Μηδέν κρούσματα από τον Μαραθώνιο της Βιέννης

Οι διοργανωτές του Vienna City Marathon ανακοίνωσαν με χαρά πως κανένα κρούσμα δεν σχετίστηκε με τον αγώνα

Share

“Καθαρός” από κρούσματα COVID-19 ο Μαραθώνιος της Βιέννης

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί ο Vienna City Marathon με χιλιάδες συμμετοχές.

Θυμηθείτε τι έγινε στον Vienna City Marathon 2021

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα από 126 χώρες, με τους 6.000 από αυτούς να τρέχουν στον Μαραθώνιο.

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι διοργανωτές με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά ανακοινώνουν πως κανένα κρούσμα COVID-19 δεν συσχετίστηκε με τη διοργάνωση, σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου Υγείας της χώρας!

Όπως ανακοίνωσε η Dr Ursula Karnthaler, υπεύθυνη υγειονομικών μέτρων στην Αυστρία, κανένα κρούσμα δεν συνδέθηκε με τον αγώνα μέχρι στιγμής.

Το κλειδί

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το κλειδί ήταν η πολύ καλά σχεδιασμένη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων (έκθεση, παραλαβή πακέτων συμμετοχής, διεύρυνση του χώρου εκκίνησης και τερματισμού, περισσότερα μπλοκ ανά δρομείς, κ.ά).

Επιπλέον, η διοργάνωση ζητούσε αρνητικό τεστ από όλους τους συμμετέχοντες κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, ενώ το 93% των δρομέων ήταν εμβολιασμένοι, στοιχεία που πιθανότατα είχαν θετική επίδραση σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το μήνυμα

Οι δυσκολίες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, ήταν αρκετές. Ωστόσο, έδειξαν πως με σύνεση, προσοχή και παραπάνω προσπάθεια – και αυξημένα κόστη -, καθώς και με την αγαστή συνεργασία των δρομέων/συμμετεχόντων, οι μεγάλοι αγώνες μπορούν να γίνουν και να είναι ασφαλείς.

Η επόμενη διοργάνωση του Vienna City Marathon είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - Corporate Race
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο