, η πίστη στον εαυτό μας, που μας βελτιώνουν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ελπίζω η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο να γίνει τάμα ζωής για όλους τους μαραθωνοδρόμους”, δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα για τον σημερινό αγώνα.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο