Ο Κώστας Γκελαούζος με την εμφάνιση των Τρικάλων έστειλε μήνυμα για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Σπουδαία εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή στο Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου

Share
Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου 2021 Γκελαούζος

Διαβάστε από segas.gr

Ο Κώστας Γκελαούζος είναι δίχως αμφιβολία ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος των τελευταίων ετών.

Ο 31χρονος αθλητής δύο μόλις εβδομάδες από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και να συνδυάσει την παρουσία του με μια σπουδαία επίδοση.

Το 29.17 που πέτυχε στα 10χλμ. στην Πηγή Τρικάλων αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, αφού κανείς μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε πίστα δεν είχε καταφέρει να κατέβει τα 30:00.

Παράλληλα αποτελεί δείγμα της αγωνιστικής του βελτίωσης σε μια χρονική στιγμή, όπου έχει μπροστά του αρκετές προκλήσεις.

“Ακολούθησα το ρυθμό που ένιωθα πως μπορώ να πάω. Δεν είχα κάνει φορμάρισμα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Την Τετάρτη γύρισα από την Κύπρο όπου ολοκλήρωσα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μου, για τον Μαραθώνιο της Αθήνας έχοντας βγάλει μεγάλο όγκο προπόνησης. Παρόλα αυτά η εμφάνιση μου στα Τρίκαλα έδειξε πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διεξαγόταν συνήθως τον Φεβρουάριο, μια εποχή που οι μαραθωνοδρόμοι δεν είμαστε φορμαρισμένοι. Τώρα ο αγώνας χρονικά συνέπεσε με τον Μαραθώνιο της Αθήνας για τον οποίο προετοιμάζομαι. Επίσης η συγκεκριμένη πίστα μου αρέσει και την ξέρω, ενώ μου άρεσαν και οι συνθήκες που επικρατούσαν”, είπε αρχικά ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ και συμπλήρωσε:

“Σίγουρα η εμφάνιση μου στα Τρίκαλα μου έδειξε πως είμαι στην κατάσταση που πρέπει ενόψει της διοργάνωσης της Αθήνας. Εκεί θέλω να κυνηγήσω την καλύτερη επίδοση από Έλληνα αθλητή στην κλασική διαδρομή, που είναι 2.17.56 και ανήκει στον Νίκο Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Αν στην Αθήνα τελειώσω τον αγώνα χωρίς προβλήματα και δείξω πως είμαι στην κατάσταση που θέλω θα τρέξω στον Μαραθώνιο της Βαλένθιας στις 5 Δεκεμβρίου με στόχο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το οποίο είναι 2:14.30″.

Στα πλάνα του Γκελαούζου δεν συμπεριλαμβάνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος. “Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι στα πλάνα μου, αφού για εμένα προέχουν οι αγώνες Μαραθωνίου. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που προετοιμάζονται για το Δουβλίνο και θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας”, είπε ο δρομέας του Παναθηναϊκού και κατέληξε: “Έχω ήδη κλείσει μια θέση και στον Μαραθώνιο της Σεβίλλης στις 20 Φεβρουάριου, στον οποίο ωστόσο θα τρέξω μόνο αν δεν έχω πιάσει νωρίτερα το όριο για το Μόναχο”.

Ο Γκελαούζος έχει ατομικό 2:14:44 από το 2020, ενώ το ρεκόρ του στην κλασική διαδρομή είναι 2:19:02 από την διοργάνωση του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Olympic Stadium Elle Run 2023 #savetheplanet
Κατέβασε τις δικές σου φωτογραφίες από τον αγώνα
Front Runners in Sports Management 5.0
To διήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2023 το συνέδριο για το αθλητικό management
ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ: Νέο ΔΣ
Δείτε τη σύσταση του νέου ΔΣ του συλλόγου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο