Στο Ελσίνκι ο Στέργιος Σιούτης

Στον Μαραθώνιο της Φιλανδίας θα αγωνιστεί ο τυφλός μαραθωνοδρόμος

Share

Το Σάββατο στο Ελσίνκι ο Στέργιος Σιούτης

Στον Μαραθώνιο του Ελσίνκι θα αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο ο Στέργιος Σιούτης.

Ο τυφλός μαραθωνοδρόμος θα δώσει το παρών με στόχο τον τερματισμό έχοντας τη συνοδεία του Σωτήρη Κωσταρέλλου.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, Ελσίνκι, όπου θα υπάρχουν αρκετές συμμετοχές.

Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη του χορηγού του, “Aσφάλειαι MINETTA”.

Το αγωνιστικό ιστορικό

Το 2019, ο Στέργιος Σιούτης συμμετείχε σε τρεις μαραθωνίους,

α) στην αρχαία Ολυμπία κατακτώντας την τρίτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 55-59 ετών με συνοδό τον Ιωάννη Ψαρρά

β) στο Cape Town όπου πέτυχε τον στόχο να τρέξει μαραθώνιο σε πέντε ηπείρους έχοντας ήδη τρέξει στο παρελθόν σε τέσσερις με συνοδό τον Βασίλη Πιπέρη, και

γ) στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τον ίδιο συνοδό o oποίος ήταν ο 16ος μαραθώνιος στην κλασική διαδρομή και ο 42ος σε όλο τον κόσμο.

Οι ευχαριστίες του Στέργιου Σιούτη

Ο δρομέας θέλει να ευχαριστήσει, εκτός από τον Σωτήρη Κωσταρέλλο ο οποίος τον βοήθησε στην βασική προετοιμασία και τους άλλους συνοδούς τον Ιωάννη Ψαρρά και τον Γιώργο Σκούρα, Παύλο Διακουμάκο, τον γιό του Σπύρο Σιούτη και την Μαρία Σταμούλη.

Η ευχή

Ευχή του κ. Στέργιου Σιούτη είναι να ξαναρχίσουν να διοργανώνονται σε κλίμα ελευθερίας και χωρίς τον φόβο της πανδημίας μαραθώνιοι με χιλιάδες δρομείς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια πριν την έναρξη της τελευταίας.

Η αφιέρωση

Σε πολλές περιπτώσεις οι δρομείς αφιερώνουν κάπου τον αγώνα που τρέχουν. Ο Στέργιος Σιούτης και ο συνοδός του θα ήθελαν να αφιερώσουν τον αγώνα αυτό στους εργαζόμενους στην υγεία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας, στους εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας οι οποίοι εργάζονται υπό την πίεση και των συνθηκών του covid 19, και στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες την τελευταία περίοδο.

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για αγώνες τρεξίματος και δρομείς

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο