1.000 δρομείς πέρασαν τον Eliud Kipchoge στο Παρίσι…

Έτρεξαν και γιόρτασαν στο Παρίσι παρέα με τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο

Share
Ο Eliud Kipchoge με τους δρομείς που τον... πέρασαν!

Έτρεξαν με τον Eliud

1.000 δρομείς είχαν την τύχη να περάσουν τον Eliud Kipchoge σε αγώνα 5χλμ! Κι όμως, δεν είναι φάρσα!

Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και μοναδικός άνθρωπος που έχει τρέξει την απόσταση κάτω από τις δύο ώρες συμμετείχε σε έναν εορταστικού χαρακτήρα αγώνα στο Παρίσι!

Ο αγώνας αυτός έγινε ακριβώς 1.000 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πόλη του φωτός. Συμμετείχαν περίπου 3.500 δρομείς και τελευταίος πήρε εκκίνηση ο Kipchoge.

Ο Kipchoge (που πήγε σχετικά χαλαρά κοντά στο 14:20) πέρασε τους περισσότερους, δεν κατάφερε όμως να τους περάσει όλους κι έτσι περίπου 1000 τερμάτισαν μπροστά του!

Το έπαθλο

Αυτοί μάλιστα κέρδισαν μία θέση στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 2024, καθώς όπως έχει ανακοινώσει η ΔΟΕ μαζί με τον Μαραθώνιου θα υπάρχει και ανοιχτός αγώνας για ερασιτέχνες δρομείς!

Στην πραγματικότητα, την ημέρα του Μαραθώνιου στο ολυμπιακό πρόγραμμα θα γίνει και αγώνας με μαζική συμμετοχή στην ίδια ακριβώς διαδρομή, όχι όμως με κοινή εκκίνηση.

O Kipchoge έχει ιστορία στο Παρίσι καθώς το 2003 κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμπτωματικά πάλι στα 5.000μ.

Ωστόσο, ακόμα κανείς δεν γνωρίζει – καθώς ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει κάτι – αν ο 36χρονος πλέον Eliud θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι προπονήσεις του Sir Roger Bannister
Κι όμως έσπασε το φράγμα των 4′ στο μίλι με 5 προπονήσεις την εβδομάδα!
Την Κυριακή ο 41ος Μαραθώνιος της Βαλένθια
Κορυφαίες συμμετοχές, 16.000 δρομείς και μία γιορτή ετοιμάζεται στην ισπανική πόλη!
Έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Φλωρεντίας 2021 + Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Φλωρεντίας καθώς και τις επιδόσεις των Ελλήνων
Back to Top