1.000 δρομείς πέρασαν τον Eliud Kipchoge στο Παρίσι…

Έτρεξαν και γιόρτασαν στο Παρίσι παρέα με τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο

Share
Ο Eliud Kipchoge με τους δρομείς που τον... πέρασαν!

Έτρεξαν με τον Eliud

1.000 δρομείς είχαν την τύχη να περάσουν τον Eliud Kipchoge σε αγώνα 5χλμ! Κι όμως, δεν είναι φάρσα!

Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και μοναδικός άνθρωπος που έχει τρέξει την απόσταση κάτω από τις δύο ώρες συμμετείχε σε έναν εορταστικού χαρακτήρα αγώνα στο Παρίσι!

Ο αγώνας αυτός έγινε ακριβώς 1.000 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Πόλη του φωτός. Συμμετείχαν περίπου 3.500 δρομείς και τελευταίος πήρε εκκίνηση ο Kipchoge.

Ο Kipchoge (που πήγε σχετικά χαλαρά κοντά στο 14:20) πέρασε τους περισσότερους, δεν κατάφερε όμως να τους περάσει όλους κι έτσι περίπου 1000 τερμάτισαν μπροστά του!

Το έπαθλο

Αυτοί μάλιστα κέρδισαν μία θέση στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 2024, καθώς όπως έχει ανακοινώσει η ΔΟΕ μαζί με τον Μαραθώνιου θα υπάρχει και ανοιχτός αγώνας για ερασιτέχνες δρομείς!

Στην πραγματικότητα, την ημέρα του Μαραθώνιου στο ολυμπιακό πρόγραμμα θα γίνει και αγώνας με μαζική συμμετοχή στην ίδια ακριβώς διαδρομή, όχι όμως με κοινή εκκίνηση.

O Kipchoge έχει ιστορία στο Παρίσι καθώς το 2003 κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμπτωματικά πάλι στα 5.000μ.

Ωστόσο, ακόμα κανείς δεν γνωρίζει – καθώς ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει κάτι – αν ο 36χρονος πλέον Eliud θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 6η ημέρα
8η στον κόσμο η Ράπτη, 9η η Κάσσου – Απολογισμός
5 hours race – Θεοφάνης Ερμής: Ανακοίνωση
Νέα ημερομηνία για τον αγώνα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 4η ημέρα
Πανελλήνιο ρεκόρ για Εμμανουηλίδου στα 200μ. – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο