Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος – Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2021

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης καλεί όλους τους δρομείς στη Θεσσαλονίκη στις 21 Νοεμβρίου

Share
Ο Γιάννης Κουρκουρίκης μιλά για τον Μαραθώνιο Μέγα Αλέξανδρο και τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση του Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» και του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει για το κλείσιμο των εγγραφών, ενώ ο Ο Γιάννης Κουρκουρίκης καλεί όλους τους δρομείς στη Θεσσαλονίκη στις 21 Νοεμβρίου.

Εντυπωσιακό κλείσιμο των εγγραφών! – Γ. Κουρκουρίκης: «Όλοι στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου»

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισαν οι εγγραφές για τη διπλή δρομική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, τον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, καθώς έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια, 10.000 και πλέον δρομείς θα προσδώσουν στη Θεσσαλονίκη ξεχωριστό χρώμα υγείας και χαράς.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανταποκρινόμενη στο συνεχιζόμενο και αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για νέες εγγραφές, ανακοινώνει ότι θα διατεθούν επιπλέον θέσεις, τόσο για τον «Νυχτερινό», όσο και για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας», στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ., καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, εκτός της 17ης Νοεμβρίου. Οι δρομείς κατά την εγγραφή τους θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Υγειονομικό Πρωτόκολλο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που έκλεισαν έγκαιρα θέση και θα βρίσκονται στην εκκίνηση, θα είναι ο παλιός πρωταθλητής της κωπηλασίας και νυν αθλητής-σύμβολο των υπεραποστάσεων Γιάννης Κουρκουρίκης, ο οποίος μίλησε για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» και τον «Νυχτερινό» όπως τους έχει ζήσει.

Ένας κωπηλάτης με δάφνες από υψηλό πρωταθλητισμό, μιας άλλης εποχής, έχει μεταφέρει την φιλοσοφία του σε κάτι που γεμίζει όλο του το «είναι» στο σήμερα, με μια πληθώρα αγώνων όπου ο καθένας έχει το δικό του εκτόπισμα, αλλά σίγουρα κάποιοι ξεχωρίζουν:

ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

«Στην Αθήνα ο Αυθεντικός και ο Ημιμαραθώνιος και στη Θεσσαλονίκη ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Νυχτερινός. Είναι τα κορυφαία events. Για τη Θεσσαλονίκη η αξία των αγώνων έχει φανεί από το πλήθος κόσμου που συμμετέχει. Το κρίνει ο κόσμος. Το στοίχημα κερδήθηκε και η συμμετοχή τα λέει όλα. Ειδικά ο Νυχτερινός άφησε σφραγίδα. Ένα κέντρο της πόλης μόνο για δρομείς. Ο κόσμος το ευχαριστιέται και το ζητάει. Θα ξανάρθει ο κόσμος γιατί από αυτούς τους αγώνες έμαθε να βγαίνει στους δρόμους. Φωτισμένη παραλία, το αντάμωμα των δρομέων στο πήγαινε-έλα… Το φιλέτο της πόλης αφιερωμένο στους δρομείς. Όσοι το έχουν κάνει θα το ξανακάνουν…».

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι κοντά από την 1η διοργάνωση (2006). Μάλιστα ήταν τέτοια η επιθυμία του να πάρει μέρος (έκανε 3ωρ. 50′) που έβγαλε από το μυαλό του ότι μια εβδομάδα αργότερα είχε πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας!

«Είναι ιστορική διαδρομή. Πάντα την είχα στο μυαλό μου. Ιδιαίτερη διαδρομή με φοβερή οργάνωση. Από το άγαλμα στο άγαλμα. Έχει μάκρος, δεν είναι κυκλική… Στην ουσία είναι ένας αγώνας που ένωσε την ιστορία. Ειδικά όταν μπαίνω στην τελική ευθεία και βλέπω τον Λευκό Πύργο νιώθω αυτά που ένιωθα και πιτσιρικάς. Μια ικανοποίηση, έναν ενθουσιασμό…».

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ

Για τους αγώνες που χάθηκαν, τις παρέες, τα δύσκολα, αλλά και για τα διδάγματα…

«Ναι, ο χρόνος μας έφερε δυσκολίες. Εγώ μπορεί να ξεχωρίζω τον Γιάννη από τον δρομέα, αλλά οι πολλοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Χάθηκε η άμεση πρόσβαση στους αγωνιστικούς χώρους, ήρθε ο φόβος μην αρρωστήσει κάποιος, προκλήθηκε αναστάτωση. Οι αγώνες μπορεί να είναι το τελευταίο στάδιο, αλλά αυτό που χαίρεται ο δρομέας είναι η παρέα, το πριν και το μετά τον αγώνα, η ανταλλαγή εμπειριών… Θα πω όμως κι αυτό: Βγαίνουμε ενισχυμένοι απ’ όλη αυτή τη διαδικασία .Θα συμβούν πράγματα από εδώ και πέρα. Ίσως να δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην υγεία μας και στη ζωή μας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το πόσος κόσμος βγήκε στους δρόμους. Τελειώνει το μαράζωμα και η μουρμούρα… Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλύτερα».

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα e-mail [email protected], [email protected], [email protected], προσωπικά στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και τηλεφωνικά στο 2310 200360.

Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν τακτικά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους www.thesshalfmarathon.org, www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
12ος Χορτιάτης Trail Run: Παράταση εγγραφών
Τελευταία νέα από τη διοργάνωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο