2.421χλμ. προς τη Γλασκώβη για την κλιματική αλλαγή

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ

Share

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ σκοπεύει να διασχίσει 2.421χλμ. με προορισμό την Γκλασκώβη για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Η δράση Αθήνα-Γλασκώβη

Η δράση “Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη” στοχεύει στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και εν τέλει στην ενεργοποίηση των  πολιτών για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Ο υπερμαραθώνιος

Κύριο σώμα της δράσης είναι ένας υπερμαραθώνιος που θα ξεκινήσει από την Αθήνα (Πνύκα), θα διασχίσει την Ευρώπη και θα καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοεμβρίου 2021, τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Παγκόσμια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, η σημαντικότερη ίσως για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Άγης

 Ο υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ, σύγχρονος Φειδιππίδης, θα ξεκινήσει από την Πνύκα και με την ελάχιστη δυνατή παραγωγή ανθρακικού αποτυπώματος, θα δώσει το παρών 80 μέρες αργότερα στην ιστορική αυτή συνάντηση. Θα χρησιμοποιήσει την αρχετυπική φυσική δύναμη του τρεξίματος, την οποία ανέπτυξε ο Homo Sapiens και στηρίχθηκε η επιβίωση και η εξέλιξή μας.

Η “έκρηξη¨ του δρομικού κινήματος, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου στις μέρες μας, αποδεικνύει ότι ο Homo Sapiens του 2021 τείνει να επιστρέψει σε μια ζωή με υγεία κοντά στη φύση.

Η διαδρομή

Η διαδρομή του Άγη περιλαμβάνει 5 στάδια. Δείτε τα αναλυτικά εδώ. Σήμερα, ο Άγης έχει συμπληρώσει το 1/8 της διαδρομής του.

Δείτε το σημερινό του ποστ στο facebook.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο